tirsdag 9. april 2019

Et helt halvt år med fitline

Hei 😀 Lenge siden jeg har skrevet noe her. Da jeg begynte å skrive denne bloggen hadde jeg alvorlig ME (helt ærlig blir jeg imponert over meg selv hva jeg klarte i den perioden når jeg vet hvor dårlig jeg var... 👊😴)

Jeg ble markant bedre ifm graviditet i 2012, men de siste 5-6 årene har jeg hatt moderat ME. Jeg har falt av lasset litt med kosthold. Jeg er veldig flink i perioder, lager sellerijuice, smoothies osv, og i andre perioder blir grønnsakene ligge og råtne i kjøleskapet ... Flaut, men sånn er det 🙈 Så jeg er helt avhengig av kosttilskudd!

Jeg leser Den store boken om vitaminer og mineraler og det står det bl.a at noen mennesker faller utenfor anbefalingene for vitaminer/mineraler og trenger mye større doser for å bli symptomfrie. Det står også at kosttilskudd (i tillegg til mat) er avgjørende for en god helse. Veldig interessant 😊 Men da er det så viktig med kunnskap så man unngår forgiftning, eller ubehagelige bivirkninger feks i form av svært hyppige dobesøk 😉 Og også hva som skal tas med hva for at kroppen skal klare å ta det opp ... (feks gurkemeie skal tas sammen med pepper). Litt vanskelig for den vanlige mannen i gata som i tillegg har en sykdom som gir store begrensninger...

Så i høst begynte jeg på Optimalsettet til Fitline, og det er noe jeg virkelig kan anbefale! Da får jeg i meg næringsstoffene fra frukt/grønt tilsvarende 1,5 kilo hver dag ... (minst) og jeg slipper å tenke hva som skal tas med hva, for det har fitline allerede tenkt for meg. Jeg kan skrive mer om hva det gjør for meg som har ME/CFS og lavt stoffskifte en annen gang (det skjer ting! Fine ting!) Men noe som er greit å vite er at de fettløselige vitaminene er gjort vannløselige, slik at man ikke kan få forgiftning, og det er satt sammen på en slik måte at det sørger for best mulig opptak i kroppen. Jeg har sliti med næringsopptaket (får bl.a lavt b12), så jeg begynner å fundere på om vitaminer i form av drikke er best for meg. F.eks har jeg ikke tatt opp b12 i mat eller i tabletter, men tar det opp som sprøyte, som munnspray - eller som nå, via fitline. Jeg, som syk, er veldig opptatt av å prøve å bygge opp tarmene, da jeg tror veldig mye ligger her. Dette hjelper fitline med.

Om du ønsker å prøve kan det kjøpes her. Velger du 3-mnd abonnement (Optimalsettet på bildet) koster dette 885,-/mnd (pluss 210,- for et startsett den første mnd). Man har full angrett de første 30 dagene og man kan når som helst avslutte abonnementet. De har også masse annet bra i nettbutikken sin.

Begynn med halv dose den første uken, ellers kan man reagere med kvalme/oppkast, da dette er en skikkelig hestekur 😉 Mange opplever også å bli rød og varm av Activize (flush). Dette er ikke farlig, men pga niacin (b3) og går over etter en liten stund. For meg er det et bevis på at kroppen tar det opp, noe jeg er så glad for!💕 Etterhvert som man blir vant med niacin vil rødheten gi seg, men hvis man øker dosen kommer det igjen. Plages av det kan man kjøpe Activize Sensitive som ikke har denne effekten.

Man tar en pose Basics og en måleskje Activize på morgenen, men du kan gjerne tar mer enn det etterhvert som kroppen blir vant med produktene. Ta det du kjenner behov for, selv har jeg tatt to Basics en lang periode fordi jeg cravet den. De andre tar jeg 2-3 måleskjeer av, men noen ganger tar jeg det flere ganger om dagen. Det kommer an på hvor sliten jeg er, jo sykere jo mer tar jeg.

Basics og Activize jobber med magen, er oppkvikkende og bidraer med mange nyttige vitaminer og mineraler.

På kvelden tar man Restorate. Denne er god for søvn og restitusjon, så den kan tas etter trening, ved muskelstivhet, stølhet, kramper osv. Bland en måleskje pulver i litt vann, vent til det slutter å bruse, fyll opp med vann og drikk i små slurker.


2 kommentarer:

Kamilla sa...

Takk :)

Hjertemat sa...

Så dette nå jeg. Bare hyggelig! Skal skrive et innlegg om det. Har fått så hjelp!