onsdag 11. februar 2015

Mandelkjeks med sesamfrø

Nok en oppskrift fra Elana, (fra boken), men med noen endringer... Hun bruker blanched mandelmel (uten skall), men jeg brukte unblanched mandelmel (med skall) siden det var det eneste jeg hadde, og jeg måtte også ha i ett ekstra egg (mulig mine egg var små, hun spesifiser "stort egg"). Bruker du lyst mel vil selvsagt kjeksene dine bli lyse og mer delikate.

Oppskriften er som vanlig latterlig enkel, og dessuten melkefri, glutenfri og kornfri (paelo).

Ps: Jeg halverte oppskriften og det ble til et stekebrett. Oppskriften jeg brukte er gjengitt under bildet, men jeg har linket til det lyse melet da det er dette Elana bruker og anbefaler. Jeg kommer til å kjøpe det lyse mandelmelet fremover.Ingredienser: 

3,5 dl (1,5 cup)  mandelmel
1,2 dl  (1/2 cup) sesamfrø
1/2-1 ts salt
1-2 egg
1 ss olje

Fremgangsmåte: 

  1. Bland det tørre og det våte hver for seg og bland det så sammen. Jeg hadde først i ett egg, men da hang ikke røra mi sammen. Prøv deg frem :)
  2. Ha et bakepapir på benken. Legg blandingen oppå, ha et bakepapir over og kjevle ut til en tynn (tenk kjeks) firkant. 
  3. Fjern det øverste bakepapiret og overført bakepapiret med kjeksen til et stekebrett. 
  4. Med et pizzahjul skjærer du kjeksen i ønsket størrelse. 
  5. Stek på 180 gr i 12-15 min. 
  6. Ta de ut av ovnen, gå over med pizzahjulet en gang til og avkjøl i 30 minutter før de spises.
NB! Da mine var avkjølt var noen av de litt myke, så jeg satte de tilbake i ovnen på 100 grader i noen minutter. Da ble de sprøe og gode! 

Ps: Om du ønsker de mer salte kan du gi de et dryss fra saltkverna etter de er kjevlet ut (før du steker de). Du kan også tilsette urter, hvitløk, krydder osv, for å få den smaken du vil :) Jeg ønsket en plain knekkebrød-/kjekssmak, og det fikk jeg. Ingen kommentarer: