lørdag 21. februar 2015

Lyse rundstykker, lavkarbo

Inspirert av gårsdagens boller ville jeg prøve rundstykker etter samme prinsipp. Jeg har akkurat funnet ut at jeg ikke tåler hvete, så alt som ligner på hvetebakst er veldig kjærkomment!

Jeg fulgte oppskriften på bollene slavisk, selvom jeg ikke helt forstår hva gjæren gjør der. Jeg er ingen ekspert, men jeg trodde gjæren trengte gluten for å danne luftbobler...? Vet ikke om gjæren har noe å si for smaken? Det skal jo smake gjærbakst, så mulig det er derfor. Magefølelsen sa egentlig at jeg burde ha i mer bakepulver, men jeg bestemte meg for å følge oppskriften. Siden mine ikke hevet noe særlig kommer jeg til å prøve mer bakepulver neste gang. Uansett, jeg prøvde meg frem på rundstykker, men uten gjær (egentlig er det vel scones det heter da?), og de ble gode med pålegg på :) De kan selvsagt ikke sammenlignes med hvetebakst, men til å være kornfri, melkefri, glutenfri, hvetefri, uten gjær og lavkarbo ble de absolutt godkjent. 

Disse hevet heller ikke noe særlig, så hvis noen vet hemmeligheten for at de skal heve så skrik ut ;)Lyse, lavkarbo rundstykker
50 gr sesamfrø
3 ss solsikkefrø
1 dl kokosmel 
1 stor ss fiberhusk
2 ts bakepulver 
0,5-1 ts salt 
4 egg
4 ss olje/smeltet smør/ghee
1 dl vann

- kjør sesamfrø og solsikkefrø i en kaffekvern el.l. til mel 
- bland det tørre 
- visp sammen egg, olje og vann med en gaffel 
- bland alt sammen og la hvile 10 minutter 
- ta litt vann på henda og trill rundstykker (9 stk)
- strø over litt sesamfrø eller solsikkefrø 
- 180 gr - 20 min. 
1 kommentar:

Naviana sa...

Jeg lagde dem i dag. Fantastisk! Tusen takk <3