torsdag 12. februar 2015

Lag mandelmel selv

Ps: Følg meg gjerne på Instagram :)

Jeg har ikke vært flink til å lage mandelmelk selv. Jeg skal egentlig ikke ha mandler pga lavt stoffskifte, men så skal jeg ikke ha havremelk, rismelk eller soyamelk heller, så hva skal man gjøre? ;) Jeg vet man kan lage av andre nøtter, hampfrø, sesamfrø osv, så det er vel bare å prøve seg frem :)


Uansett, jeg lagde mandelmelk i går, og da lagde jeg mandelmel av pulpen. Pulpen er den massen du sitter igjen med etter å ha silt melken gjennom et rent kjøkkenhåndkle, nøttemelkspose, en finmasket tesil osv. 

Slik gjør du:

Ha bakepapir på et stekebrett og bre massen utover brettet. 

Sett ovnen på lav temperatur.  Jeg hadde det på 100 grader til alt virket tørt. Så satte jeg temperaturen ned til 50 grader og lot det stå en stund til. Man kan også la det stå natten over og holde døren på gløtt med en tresleiv. 

Når det virket ferdig hadde jeg det i en blender og kjørte til mel. 2 kommentarer:

Sara W sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
:) sa...

Du kan lese litt her http://www.hjertemat.com/2010/08/spinat-det-er-godt-for-deg-s.html?m=0 Jeg fant informasjon på mange nettsider, så husker ikke hva det var med mandler, men generelt skal vi være forsiktig med goitrogenrik mat. Det er sikkert ikke farlig med litt mandler her og der, men dersom man erstatter melk med mandelmelk (eller soyamelk som man heller ikke skal ha..) blir det jo så MYE av det - spesielt om man baker med mandelmel i tillegg..