torsdag 26. februar 2015

Jeg har tatt en matintoleransetest

... og jeg tåler ikke mandler! 

Midt i skålen med "healthy chocolate chip cookie dough" laget på mandelmel åpnet jeg mailen, og mandler lyste i rødt mot meg. Visste ikke om jeg skulle le eller grine. 


Jeg tåler heller ikke kumelk (verken laktose eller kasein, det visste jeg..), geitemelk, sauemelk (sukk, fetaost og chevre!), eggehvitte (dobbeltsukk!), hasselnøtter eller kidneybønner. Cashewnøtter er i grenseland. 

Jeg slår ikke ut på hvete, men det står at allergier som gir symptomer på hud, luftveier osv ikke slår ut på denne testen, så jeg havner vel i den kategorien. 


Jeg får skrinlegge bakingen med mandelmel og finne en annen melk enn mandelmelk... Jeg har hatt litt motforestillinger mot soyaprodukter, men altså... Noe må jeg jo spise. ;) 

Jeg var innom et litt større Kiwi i kveld, og de hadde et mye større allergivennlig utvalg enn vår lokale butikk. 


De hadde også et produkt jeg aldri har sett før, Oatly iMat Fraiche. I følge folk som har smakt den er den et godt alternativ til både rømme (kald) og creme fraiche (varm). Juhu! :D

 

9 kommentarer:

AKP Photography sa...

Velkommen i klubben! E ikkje akkuratt ett lide sjokk :-/

Har vært uden alt d du har skreve her i 4 år, i tillegg har eg cøliaki å tåle ikkje mais :D Kjempebra kombo!

Ønske deg lykke te me å finna erstattningar for d du ikkje tåle!

Sunnesaker.com har mye bra innen knekkebrø, musli å sånt. Veganlife.no har veganske ost både me å uden soya :D

:) sa...

Tusen takk for gode tips!! <3

Kristine sa...

Hehe, eller støøønnn, vi er visst flere i den klubben. Jeg har også utslag på mandler. Det kom som en stooor overaskelse første gang. Nå har jeg tatt ny prøve, der havre, gluten og eggeplomme er i grenseland. Mens all slags kasein er ut, samt mandler. Snodig, får jeg spiser veldig lite mandler.

ninabakke sa...

Hvor tok du denne testen?

:) sa...

Eksaktmat.no Dyrt, men følte at de endringene jeg hadde gjort ikke hjalp meg så mye jeg skulle ønske.

:) sa...

Varierer intoleransene over tid? Fikk du andre svar denne gangen?

Kristine sa...

Sist gang jeg testet var for ca 5 år siden. Mine resultater ble ganske like på melk, gluten og mandler. Mandler slo ut mindre denne gang, siden jeg spiser minimalt/ikke noe av dem. Eggeplomme og havre visste jeg ikke om, men de slo veldig lite ut. Det er visst slik at hvis man spiser mye av en matvare kan det slå ut uten av man egentlig er intolerant for den. Jeg lager kakao på havremelk. Og spiser gjerne 2 egg pr dag - så håper det ordner seg bare jeg reduserer mengdene litt. Ellers kan intoleranser forandre seg. En behandler fortalte meg at det kunne være forskjellig hver 14. dag.... Noen av oss bør nok være nøye med å spise variert!

Sara W sa...

Som melk anbefaler jeg Coconut dream. Det er kokos og ris og smaker kjempegodt :-)

Helen sa...

Og så egg, og mandler. Nei og nei og nei. Du har min dypeste medfølelse. Skriv gjerne et innlegg om hvor du tok test, pris osv. Har tenkt tanken på å ta en test, men hørt det er dyrt.. :)