fredag 6. februar 2015

Brød på kokosmel

Så glad jeg er for at jeg fant denne oppskriften! Dette brødet er melkefritt (laktosefritt, kaseinfritt), glutenfritt, kornfritt, gjærfritt, eltefritt, veldig enkelt å lage og hvis jeg ikke tar helt feil er det vel lavkarbo også? :)

Men det viktigste... Det smakte godt! Jeg har bare prøvd tynne skiver (ja, det gikk fint å skjære tynne skiver!) med bringebærsyltetøy på, men det var veldig godkjent, og min 6-åring synes det var så godt at han ba om nye skiver hele tiden ;) Vil tro dette smaker best med søtt pålegg på, da brødet i seg selv er litt kake-aktig.

Her er oppskriften:

6 egg (jeg brukte 5)
3/4 cup kokosmel (jeg brukte litt mindre siden jeg ikke hadde 6 egg)
1/2 cup smeltet Ghee (eller smeltet smør for ikkemelkefri variant)
2 ss honning
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

- Ha alt i en foodprosessor og kjør til det er godt blandet.
- Hell i en liten brødform som enten er smurt eller du har lagt bakepapir i.
- Stek på 175 grader - 40 minutter.Som dere ser ble mitt ganske flatt. Det er nok fordi jeg hadde en forholdsvis stor brødform. Men det gjorde ingenting, smaken ble god den!


Oppskriften fant jeg her.
NB! Hvis man ikke tåler bakepulver kan det sløyfes, i følge hu jeg fant oppskriften hos!

2 kommentarer:

Rachel Hosar sa...

Dette skal jeg prøve! Når du skriver cup, hvor mange dl er det? Eller hvilken str på cup? Vanligvis regnes cup som 1 1/2 dl, mens amerikansk cup er 2 1/2. Forskjellen vil derfor bli stor. :) Takk for at du deler.

:) sa...

Hei! Det er amerikansk cup. Brødet blir litt kakeaktig, best med syltetøy eller lignende pålegg på. :) Lykke til! :)