onsdag 7. januar 2015

Nytt år.. Nye muligheter ;)


Jeg har overhodet ingen bloggelyst, men tenkte jeg skulle blåse liv i bloggen for å motivere meg selv... 

Hei, forresten, om det er noen lesere her. :) Jeg har ikke sjekket statistikken siden bloggpausen, men får av og til noen kommentarer og mail fortsatt, så tydelig at noen har vært innom i alle fall ;) Beklager at jeg ikke har svart - eller svart alt for sent.. 

Da jeg startet bloggen var jeg alvorlig syk. Såpass syk at når jeg beskriver årene 2010-2012 var jeg sengeliggende, uten energi til å sjekke postkassa engang. Jeg trodde ofte at jeg skulle dø. Derfor er det nesten surrealistisk å sjekke bloggen og se hvor mye jeg klarte - enda jeg var så dårlig. For utenforstående må jeg jo ha virket veldig frisk.. Men jeg var så dårlig at jeg ofte ikke gjorde annet enn å hvile hele dagen, og fortsatt klarte jeg ikke hente i barnehagen, lage middag eller noe annet viktig. Jeg fikk av og til litt krefter, og det brukte jeg på å lage meg litt mat, knipse et bilde.. Hvile.. Spise maten.. og poste et innlegg om det lenge etterpå, ofte dager. 

Mye av motivasjonen min for å blogge var at jeg fikk sterk dysleksi i det sekundet jeg ble syk. Jeg ønsket å trene opp skriveevnen igjen. Det var beintøft, og jeg er fortsatt ikke tilbake der jeg var før jeg ble syk. Da var skriving min største hobby og noe jeg var veldig flink til. Jeg tror jeg aldri kommer til å bli flink til å skrive igjen. 

En annen motivasjon var å samle oppskrifter. Jeg fikk kraftige matallergier da jeg ble syk, samtidig som min sønn hadde reflux og kastet opp veldig mye i lange perioder. Vi fikk beskjed om å kutte ut melk og tomat, men det hjalp ikke. Han tålte bare veldig ren mat, og han var heldigvis på den tiden ikke særlig kresen! Supermat og grønnsaker gikk ned på høykant..

I dag ... I dag spiser jeg helt vanlig mat. Det samme gjør min sønn (som har blitt  en stor skolegutt på 6 år!). Jeg er utrolig takknemlig for det. Å kunne spise og kose seg med mat uten å kaste opp, få store magesmerter, bli helt kraftløs osv, det er fantastisk. Desverre har sønnen min blitt ekstremt kresen (mens 2-åringen spiser alt!) 

Min helsetilstand har endret seg fra alvorlig ME til mild, som blir moderat/alvorlig dersom jeg gjør ting jeg ikke tåler. Jeg har prøvd meg i jobb, men da ble jeg forferdelig dårlig. 

Jeg ønsker å ta litt tak i kostholdet mitt igjen, da jeg håper det kan gjøre meg friskere og at jeg tåler mer aktivitet enn jeg gjør i dag. Jeg kommer ikke til å kutte ut melk og gluten da jeg føler jeg tåler det fint. Det jeg ikke tåler så godt er raffinert mat og næringsfattig mat..

I går erstattet jeg lunsj, middag og kvelds med juice, og det gikk over all forventing! Kommer tilbake med mer om dette :) 


9 kommentarer:

Fru Luna sa...

Hei og godt nytt år! Har savnet innleggene dine jeg :) Har også ME, så blogging har det blitt lite av for meg også… Ønsker deg og dine et friskt nytt år!

May sa...

Velkommen tilbake fine du og godt nytt år til deg med dine :) Sender masse lys og kjærlighet din vei og håper du greier å skrive noen innlegg på bloggen igjen,du har vært savnet :)

Ingvild sa...

Kan nesten ikkje forestilla meg kor vanskeleg denna tiden må ha vore. Men glad for at du held liv i bloggen din, eg har benytta meg av oppskriftene dine mange gonger og vil fortsetta å gjera det! God bedring og lykke til vidare! :)

Stine Marie sa...

Velkommen tilbake! Fint å se deg igjen <3

N sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen! :-)

N sa...

Så koselig å høre at oppskriftene brukes :) Takk for hyggelig hilsen. Det var to tøffe år, men går helsigvis bedre nå! Jeg gjør mye (dvs gjør lite) for å aldri bli så dårlig igjen!

N sa...

Takk <3

N sa...

Ønsker deg all god bedring og mye krefter fremover <3

Fragola sa...

Velkommen tilbake :)