lørdag 17. januar 2015

Kremet fiskegryte

Denne fiskegryten fant jeg på en gang, og siden har den vært en fast følgesvenn. Dette lager jeg ofte de dagene jeg ikke kommer på noe annet å lage! ;) Jeg koser meg veldig med maten når vi har denne typen fiskegryte, og både mann og barn spiser også godt. Jeg varierer etter hva vi har av krydder og grønnsaker, så her kommer bare ca-mål. :)Dette holder til 2 voksne og 2 små:

- 1 pakke ørretfilet
- 1/2  Creme fraiche (CF)
- 1 Løk
- 1-2 fedd Hvitløk
- Litt fersk chili eller chilipulver (kan droppes)
- 1-2 dl vann
- rød paprika
- grønnsaker, feks brokkoli, blomkål, eller hva du ønsker 
- buljong, feks fiske-/eller grønnsaksbuljong (i går brukte jeg kylling)
- 1 ss ravigiottesaus (RS)
- 1 ss østerssaus (ØS)
- 1 ss worchestersaus (WS)
- 1 ss soyasaus (SS)
- paprikakrydder (kan droppes, men gir litt fin farge) 
- friske urter: gressløk, persille (evt dill)
- vårløk
- saften av 1/2 sitron 
- salt/pepper 
- litt sukker eller annen søting 

Kutt løk og hvitløk i små terninger. 
Stek i stekepanne på middels varme i litt olje. La bli blankt. Ha i litt sukker/annen søting. Ha på krydder og bland godt. 
Hell på vann/buljong.
Kutt vårløk og ha i
Ha i RS, WS, ØS og SS. La småkoke litt. 
Ha i CF. Rør godt med visp. Ha evt i mer vann/mer CF til du får ønsket konsistens. 
Ha i saften av 1/2 sitron. 
Smak på gryta og vurder om du skal ha i mer av sausene, sitron, sukker osv. 
Ha i fisk. La putre litt. 
Ha i ferske eller frosne grønnsaker, bruker du brokkoli og blomkål som meg tar det kort tid. 
Mot slutten har du over litt rød paprika, vårløk og friske urter. Et dryss salt og pepper. Jeg serverte dette i går med rødbeter, poteter og gulrot jeg hadde skivet på mandolin, hatt i langpanne, rislet over olje, salt og pepper. Hadde de på 225 gr, men usikker hvor lenge de stod. Jeg snudde litt på de flere ganger og fulgte med så de ble myke og sprø på én gang, men ikke brent! 

PS: følg meg på instagram: @hjertemat :)

Ingen kommentarer: