mandag 21. mai 2012

Hallo, hallo

JEG LEVER! :)

Og unnskyldningen for å ikke blogge er ... at jeg var så enormt sliten da vi flyttet/etter flyttingen, og i tillegg hadde vi ikke Internett ... Ikke så lenge etter at vi flyttet oppdaget vi i tillegg at det hadde flyttet inn en liten spire i magen min! ♥ Hurra! Jeg har heldigvis ikke vært så kjempekvalm (men kaster opp mye...), men i begynnelsen sov jeg døgnet rundt. Heldigvis går det bedre nå :) Er straks halvveis og har vårt på ultralyd flere ganger og alt er bra!

Som hos så mange andre så forandrer smaksløkene seg når man blir gravid, så jeg synes det er vanskelig å skulle anbefale nye ting. Jeg har i tillegg bare måtte spise det jeg har lyst på for å ikke bli kvalm, og har unngått for mye tid på kjøkkenet ... :P ;)

En ting jeg tenkte jeg kunne anbefale uansett er denne sunne sjokolademelken!


Jeg likte den ikke helt med en gang, men nå elsker jeg den. Min 4-åring elsker den også! Jeg har gitt et glass til min gravide søster og hun likte den ikke, mens min mamma synes den var kjempegod. Min sønns fetter på 3,5 år likte den også godt og trodde det var vanlig sjokolademelk :)

En super måte å få i barna (eller seg selv!) mye sunt og godt på! Den inneholder masse supermat, bær, grønnsaker, osv, og ikke noe usunt. Den er søtet med stevia. Smaken er litt som en frisk sjokolademelk, er vel hint av bær eller noe sånt. Jeg blander den i rismelk, men den er nok god i alt av melk. Det står at man kan blande den i vann også, men det falt ikke i smak hos meg i alle fall.

Jeg har ikke klart å ta hvetegress i perioder der jeg er småkvalm, men denne har gått kjempefint!
NB! Det går ikke an å røre ut pulveret med skje, man må bruke en blandeflaske, blender, eller f.eks melkeskummer. Jeg bruker denne blandeflasken.

Sånn ellers
Ellers spiser jeg ikke så veldig kjernesunt for tiden, men bruker en del supermat og er bevisst på å spise grønnsakene mine. Jeg har vært nødt til å lytte til kroppen (slik jeg har måttet gjøre hele perioden jeg har vært syk), og nå blir jeg mer sliten av å stresse med å lage noe sunt enn å få i meg noe usunt, mens før var det nesten motsatt. Ikke at jeg spiser så mye usunt, så jeg tenker først og fremst på melkeprodukter, gluten, osv. Før kastet også sønnen opp av melk, men det virker som han har vokst av seg refluxen :) Jeg kan bli totalt utmattet av å bake, så derfor kan jeg ikke bake akkurat nå i alle fall ;)

Heldigvis går vi mot sommer, og da er det så mye enklere å lage noe lettvint som også er sunt! Hurra for salater, jordbær og smoothie!

Håper dere alle har det bra (om det er noen innom her da...) 

19 kommentarer:

Mjuuugly sa...

Godt å høre fra deg, Tone, og gratulerer så mye med den lille som er på vei!!

AKP Photography sa...

Ååh gratulere såå mye me baby på vei :D

Barnematbloggen sa...

Gratulerer så utrolig masse <3

Elin sa...

Gratulere med den lille, og hyggelig med noen ord fra deg. Fortsett å ta vare på deg selv, og ja- hurra for salater og jordbær. Jeg har vært ute i solen i hele dag og mesket meg med jordbær og melon.

Helen sa...

Gratulerer! Og det er sant som du sier - når det er sånn må man spise det man har lyst på for i hele tatt å få i seg mat! Masse lykke til!!

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

så koselig, gratulerar så masse!! kos deg og ta godt vare på deg sjølv! og gled deg til baby, eg kooooosar meg med vår:) klem

Silje sa...

Gratulerer så masse med en liten luring på vei!

Det beste er å høre på kroppen og gjøre ting i sitt eget tempo. Hvis man blir sliten, trøtt og deprimert av å leve eks. sukkerfritt, så er det faktisk bedre å spise vanlige produkter og godteri:) Gjør det som føles riktig for deg:)

Håper tiden fremover blir bra for deg:)

Koda sa...

Så kjekt! Har savnet bloggingen din veldig mye! Gratulerer så mye med en baby på vei! =)

Silje `.´ sa...

Jeg lurte litt på hvordan du bruker det sjokolade pulveret. Tar du det hver dag? Og hvor mye bruker du? En full sånn skje som følger med? Bør du ta det på tom mage, eller sammen med mat?

Jeg har kjøpt det, men vet ikke helt hvordan jeg skal bruke det =/ Så håper du kan hjelpe!

Gratulerer så mye med et lite barn på vei!

Håper du får en fin dag!

:) sa...

Silje: Man bruker en sånn måleskje som følger med til ca 2,5 dl væske (non dairy milk). Man kan gjerne ta hver dag og på tom mage går helt fint! Hvis man drikker på tom mage er det lettere for kroppen å ta opp næringsstoffene, så det anbefales :)

Takk for lykkeønskning!! :)

Silje `.´ sa...

Tusen takk for svar! =)

Fragola sa...

Gratulerer med liten mageboer :-) Kjekt å høre fra deg igjen.
Jeg vet godt hvordan det er å være dårlig under graviditeten. var dårlig døgnet rundt med alle mine i 4-5 måneder. Det går over:-)

Anonym sa...

Gratulerer så mye! Jeg er så glad i bloggen din :) Godt å ha deg tilbake. P.S: Lakriskaramellene dine er fantastisk gode! De er sikkert blitt laget 10 ganger her, og samboeren liker dem også.

Cathrin (Spis Elsk Lev) sa...

Hei! Dette syns jeg var et ærlig og fint innlegg! Du kjenner nok ikke til meg, men jeg har lest bloggen din mye og har savnet innleggene dine. Håper du kommer deg, og tar vare på deg selv framfor alt! Hvis det å stå på kjøkkenet skaper stress, skal man passe seg for det også.. Men kan jeg spørre deg, bor du i Hokksund? Jeg bor i Drammen. Jeg holder på å videoblogge av og til, og lurer på om jeg kan intervjue deg? Du har jo blogget lengre enn meg, og du har mye erfaring med supermat og kosthold og det virker som du kan komme med mange gode tips. OG et annet spørsmål! Jeg har sett oppskriften din på lakris fudge på youtube! Håper det er ok om jeg tar den av deg, og referer selvfølgelig til hvor jeg fant den?! Gleder meg til å prøve den!

N sa...

Anonym: Åh, så gøy å høre! Er lenge siden jeg har lagd de, nå ble jeg inspirert. Tror jeg kan forbedre de faktisk, med dråper istedet for pulver. Må testes!

N sa...

Cathrin (Spis Elsk Lev): Hei :) Ja, jeg bor i Hokksund (er fra Drammen egentlig). Matlaging har i alle fall skapt stress for meg, har blitt helt ekstremt utmattet av å bake (tragikomisk i grunn), så må bare unngå det litt. Å slenge sammen en salat er derimot ikke like stressende ;)

Oi, intervjue meg du. Til bloggen tenker du på?
Bare å låne videobloggen min. Den ble ikke så bra, er mitt første forsøk på videoblogg og redigering pluss at jeg var veeeldig siten på den tiden der ;P

N sa...

Cathrin (Spis Elsk Lev): Forresten kjempefin bligg du har! Den må jeg sjekke nærmere! Takk for link :)

MaritBE sa...

aww, nå ble jeg glad ;-) Gratulerer så utrolig mye! Savner innleggene dine. Ha en flott helg!

karina hafnor sa...

Hurra for beibis!
Og for sumar, varmare netter, dagar, varme tær i sjøkanten, ferske jordbær med ingenting anna enn luft og kjærleik!