tirsdag 4. oktober 2011

To kjernesunne og enkle hverdagsmiddager

Det er ikke alltid så lett å komme på hva man kan lage til middag når det skal være fritt for gluten og melk, så derfor skriver jeg opp de jeg lager, både for min egen og andres del.

Disse er enkle og trenger ingen "oppskrift".

Wok
Renskåret kjøtt, sopp og friske grønnsaker wokes
Ha over f.eks havrefløte eller kokosmelk, med masse krydder, f.eks curry, gurkemeie osv.
Serveres med naturris eller lignende :)


Kylling i tomatsaus
Kyllingfilet og purre stekes i stekepanne, helles deretter over i en ildfast form med 1-2 bokser hakket tomater + krydder, gjerne ferske urter, inn i ovnen til kyllingen er gjennomstekt
Serveres med f.eks potet og kokte/stekte grønnsaker eller lignende. Søtpotet er jo veldig godt og mye sunnere enn vanlig potet, og er sikkert godt til.

Ellers er jo supper enkle å få kjernesunne.

Har du noen kjernesunne middagstips? :)

6 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

MMmm. det enkle er ofte det beste! :D

Lene sa...

Tusen takk for gode tips, trenger virkelig det. Innimellom har man bare ikke lyst/orker ikke bruke lang tid på å lage mat (og ikke minst planlegge måltidet), og likevel ender man jo oftest opp med å gjøre nettopp det, da man ikke kan ty til lettvinte ferdigretter (som oftest inneholder gluten/sukker/melk). Så takk for tipsene! Liker sånne innlegg;):)

:) sa...

Ja, jeg må ty til enkle middager på dager uten energi :) Da er det veldig greit å ta det som finnes i skuffer og skap og som ikke krever mye jobb, men som allikevel smaker godt :-)

kristine sa...

Kan hende jeg har noen kjernesunne oppsrkifter under "oppskrifter" på bloggen min(goodforyou.blogg.no) Eller så kan du jo se på http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/ mye mulig du finner noe der også :D Legger ut oppskrifter innimellom jeg også, så om du titter innom sometimes så kommer du kanskje over noe :)

Mint sa...

Her går det i laks med en god salat når det er lite tid eller energi. Masse avocado, stekt sopp, pinjekjerner, ananas ++ Kjapt og enkelt. Takk for tips om wok, trenger ny inspirasjon!

Une sa...

Så hyggelig at du er tilbake! Ønsker deg god bedring, og følger med!