søndag 18. januar 2015

Repost: Raw sjokoladekake (for én, uten kjøkkenmaskiner)

Inspirert av The Raw Chef, mikset jeg min egen, lille kake. Jeg har ingen blender for øyeblikket, og tenkte det ville være genialt om man kunne lage en kake uten kjøkkenmaskiner ... Som tenkt, så gjort :-)

Dette er kake for én og krever bare røring (samt smelting av kokosoljen). Dette er bare "fyllet" på kaken, altså ingen kakebunn, men hallo ... kakefyllet er jo det beste med hele kaken ... ;)

1 ss raw kakaopulver
1 ss kokosolje extra virgin 
1 ss vann

Smelt kokosoljen. Alt røres sammen i en skål.
Hell i form og sett kaldt, enten fryser eller kjøleskap.


Jeg helte røren i en pepperkakeform. Den stod vel i fryseren i 15-20 minutter.

Sausen jeg har brukt over er denne, men bruk fantasien :) Den gjorde seg i alle fall veldig, da den smaker både bringebær og sjokolade.

Ps: Jeg kan ikke tro at dette er sunt! Den smaker kjempegodt, litt som sjokoladefromage eller noe sånt. Vil du ha den mildere på smak tar du bare mindre kakao.

19 kommentarer:

Heidi P sa...

å den så supergod ut. Du er jo bare så flink.... skulle ønske jeg kunne smake på den hehe...

Helen sa...

nam nam nam!! Nok et mesterverk! :) Må sjekke ut den sausen...

Annie sa...

så nydelig ut! Og ikke så avansert heller! :-)

lovelyliller.com sa...

så fin den ble i hjerteform :D

MaritBE sa...

Det så veldig godt ut ;-)

Renata sa...

Hihi, den skal jeg prøve meg på snart ^_^

Linn sa...

Nam! Ser nydelig ut! :)

Nicolai sa...

Har du regnet noe på kcal pr kake?

:) sa...

Nicolai: Nei, jeg regner aldri kalorier, men raw food er jo som regel relativt kalori-rik, vil jeg tro? Denne porsjonen er liten da, som du kanskje ser av målene i oppskriften. Det er bare brukt en liten pepperkakeform :)

Hege sa...

Herlighet for en lekker kake :)

Lykkemisjonen sa...

Tusen takk for oppskrift, supernydelig- måtte lage den med en gang i dag, og jeg ble IKKE skuffet;) Den var supergod! Lurer på om den kanskje kan passe sammen med en nøttebunn også? Tror kanskje jeg skal prøve det- for jeg har lenge lengtet etter en raw sjokoladeaktig kake, og denne tror jeg blir perfekt som fyll på en slik kake:) Så helt supert at du la ut denne, thnx again!:):)

:) sa...

Lykkemisjonen: Som alltid en oppløftende kommentar fra deg :-) Kjempemoro å høre at den falt i smak. Jeg har laget noe lignenende før, men med mandelsmør og uten å sette kaldt, det blir som en herlig frosting/glasur... Livet er herlig ;)

Anonym sa...

disse så jo supersnacks ut! må bare få bestilt de ingrediensene jeg ikke har i hus så er dette snacks til helgen :-)

Ele sa...

Så søt kake :) Bra å ha deg tilbake på bloggbanen:)

Anita sa...

Nam! Denne ser jo helt himmelsk ut:) Det er så greit når det kan gjøres så enkelt;) Jeg lagde en helt vannvittig god, rå sjokoladekake i perioden jeg ikke blogget. Den hadde skikkelig herlig sjokolademoussekonsistens. Jeg skrev ned oppskriften, men finner den absolutt ikke igjen. Det er så dønn irriterende, drømmer ofte om den kaka, hehe;)

Yasi sa...

Namme. Den ser herlig ut - denne har jeg planer om å lage en dag :D Mmm..

supermatforbarn sa...

Så fortryllende den ser ut:o)

HelenasHouse sa...

Ja, nå har jeg laget den 2 ganger, den er like enkel å lage som den er deilig! :-) Jeg byttet ut yaconsirup med sukrin, og også cashewsmør med peanøttsmør, en gang hjemmelaget, og en gang ferdigkjøpt! Mmmmm... La ut link til denne siden på Facebook-siden til bloggen min, synes flere burde smake denne, hihi! ;-) Og i dg handlet jeg på iHerb for første gang - med din kode! Gjett om jeg er spent nå da, kommer til å sirkle rundt den postkassen fremover... :-D

N sa...

For en herlig tulbakemelding :) Har du facebookside til bloggen ja, det må jeg sjekke ut :) <3
Lykke til med å handle på iherb!! Det hender varene til litt tid, men det er verdt ventetiden ;) Snart blir du bitt av basillen!! Ps: Gi koden din videre!!