lørdag 6. august 2011

Sunnere vaniljekesam

Hender det du koser deg med friske bær og vaniljekesam ...? Det er utrolig godt! Det er lite som slår friske jordbær om sommeren, men jeg er også veldig glad i friske eller frosne blåbær. Mmm 

Med Stevia Vanilla Creme i hus er det kjempeenkelt å lage sin egen, sunnere, sukkerfrie versjon av vaniljekesam (faktisk smaker den bedre, for denne blir også fri for e-stoffer*). Du kjøper bare vanlig kesam i stedet! Stevia-flaskene holder i en hel evighet, fordi man bare trenger noen få dråper til en forholdsvis stor mengde. Jeg tipper at et beger Kesam tar mellom 5-10 dråper (begynn forsiktig, én dråpe gjør en merkbar forskjell).

 ♥ KESAM + STEVIA VANILLA CREME = VANILJEKESAM 
Og hvis man vil være ekstra flott, som jeg liker å være, så bruker man vaniljepulver i. Har man først erstattet vaniljesukkeret med vaniljepulver, går man aldri, aldri tilbake ... Hvem visste at vanilje er mørkemørkebrunt på farge, og ikke hvitt ... :-)

----

*apropo e-stoffer:

Ingredienser vaniljekesam: 


Ingredienser mager vaniljekesam: 
... og ingredienser vanlig kesam: 


... og Stevia Vanilla Creme: 


Veldig greit å kunne velge sunnere når det er så lettvint! 

Ps: Jeg er av den oppfatning at melkeprodukter ikke er så bra for oss av flere grunner, men av og til er greit (synes jeg). 19 kommentarer:

Fragola sa...

Modifisert waxy maisstivelse hørtes jo deilig ut ;-)
Mye rart som puttes i maten for at den skal holde seg lenger eller se flottere ut. Kan jo ikke være bra i lengden. Jeg har stor tro på legen Mark Hyman i USA som sier at mat som ikke trenger innholdsfortegnelse med rare ord er det beste :-)

Veronica sa...

Dette er jo for lavkarboere også ser jeg, vet mange har klaget på vaniljekesam og mengden sukker tilsatt vs å lage selv. Dette så jo kjempebra ut!!

Tine sa...

Jeg får også bakoversveis av innholdsfortegnelser med mange E`er. Jeg slår dem ofte opp, og det hender faktisk at fler av dem har smilefjes, og fler har missfornøyd munn. Det er jo de sure fjesene vi skal skygge unna. (Se Tron Soot-Ryen sin bok, "E-nummer i maten")
De tre E`ene i kesam har ikke sur munn og er egentlig ikke av verstingene. Men, melk er melk så vi holder oss stort sett unna...

Une sa...

Veldig lurt! Nå spiser jeg ikke melkeprodukter lenger, men før spiste jeg ofte yoghurt naturell som jeg tilsatte forskjellige smaker, det ble kjempegodt.

Ele sa...

Så lurt. Har du noen oppskrifter med mager vaniljekesam?

Mint sa...

Jeg har ofte tilsatt vaniljepulver i kesamen eller drysset den over soyamelken når jeg spiser jordbær. Det blir akkurat som jordbær med fløte :)

www.supermatforbarn.blogg.no sa...

Helt utrolig hva de klarer å putte i lett-produkter og hva som faktisk er lov å putte i mat. Studerte innholdsfortegnelsen på dessertfløte fra Tine. Ble helt svett bare av å lese alle de utrolige ingrediensene de hadde i den.

lovelyliller.com sa...

før spiste jeg 4 bokser kesam om dagen og vaniljestevia ble flittig brukt :)

Luise sa...

Tenkte bare jeg skulle tipse deg om denne siden, med tanke på at du skriver at du synes melkeprodukter er greit innimellom. Bare ment som et tips altså:) Vet ikke om det kan hjelpe deg, men det har i alle fall hjulpet meg å kutte helt ut melk og gluten (Veldig gøy å høre at du er bedre, forresten -håper det kan fortsette!)
http://www.neurozym.com/default.asp?gruppe=307

MaritBE sa...

Så smart ;-) Takker for tips !

Kristine sa...

Denne likte jeg. Jeg bruker aldri vaniljekesam fordi den inneholder 5 sukkerbiter. Lager selv min egen versjon :)

Helen sa...

:)

Anonym sa...

Hei
Når jeg trykker på linken i blogginnlegget som fører til nettbutikken din, går det ikke ann å legge produkter i handlekurven, (er nok forde da står det hjertemat.com i adressefeltet) men skriver jeg favorittsaker.no så kan jeg legge produkter i handlekurven.....og da står det favorittsaker.no i adr.feltet, noe det ikke gjøre når en går inn i nettbutikken via linken din :)

:) sa...

Anonym: Ah, takk. Så teit! Skal se om jeg (les: min bror) får fikset det

Cathrin sa...

Å så godt det ble. Har tidligere prøvd å lage vaniljekesam selv, for å kutte ned på karboene, men da brukte jeg stevia og vanilje. Det ble ikke så bra, men denne ble helt super. 10 dråper til ett beger ble perfekt, synes jeg :-)

:) sa...

Cathrin: Åh, så bra! TAKK FOR TILBAKEMELDING!! :D

Chassi sa...

Hurra, så genialt!! Det er altfor sent å si det nå kanskje, men jeg har hatt en lang sommerferie og må lese meg bakover. Genialt tips og fantastisk fin framstilling av ingrediensene! In your face, Vaniljekesam! Da bestiller jeg mer stevia nu straks.

God natt! :)

Anonym sa...

Stevia er også et e-stoff - E960! ;)

:) sa...

erikarnesen: Ja, ikke alle e-stoffer er farlige ;) Heldigvis! Men det er ikke så lett å holde tunga rett i munnen på hva som er hva... Eller hva?