onsdag 17. august 2011

Mandelgrøt og iHerb-vinner

Hei hei :) Vi er på hytta til foreldrene mine. Kos! Det ligger bare noen meter fra sjøen, så det blåser litt kaldt fra vannet, men i hytteveggen er det stort sett ganske deilig, så lenge sola er oppe (og akkurat mens jeg skrev det begynte det å styrtregne...)

Til frokost har det stort sett gått i mandelgrøt, og den er det flere av mine søsken som har smakt og godkjent. Mannen spiste denne før han skulle utføre hovedrent på et kontorbygg en søndag, og syntes grøten gav han rikelig med energi!

Den er fryktelig enkel å lage, er helt fløyelsmyk og smaker ikke så mye i seg selv, så man må ha på godt med tilbehør ;)

Kjernesunn mandelgrøt
En klunk valgfri melk
Noen ss mandelmel
1-2 ss all purose gluten free mel
Litt kokosolje
Krm salt

Kok forsiktig opp til grøten tykner.

Tilbehør: Kanel, palmesukker, smørøye av kokosolje og peanøttsmør.
Erstatt gjerne palmesukkeret med annen sukkererstatning, men palmesukkeret gir skikkelig god smak på denne grøten. All purpose-melet kan også erstattes med mel av annen type, men det må være mel med skikkelig "melkonisistens", siden mandelmelet er litt kornete, ellers blir ikke grøten fløyelsmyk.

Og så klart vi koser oss med litt kjernesunn kakao i regnværet ... :) Bilde fra weheartit

iHerb-vinner
Ellers har jeg kåret en vinner av iHerb-konkurransen min (med random.org), og det ble min amerikavenn Elmina, med bloggen Raindropsonroses. Det var litt ekstra gøy at det ble en jeg kjenner, og ekstra ekstra gøy at akkurat nå har iHerb gratis frakt på ordre over 40 dollar, så det var klart at vi benyttet oss av det :-) Jeg ble litt misunnelig på alle som bor i USA, kjenner jeg! Tenk å bare kunne fylle handlekurven uten å bry seg om en tullete mva-grense!

Elmina er SUPERINSPIRERENDE, og gjennomfører sitt livs slankekur! Hun har oppdaget supermat og raw food og bruker mye av det, samtidig som hun trener jevnlig. Jeg heier på deg, Elmina! Det gledet meg veldig at du vant, og jeg håper du kan kose seg med iHerbpakken som er på vei :-)

8 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

Gratulerer til vinneren!! Mandelgrøt hørtes godt ut. Elsker mandel-alt! :) kos deg videre

Lene sa...

Oi, mandelgrøt, har ikke hørt om det en gang jeg- takk for tips, skal prøves!:)

Anonym sa...

mandelgrøt så virkelig digg ut...må vøre perfekt lørdagsmat..det skal testes :-)

Tonje sa...

Mandelgrøt hørtes spennende ut! Spørs om jeg ikke må bestille slikt flour i neste iherb-pakke:P

Raindrops-On-Roses sa...

Thanks so MUCH!!! I will really enjoy every thing that I got from you. I got the package today and will blog about it soon!

Silje Silje sa...

Så bra du har funnet noe som hjelper deg! Å håndtere stress skulle jeg også ha lært noen teknikker på, men skal begynne å snuse mer borti meditasjon og denslags nå i høst, blir spennende. Og hjelp er viktig, det er det jeg mener med veileder i innlegget :-) Klem til deg også! :-)

Silje sa...

Hei :)

Ville bare tipse deg om at det er 20% avslag på superfoods på iHerb denne helgen. Jeg har ingen blogg å spre budskapet på sjø.

Anonym sa...

Bruk rabattkoden VOR833 på www.iherb.com & spar 5 dollar på din første ordre)))