tirsdag 19. juli 2011

Smuldrepai

I går lagde jeg smuldrepai, og byttet ut smøret med kokosolje extra virgin. Det ble kjempegodt! Anbefales! Jeg fulgte ingen oppskrift, men til vår lille familie på tre tok jeg:

2 epler, skrelt og kuttet
vendes i litt kanel og litt palmesukker/bjørkesøt
legges i bunnen av en liten paiform

en stor dæsj av hver:
romtemperert kokosolje
havregryn/mandelmel
palmesukker/bjørkesøt
blandes og smuldres over eplene 

200-220 grader i 20 min, til eplene er myke

Jeg ELSKER kokosolje! (Og jeg er ikke spesielt glad i kokossmak, engang ;))

Bilde lånt fra DB.no

10 kommentarer:

Krusedull sa...

Kondolerer med din kjære mormor! Og, ja, måtte den gode formen din vare!

Takk for oppskrift på smuldrepai!!! Det så utrolig godt ut! Gleder meg til å prøve! : )

Anita sa...

Høres veldig godt ut!

Lindus sa...

ah, nå fikk jeg lyst på smuldrepai!

Elin sa...

Så enkelt og så godt! Det liker jeg :D Ha og ta en vakker tirsdagskveld.

lovelyliller.com sa...

_nam_ :D takk for oppskrift! Håper du har det bra <3

Anonym sa...

Hei! Utrolig fin og inspirerende blogg du har! Lurer på hvilket merke av kokosoljene du liker best på smak?

:) sa...

Anonym: Tusen takk :-) Jeg har ikke prøvd så mange, men er godt fornøyd med den jeg linker til i innlegget. Ellers har jeg hørt at Aman Prana (fra super-nature.no) er veldig god, men den er så dyr, så jeg holder meg til det som finnes på iHerb :)

Carita sa...

Hum.. Pai <3 Er allfor lenge siden jeg har spist det :) Burde vell få laget noe snart.

Anonym sa...

Hei, høres utrolig godt ut, men lurer på kokosolje ikke akkurat er hjertemat. Jeg har fått beskjed av lege at kokosmelk/ olje/ kokos er på linje med palmeolje. Ikke bra for folk med hjerte problemer eller tette årer. Det legger seg nemlig i årene :(

N sa...

Hei! Jeg ville hørt m superdamene.no, de har virkelig peiling på kokosolje! Slik jeg har skjønt det er det misforstått at dette fettet er så usunt. Selv elsker jeg den oljen og bruker den både ut- og innvendig :)