torsdag 2. juni 2011

Vaniljecupcakes med sjokoladefrosting

Heihei! Skulle ønske jeg fant laderen til speilreflekskameraet mitt akkurat nå, så dere kunne sett litt bedre bilder av disse, men dere får nøye dere med noen webkamera-bilder.Jeg har laget cupcakes i dag, og disse er naturlig glutenfri, melkefri, sukkerfri og lavkarbo! Mine er forresten ikke sukkerfri, fordi jeg brukte sjokolade med sukker i, men det er jo enkelt å få til en sukkerfri variant da ;)Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men siden jeg ikke er noe fan av agavesirup, og jeg heller ikke ville bruke min dyrebare yaconsirup som erstatning, så prøvde jeg med litt andre endringer. Istedet for agave brukte jeg xylitol, rismelk og stevia, men her kan man helt sikkert bruke kreativiteten. Kanskje lage en sirup selv?Vaniljecupcakes
1,25 dl kokosmel
1/4 ts salt
1/2-1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
3 egg
1,25 dl grapeseedolje/smaksnøytral olje
1/2 dl xylitol/sukrin
10 dråper stevia vanilje
1,25 dl valgfri melk


  • Bland det tørre.
  • Bland det våte.
  • Hell det våte i det tørre og bland godt. 
  • Ha evt i hakket sjokolade, bær osv. Jeg hadde i frosne blåbær (etter at de var fordelt i former).
  • Ha i smurte former. Du kan lage 6 store eller, som jeg, 9 litt mindre.
  • Stek på 175 grader, 20 minutter , men juster litt ettersom hvilke størrelse du velger. Mine 9 stod i 20 minutter.
  • Avkjøl helt før de nytes!

NB! Kokosmel er litt spesielt å bake med, så tror ikke det går å bytte til annet mel.


Sjokoladefrosting
Se oppskrift her...

Jeg fulgte ikke oppskriften så nøye, men smeltet mørk sjokolade i vannbad (lav varme), hadde i grapeseedolje (halvparten så mye olje som sjokolade), litt yaconsirup og litt vaniljeekstrakt. Sett i fryser i 15 minutter. Pisk til du får en fluffy frosting.

Fra en mørk sjokoladesaus til dette. Magic!

Da frostingen var klar var det bare 2 og en halv cupcake igjen, så som du skjønner falt de i smak her i huset :) Både sønnen, mannen og jeg likte de, og jeg er litt kresen på muffins og liker ikke de eggedosisbaserte, "svampete". Disse ble i alle høyeste grad godkjent, og ekstra morsomt med en sjokoladefrosting som fungerte såpass bra. Creds til Elana!
♥ 

20 kommentarer:

AKP Photo sa...

Åååh nam de såg goe ud, fekk skikkelig lyst å laga!

Men eg har ikkje klart å baga någe suksessfullt siden før eg fant ud at eg hadde cøliaki å brukte vanligt hvetemel..(e kjibt å bruga opp all energien på nå så pleie gå rett i vasken..)

MaritBE sa...

Det så veldig veldig godt ut ;-) FLink du er !

Solveig sa...

Wow, de ser supergode ut!! Har alle ingrediensene, så kanskje jeg prøver til helga. Har startet med å bookmark'e innlegget ;D

lovelyliller.com sa...

JUUUM SÅ DEILIG! er det koskosmelet bra? har tenkt på å prøve det merket :)

Lene sa...

Åååå, enda mer godsaker?;) NAM, det så bare helt nyyydelig ut!:):) Hehe, kan nesten virke som du er en like stor godtemums som meg- bortsett fra at du faktisk GJØR noe med det, istedet for, som undertegnede, å gå gjennom skap og skuffer x antall ganger hver dag, bare for å oppdage at det fortsatt ikke på magisk vis har dukket opp verken sunn sjokolade eller kaker:D;D Så takker og bukker for din tiltakslyst og kreativitet i matveien- det gjør ting litt enklere når man har slike herlige oppskrifter lett tilgjengelig!:);)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Othilie Ulvedalen sa...

så veldig gode ut ! Har tenkt til å lage blåbær muffins med vaniljefrosting i morgen, men tenker jeg tar utgangspunkt fra den oppskriften du har brukt ;)

Une sa...

Så utrolig lekre!

:) sa...

Lene: Hehe, busted ;) Godt å kunne kose seg med god samvittighet!! Og så er det veldig greit å kunne lage seg en "oppskriftsdatabase", så man vet hva som fungerer når man skal ha gjester, f.eks ;)

:) sa...

Lovelyliller: Det er første gang jeg prøver det melet. Det virker greit! Har forstått at typen kokosmel kan avgjøre resultatet på baksten, men denne typen fungerte fint til denne oppskriften i alle fall... :)

AKP Photo sa...

Av ein eller aen merkelig grunn så fekk eg te å laga de muffinsane bare sjokoladevarianten å de blei knall goe =D =D Så nå e eg glaa!!

Sv; Ja suns åg d e veldig merkelig at de bruge sama navne når d e lagt av mais..

Tusen takk for fine kommentar =D

Fragola sa...

Yuhuhummy! Har lyst til å prøve meg på cupcakes selv idag, hvis formen tillater det :-)

AKP Photo sa...

Her e bilder av vidunderå ♥ *Hihi*

http://bloggakpphoto.net/2011/06/chocolate-chip-cupcakes-in-my/

AKP Photo sa...

Sv; Ja d funka veldig bra me kokosoljå, men eg syns ikkje d smage någe kokos - kanksje for d eg har kakaopulver i å då smage d jo sjokolade, ska prøva å laga de uden kakao å se koss eg syns de bler =P

Anonym sa...

Du ser ut som du er dyktig og du har mange gode oppskrifter!

Om du bor i en by, f eks Oslo, kunne du da ikke vurdere å starte en kafè? Du kan drive solid reklame i bloggen din:-) Vi er mange her som vil hjelpe deg å få det til! Norge mangler slike spisesteder, vet om en Raw food restaurant i Sandvika, med filial i Oslo. De har mye godt, men jeg tror du ville hatt et mer spennnede konsept! Tenk på det, du har tydeligvis talent! :-)

Anonym sa...

Du ser ut som du er dyktig og du har mange gode oppskrifter!

Om du bor i en by, f eks Oslo, kunne du da ikke vurdere å starte en kafè? Du kan drive solid reklame i bloggen din:-) Vi er mange her som vil hjelpe deg å få det til! Norge mangler slike spisesteder, vet om en Raw food restaurant i Sandvika, med filial i Oslo. De har mye godt, men jeg tror du ville hatt et mer spennnede konsept! Tenk på det, du har tydeligvis talent! :-)

N sa...

Anonym: Hehe, takk for tidenes kommentar ;) Det hadde vært VELDIG moro, men tror nok andre krefter må stå bak slike ting.. ;)

Anonym sa...

Heisann! Tåler ikke egg, så jeg har forsøkt å bake med eggerstatning, men de vil aldri stivne, og er litt deigete inni. Er det flere som har opplevd dette? Er ikke så erfaren med å bake med eggerstatning, så kan jo bare være at det ikke fungerer i det hele tatt for denne oppskriften da :) - Eva

Anonym sa...

Og foresten! Med den mengden veske som står i oppskriften blir det veldig fast deig, og ikke flytende, er det meningen? - Eva

Anonym sa...

Og foresten! Med den mengden veske som står i oppskriften blir det veldig fast deig, og ikke flytende, er det meningen? - Eva