fredag 3. juni 2011

Tre tips

Hei :o) Jeg tenkte bare å tipse om tre ting!

  1. Jeg har jo nylig kjøpt grapeseed-olje, en olje som egner seg godt til å bruke i bakst, til steking, osv. Da jeg kjøpte den var vekten 2.79 lbs, men nå har den steget til 4.30. Jeg spurte iHerb om det stemte med den nye vekten, og det bekrefter de. Da blir oljen plutselig veldig dyr, fordi frakten blir på hele $17.27! iHerb anbefalte istedet en tilsvarende olje fra Now Foods, en olje som jeg tok for å ikke kunne brukes til matlaging. Men det kan den altså! Den kan også brukes på huden, som hårkur osv. (update 31.08.11: ser vekten nå er på kun 2,54! Ergo kan man kjøpe den førstnevnte oljen igjen ;))
     
  2. Siden iHerb opplyser om at frakten for under 3 lbs er på 4 dollar, har jeg trodd det var superviktig å ligge på 3 blank eller under. Men i går fikk jeg 4 dollar i frakt på en bestilling som veide 3.07 lbs, så det er visst litt slingringsmonn! :o)

  3.  Jeg har trodd frem til nå at xylitol var et annet ord for bjørkesøt, og kun det. Men xylitol brukes også om sukker som utvinnes fra mais, så sjekk beskrivelsen på iHerb om det er viktig for deg hvor sukkeret utvinnes. Update: Her er xylitol utvinnet fra bjørk (den bruker jeg nå). Man kan også søke på Forest Sugar.

17 kommentarer:

Helen sa...

takk for tips ang xylitol! Jeg bruker det mye - skal dobbeltsjekke det merket jeg pleier å bestille!

Og der var det gjort.. Mitt forrige merke var enten fra mais eller bjørk, det siste jeg bestillte er fra mais.. Fillern.. Skal sjekke litt litt flere merker før jeg bestiller neste gang! Det er ikke verdens undergang, men allikevel..

Ellers så betalte jeg pluttselig 6 dollar for frakt, og kunne ta ha høyere vekt på pakken. Ok det - da det ofte er vekten det stopper på først, ikke prisen (under 200,-)

lily sa...

Oi, punkt 3 var jeg ikke lar over. Er det noe negativt med at xylitol kommer fra mais?

:) sa...

lily: Jeg vet desverre ikke, men kanskje lurt å lese brukererfaringene på iherb? Det er bjørkesøt jeg har hørt positivt om fra f.eks kjernesunn familie, så da holder jeg meg til den fremover... (forest sugar xylitol)

AKP Photo sa...

Takk for tips nr 3 e nemlig allergisk mod mais...

tinekatrine sa...

merker de har økt vekten på flere ting. pleide å putte med chipsposer for å bruke opp vekten, men nå veier plutselig en chipspose 1,5 lbs !!!

:) sa...

Tinekathrine: oi, er det sant? Og den chipsen er jo ikke akkurat billig heller... Jaja, vi får lage selv? ;)

:) sa...

Så bra tipsene var til hjelp :)

Silje Silje sa...

Har du tips til en xylitol av bjørk på iherb? min er visst av mais.

Lene sa...

Takk for opplysningen, jeg merket jo dette sist, og syns det var litt rart- og lurte på om du kanskje hadde bestilt med DHL (var jo tilbud på det en stund). Så selv endte jeg opp med å kjøpe denne istedet, selv om den jo er pytteliten da:
http://www.iherb.com/Loriva-Italian-Grapeseed-Expeller-Pressed-Oil-8-fl-oz-237-ml/30216?at=0
Men da får jeg testet det i hvert fall, også får jeg heller bestille den du nevnte isted. Snodig med de vekt-endringene, hvorfor gjør de sånt? Tingene blir jo ikke tyngre av seg selv, er det nye satser på ting? Skjønner det ikke helt, kanskje det er emballasjen som veier mer? Ikke særlig miljøvennlig isåfall;P

Silje Silje sa...

sv: Tusentakk!! :-)

Veronica sa...

Vekten til 4 dollar er økt ja!! Legg noe i handlekurven og sjekk, jeg skulle se på noe i her en dagen og da så jeg det selv. Typisk at jeg får pakke i dag (?) på den gamle vekta med masse billig dilldall i, kunne jo hatt i mer da..

Xylitol fra mais er ikke bra, er den produsert i USA så er noe sånt som 80% av all maisen der genmanipulert. Da bør det jo merkes at den er non-GMO. Jeg har en pakke Bjørkesøt og skal skrive om når jeg får testet til noe - da skal jeg huske å nevne det.

camilla sa...

Kjempefine tips, flott blogg som leses hver dag ! Ønsker deg en fin helg !!

:) sa...

Camilla: tusen takk!!

:) sa...

Veronica: ja, viktig å sjekke for non GMO. Jeg holder meg nok til bjørkesøt uansett..

:) sa...

Lene: de svarte meg på facebook, så du kan jo se selv. Tror det gikk på størrelse også, ikke bare vekt, men da går sikkert diverse kokosoljer også opp i vekt :-( Virker som det er gjort flere endringer på airmail, uten at de har informert. Står på siden at det koster 2 dollar i frakt for alt under 1 lbs, også virker det som det går opp til 6 dollar, men vektgrense vet jeg ikke...?

www.supermatforbarn.blogg.no sa...

Der brukte jeg plutselig 200,- til på herb. Skummel butikk dette;-) Har lurt litt på xylitolen min, da jeg har sett det er laget av mais, men valgte å sette på skylappene helt til nå. Blir av og til litt lei av å være krampebevisst, men det er jo det jeg tross alt det jeg streber etter å være så......takk for oppvåkningen:-)

lovelyliller.com sa...

takk for tipsene ;D