torsdag 23. juni 2011

Test av Helios Middagskaker


I går prøvde vi denne til middag! Jeg er ikke vant med vegetarmat, men har et ønske om å spise mindre kjøtt, av helsemessige grunner. Vi bruker ikke rene soyaprodukter, så da er det jo mye som utgår av den grunn, og siden vi er en liten familie skal jo maten falle i smak hos mannen og sønnen også :-) Det gjorde heldigvis disse!


Fremgangsmåten var veldig enkel: Bland pulveret med vann og evt ett egg og la svelle i 10 minutter før du former kaker som stekes i stekepanne. Etter 10 minutter var det fortsatt en del væske for mye (mulig fordi jeg brukte ett egg i tillegg til vannet, kanskje man burde redusert vannmengden...?).

Jeg tilsatte litt mandelmel, hakket løk + en del krydder. Jeg forventet at deigen skulle bli så fast at man kunne forme "kjøttkaker", men man måtte legge "røra" på stekepannen med en spiseskje.


Utseendemessig får man litt følelsen av "rått kjøtt" pga rødfargen (rødbete), men siden man vet at det ikke er kjøtt i dem går det jo greit ;) Smaksmessig synes jeg de var ganske gode. Det virker som de ikke smaker så veldig mye i seg selv, og at det er viktig å krydre godt. Sikkert godt med hvitløk og ferske urter i også.

Jeg hadde ovnstekte poteter og grønnsaker i balsamicoeddik til, og mannen synes dette var en veldig god hverdagsmiddag (og det sa han uten at jeg spurte engang!). Ikke verst, på en dag jeg ikke orket å lage middag og gjorde det enkleste av det enkle! Jeg brukte til og med ferdig kuttede wokgrønnsaker (som man finner i salatdisken). Veldig kjekt til dager uten krefter!! :) Hurra for at lettvinn mat også kan være sunn.

Kjøpt: på Kinsarvik.no, her.
Pris: 41,50
Antall: Jeg fikk vel ca 10 kaker, på størrelse med litt flate kjøttkaker.
Økologisk: Råvarene er dyrket biologisk-dynamisk, dvs.: Dyrket i en intakt matjord, med allsidige driftsformer og de spesielle biologisk-dynamiske kompost- og vekstpreparater. Det brukes hverken lettoppløselig kunstgjødsel eller kjemiske sprøytemidler (fra kinsarvik.no)
Ingredienser: Havre, bygg, erter, rødbeter, poteter, purre, løk, selleri, persille, vegetabilsk buljong og havsalt (obs! Ikke glutenfri!)


Og litt morsomt: jeg får stadig spørsmål fra venner og kjente om jeg "alltid er fornuftig i matveien og aldri unner meg noe" ... Tror ikke de leser bloggen min ;D

Sjokoladefrokost ♥

16 kommentarer:

May sa...

Prövde disse for endel år siden,synes også jeg husker de hadde flere typer..?!Fint alternativ,men tror ikke jeg kjöpte fler:)Gode til en lei dag:)

Une sa...

Hurra for fastfood, sier jeg! Er så fryktelig matlat om dagen. Jeg syns det så veldig godt ut!

Veronica sa...

Jeg har rødbetsuppe i samme serie - jaggu på tide å teste siden jeg kjøpte i februar...

Klart enkle middager man være sunne :)

:) sa...

May: Ja, de har flere typer! http://kinsarvik.no/category/6815-vegetar-middag.aspx

:)

Anonym sa...

hehe, måtte le litt når jeg leste den siste setningen...kjenner til det!! for noe er bare chips og sukker "å unne seg noe" :-))

Fragola sa...

Synd de ikke er glutenfri.
Og godt er det å kose seg med sunt godteri :-)

May sa...

:) Kjöpte mine hos Helios i Tr.heim,da jeg bodde der.
Bor nå i Sverige,og der er havre melk,föte,vaniljesaus osv helt vanlig.Masse vegetar produkter(både laktose,gluten osv fri) i hyllene hos alle vanlige matbutikker,som feks Konsum:) De er heldigvis kommet lengre innen kosthold:)Ferdig produkter kommer i alle varianter,og ikke dyrt.Ökologi er vanlig og ikke mye dyrer enn annen prod:)Det er jeg dypt takknemelig for!!Blir litt "frustrert"når jeg drar hjem(Tr.heim)vanskelig få i,ökologisk og veg,samt dyrt!Raw food festivaler er uvanlig:) (skal i aug)
Varm klem og takk for dine gode,fine og nyttige innlegg!!En solstråle du er!

May sa...

Rettelse;)Raw food er IKKE uvanlig her:)

Sushi sa...

Så spennende :) Disse fikk jeg lyst til å prøve å lage :)

Skal lage en rett fra denne boka i kveld, blir spennende :)

Lene sa...

De så kjempegode ut:) Og så lettvint da! Deilig for de dagene man ikke har energien (eller ikke er særlig matglad)til å lage mat!Ellers har jeg funnet ut at man kan lage veggis-burgere/"kjøttkaker" av det meste (bønner, erter, linser, you name it)- min favoritt er kikerter (da trenger man ikke noe egg/eggerstatning). Har faktisk fått litt dilla på å lage veggisburgere av alt mulig- så tror besøket vårt kommer til å le godt av meg når jeg putter brokkoliburgere(fant oppskrift på veganmisjonen)på grillen i kveld:D

Fragola sa...

SV: Kaffen er absolutt verdt et forsøk. Lurte mannen min med den. Han merket ikke at det var noe annet. :-)

Christina - VeganVoff.com sa...

Å hallo, den frokosten! Ja takk! :D

Silje Silje sa...

Prøvde rødbetekaker en gang jeg tror jeg, for mange år siden, tror den smakte ok.

sv: Har ikke prøvd å oppbevare over natta, men vil tro det blir best hvis de lages samme dag. Men prøv da, og la den bare ligge hjemme istede for å evnt sende med sønnen din noe som kan bli kjipt ;-) Da vet du om det funker. Si fra hvis du prøver da!

Og du da! Tusentakk for så hyggelig kommentar!! :-))

Anonym sa...

Jeg elsker de kakene der! Middagskaker og gulrotkaker er også hit hos oss. Men ja, de må krydres en del. Hvitløk, purre, urtesalt, pepper og litt friske urter gjør susen.

Reidun Signe Eng sa...

Hei!
Så spennende og flott blogg! :-)
Ha en nydelig dag!
Vennlig hilsen Reidun :-)

ash sa...

Hei
Some one please tell, me are these available anywhere in Oslo now ? Or have they stopped making this wonderful item. We used to have these in late 70s but now can not find it? Thanks for any tips you can give :)