tirsdag 7. juni 2011

Sure seigmenn

Ingen hokus pokus, bare en helt vanlig seigmann-oppskrift, som jeg har gjort sukkerfri og syrlig :) Jeg ser nå i etterkant at jeg misforstod oppskriften litt, men pytt. Min versjon funket også :)0,5 dl vann
1 pakke gelatinpulver (25 gram)
1 ss sukrin/xylitol
0,5 dl vann
1/2 sitron, saften av
2 ss granateplepulver (eller mer om du ønsker skikkelig syrlig)

- Kok opp de tre øverste ingrediensene i vannbad.
- I mellomtiden blander du de tre nederste ingrediensene.
- Når gelatin og xylitol er helt oppløst tar du bollen fra varmen og heller den andre blandingen i en tynn stråle mens du rører godt.
- Hell over i teflonbelagte skåler. Jeg brukte slike små panner som hører til raclette, men når jeg tenker på det nå kunne jeg helt sikkert brukt silikonformer til f.eks muffins eller konfekt. Hvis man lager større porsjon kan man bruke langpanne. Originaloppskriften er 4 ggr så stor.
- Sett kaldt i 1-2 timer (evt lenger, avhengig av tykkelsen på godteriet).

Mine ble ikke skikkelig sure, men det mer hint av surt (grei smak for barn). Ta gjerne mer granateplepulver i om du vil :-) ELLER rull de i granateplepulver etter at de er ferdige! :DPs: Jeg hadde et par mislykkede forsøk på egen hånd før jeg fant en oppskrift på det. Da puttet jeg pomegranatepulveret rett i gelatinblandingen, noe som førte til at pulveret klumpet seg. Jeg puttet alt en i blender, og JOHO dere! Skumgodteri/syrlig marshmallow! Det eneste dumme var at blandingen klisset seg fast i blenderen, men kanskje det er lettere om man lager større porsjon og heller det i en kjøkkenmaskin istedet.

Jeg tok en kniv langs kanten, så løsnet den kjempegreit. 
Disse er ikke så SUNNE som mine andre sunne godterier, men i alle fall sunnere enn seigmenn ;)

15 kommentarer:

annebirgit sa...

Hei! Har du vurdert å bruke agar agar i stedet for gelatin? Jeg digga gele og og slikt laget uten sukker, helt frem til at jeg fant ut at gelatin er smelta dyreknokler...grøss!

Tusen takk for dytt i retning lakrisrot forresten, jeg har virkelig savna det etter vi slutta med sukker :D

:) sa...

Ja, har hørt om det og tenkt på det. Gelatin er skikkelig ekkelt, er helt enig i det, men det er jo også litt mer vanlig og lett å få tak i enn Agar Agar. Jeg spiser så lite godteri med gelatin at jeg lar det stå sin prøve ;)

Fragola sa...

Har du en innvandrerbutikk i
nærheten, kan det hende at du får tak i agar-agar der til en billig penge. :-)det fikk jeg tak i. Det var en liiiiiten pose til nesten ingenting av penger.
Seigsommerfuglene og stjernene så jo gode ut, da :-)

lovelyliller.com sa...

jeg lager gelè/ seigmenn daglig :Dnomnom

Cathrin sa...

Mmmmm, du lager så mye godt, Tone. Har lovet meg selv at jeg ikke skal lage dette før på fredag, selv om det er sunt :-)

AKP Photo sa...

Ennå ei oppskrift eg må prøva^^

bente sa...

Jeg har en uåpnet agar agar i skapet (kjøpes på iHerb forresten ;)) kanskje jeg skal prøve meg på seigmenn jeg også. Så skikkelig godt ut :D

:) sa...

Fragola: ingen innvandrerbutikk her, nei..

:) sa...

Lovelyliller: du må legge ut oppskrift da ;)

:) sa...

Lovelyliller: du må legge ut oppskrift da ;)

:) sa...

Cathrin: så selvdisiplin du har da! Hvis jeg får en ide MÅ jeg bare prøve det, selvom jeg egentlig burde brukt kreftene på å hvile. Hehe. Men mye av de jeg lager er jo ikke akkurat tidkrevende da ;)

:) sa...

Bente: lykke til :) Har skjønt at agar agar er litt anderledes å jobbe med en gelatin..

Silje sa...

JIPPI!! elskar seigmenn! Denne oppskrifta skal eg prøve!:)

Cathrin sa...

Jeg lagde disse, men med 1 Now Tropical Punch Sticks. Trodde at geleen skulle bli sterk på smak, men den ble veldig mild. Virker som om smaken forsvinner litt i gelatinen. 1 stick blandes vanligvis med 1/2 liter vann, og nå er den kun blandet med 0,5 dl. Synes de ble gode da, og 3-åringen min likte dem veldig godt. Har også laget lakrisfudgen i dag. Ble fine, fettet skilte seg ikke denne gang. Helgegodisen er i boks :-)

MaritBE sa...

NAM ;-) så supergodt ut !