søndag 5. juni 2011

Sur fudge. Nå med bilder!

Denne oppskriften har jeg tenkt på en stund, men ikke fått prøvd ut før nå. Jeg har hatt et ønske om å lage en sunn versjon av fox, men denne ble nok mer nox, eller hva det heter... (ikke helt da, men ;))

Den sure smaken kommer fra granateple. Jeg brukte samme utgangspunkt som lakrisfudgeoppskriften, men byttet ut lakrisrot og anis med granateplepulver.

50 gram kakaosmør
1 ss kokosfett extra virgin
50 gram yaconsirup
2 ss yaconpulver
2 ss mesquite
2 ss lucuma
4 ss granateplepulver Ta mer om du ønsker surere fudge. 

Smelt kakaosmør og kokosfett i vannbad på lav varme. Bland i yaconsirup. Bland det tørre, og rør litt og litt av det tørre i det våte. Husk å smak på deigen, smaken forandrer seg ikke så veldig mye etter en tur i fryseren, men søtsmaken forsvinner litt. Ha i former og sett i fryseren i ca 25 minutter. Oppbevares i kjøleskap.

Jeg trengte ikke mer fett selvom jeg brukte mer pulver i, men det kan jo hende du trenger det. Deigen skal være litt fettete, fast og slippe bollen. Om den korner seg eller deler seg, kan du prøve å kjøre den noen sekunder i en foodprosessor.

Jeg strødde litt granateplepulver i formen, og også over de etter at de var plassert i form, men det kan man sikkert droppe om man vil ;) De ble i alle fall litt rosa av det! Om man vil være litt fancy kan man jo smøre litt smeltet kokosolje på fudgen etter den har vært i fryseren, og rulle de i rosa granateplepulver!

Update: Jippi, fant laderen! Den var jo der jeg trodde den var .. (!) Så her kommer det bilder! :)


Jeg dyppet en i smeltet kokosolje og rullet den godt i granateplepulver, og det anbefales VELDIG! Den ble dobbelt så god, og dobbelt så søt utseendemessig også! SE DA! :D

Med og uten strø. Velg med!


Sånn ser den da ut på innsiden ;)

NAM! Go for pink!! 

21 kommentarer:

ninabakke sa...

Spennende :)

Løvinnen sa...

Hørtes veldig godt ut, men hvordan lage fox egentlig? Håper noen finner en god oppskrift på dette til slutt:D

AKP Photo sa...

Naaaam d hørtes godt ud =D D ska prøvas ud fortast muligt^^

Silje Silje sa...

Jeg har karamelloppskriften din bokmerket men har ikke fått prøvd den enda. Har til og med kjøpt lakrispulver, jeg som ikke liker lakris! haha. Ser fram til å prøve oppskriften :-)

Anonym sa...

jeg har vært inne på Iherb og lagt granateple pulver til på ønskeliste. Det hørtes kjempe godt ut. Jeg elsker sure godterier.

Helen sa...

Jeg elsker det når du finner opp nytt godteri!! :D Men kjenner jeg er veldig nysjerrig på hvordan de ser ut.. legg gjerne ut en ørliten videosnutt av et par biter eller noe (hvis de ikke er spist opp allerede da.. :D..)

Lene sa...

Så kjempegode ut, og jeg som elsker både lakris og surt godis, hmmm, må finne ut hva jeg skal gjøre med den mesquiten altså!;)

SV:
Nåja, så fine vet jeg ikke akkurat om de ble- men GODE var de i hvert fall- alt takket være din superoppskrift, som gjør det mulig for selv slike som meg å bake kaker!:):)
Hmm, nei, satte de ikke kaldt, satte de bare litt til side i noen minutter- men vet ikke om det gjorde noe utslag.
Ja, hovedsaken er nå at de ble gode, og det blir de- hver gang jeg lager dem. Har laget dem 3 ganger allerede (!), så tuuusen takk for oppskriften!:)

C30 sa...

ohhh elsker fox! Gi beskjed når du har oppskriften klar.. Nox er ikke så verst det heller ;)

:) sa...

Lovinnen: Lurer jeg også på ;) Sukker og E-er??

:) sa...

Silje Silje: Haha, såpass ja ;) Godt jeg kan friste deg da ;)

:) sa...

Helen: Alt for deg ;)

:) sa...

Lene: Du kan jo prøve kun lucuma, yaconpulver og f.eks mer pomegranate? Sånn at de blir skikkelig sure??

:) sa...

C30: Hehe, ja den som kunne fortelle meg oppskriften på sunne fox... Fox og ... hjelp, nå har jeg glemt hva det heter... Sånne lakris som er formet som en fisk ... Hva heter det da?? Det var i alle fall favorittgodteriet mitt før!! Sitron + lakris = <3

Lene sa...

Ikke dumt forslag,hehe,ikke dumt i det hele tatt, jo surere jo bedre,er mitt motto;) Kanskje jeg prøver det,må bare få bestilt meg pomegranate:) Takk for tipset:)

Lene sa...

SV: Ja,man må prøve og feile litt når man har valgt denne veien som vi har,men det er jo også halve moroa- å eksperimentere litt med ingredienser og kombinasjoner:) Skal prøve det du foreslo, hørtes veldig godt ut,jeg har nemlig alltid vært spesielt glad i surt smågodt, og digger derfor incabær, og tror pomegranate godiskuler også er right up my alley:)

Fragola sa...

Åh, friste!!!!!
Nå må jeg inn og kjøpe mer på iHerb igjen. Jeg som hadde gitt meg selv kjøpestopp for en stund! ;-)

Helen sa...

Se der ja!! Ser gode ut!! :)

Christina - VeganVoff.com sa...

Nam nam, denne må prøves! :)

AKP Photo sa...

Eg lagte de på lørdag å igår å de e kaaanongoe men eg tåle ikkje granateple pulvere for eg har fått så sykt me kviser de siste dagene :(

Har du forslag te ka aent eg kan bruga for å få d surt?

Anonym sa...

Endelig fikk jeg laget surt gotteri - tusen takk for oppskriften! Jeg jobber med å bli sukkerfri, din "forskning" gjør livet bedre for meg:-) jeg var hos legen idag og fikk beskjed om at jeg MÅTTE kutte ut sukker og spise mer fett. Dine oppskrifter burde vært på resept:-)

:) sa...

Anonym: Så hyggelig å høre!! :o) Alle burde kutte sukker og spise mer fett ;)