søndag 12. juni 2011

Sukkerfri, agavefri, eggefri marshmallow!

WIHO! Denne oppskriften hadde jeg aldri trodd jeg skulle få til! Jeg har egentlig særdeles liten erfaring med gelatin, men jommen ble det marshmallows! :) Jeg har ikke funnet noen marshmallows med sukrin eller bjørkesøt, kun med agavenektar, så jeg måtte improvisere litt :)

1,5 dl vann
2 ss palmesukker
4 ss bjørkesøt/xylitol
...småkokes på medium varme i 10-12 minutter

1 pose gelatinpulver

1,5 dl vann
... blandes og has i sukkerlaken underveis, skal oppløses helt

- Pisk med kjøkkenmaskin i ca 30 minutter! Det forvandles fra vann til marengs! Magic!
- Ha i litt vaniljeekstrakt underveis.
- Om ønskelig kan man ha i noen steviadråper, helst Stevia Vanilla & Creme. Smak til! Jeg synes mine var søte nok!
- Smør litt olje på et bakepapir (evt en form) og strø på litt smaksløst mel (jeg brukte rismel).
 - Smør marshmallowen utover. Du må arbeide raskt, da den stivner fort! Du kan også sette de som pikekyss.
- Sett kaldt i ca 2 timer!


Du kan se at jeg ikke var rask nok ... men pytt! Hjemmelaget er bare sjarmerende...? :)
Og manndomsprøven ...


Hurra! Det gikk! :D

Jeg prøvde dette etter at de kun hadde stått i kjøleskap i en halvtimes tid (jeg kunne ikke vente, tihi...), så de smeltet veldig fort! Kan godt hende de holder formen bedre om de står kaldt 2 timer først.

PS! Du kan sikkert bruke kun bjørkesøt om du ikke ønsker å bruke palmesukker. Da blir den jo enda mer GI-vennlig! Evt går det sikkert med sukrin også?

PSS: Det er ikke sikkert du trenger all gelatinen. Jeg tenkte meg ikke helt om og tømte hele posen oppi, men du kan godt prøve med litt mindre om du ønsker det.

PSSS: Denne oppskriften kan brukes som innmaten på kokosboller! 


86%-sjokolade som er smeltet i vannbad med litt kokosolje, tilsatt litt lucuma og yaconsirup og satt i fryseren. Sunnere enn melkesjokolade, og mye bedre enn 86%-sjokolade ;o)

Nå er pinsegodisen i boks ;o)

14 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

I LOVE YOU FOR THIS!!!! :D Skal lage! måtte piskes veldig lenge da,kan maskinen gå så lenge?

Silje sa...

å! eg fekk akkutt lyst på kokosbollar etter å ha lest innlegget, så no er eg godt i gang med å laga kokosbollar;) Kjem sikkert til å laga innlegg om det litt seinare:) eg brukar gelantin plater og gjorde oppskrifta litt større, så håpar det går bra likevel:) takk for inspirasjon!

Tiril Johansen sa...

åh, deilig! :D du er så flink, skulle ønske jeg bare var halvparten så flink som deg!

Tiril Johansen sa...

sv; Det har jeg veldig vanskelig for å tro, hihi! Det handler vel mest om motivasjon tror jeg :) Tusen takk!

Anette sa...

Oii :D Detta må jeg også prøve å se om jeg får til :D Nam!

MaritBE sa...

Det så supergodt ut ;-)

Lene-Mari sa...

Villa bare si at jeg bruker en metode som jeg synes er enda lettere men innebærer eggehviter i tillegg.. Da smelter jeg bare en pose gelatin med sukrin+stevia dråper vanilje/ vanilepulver eller ekstrakt og evt annen søtning med litt vann (ca halv-1 dl)i kjele til oppløst. Stivpisker 6 eggehviter og blander sakte med pisking. FERDIG etter liten stund i kjøleskap ... Oxo Heeerlig med halve røra med raw kakaopulver :D

N sa...

Lene-Mari: Ja, jeg har prøvd med eggehvitter, men de kan ikke smeltes over grillen ;) Jeg synes også disse ble mer lik marshmallows på smak. Denne oppskriften er veldig lettvinn altså!!

Anonym sa...

Hei. Tusen takk for masse oppskrifter og inspirasjon. Denne tenker jeg å prøve ut, selv om jeg har dårlig erfaring med gelatin. Lurer på hva slags kjøkkenmaskin du bruker her. Foodprocessor eller en håndmikser?

N sa...

Anonym: Takk :) Jeg brukte mixmaster på stativ!

Catharina Adele sa...

Så fantastisk! Men går det ann å blande inn bærpure eller saft eller lignende å få samme resultat? Tenker meg at det er godt med bærsmak enn kun sukkersmak :) Fruktmashmallows hadde vært flott!

Takk for en fin blogg og masse inspirasjon, jeg er fast leser!

N sa...

Catharina Adele: Det går helt sikkert an :-) Det er sikkert kjempegodt med granateplepulver i, eller så kan man kanskje la gelatinen svelle i juicen fra tinte bringebær eller noe sånt...? Bare å prøve seg frem :)

Lene sa...

Å, så deilig det så ut!:) Har ennå ikke prøvd meg på marshmallows, men har kjøpt inn gelatin,og har resten av ingrediensene, så går vel til verks en vakker dag. Takk for oppskrift!:)

Ade sa...

Denne har jeg prøvd, den fungerer kjempebra, takk for oppskriften :) brukte bare xylitol som søtningsmiddel.

Jeg hadde i tillegg noen dråper rød konditorfarge oppi og fikk kjempesøte rosa marshmallows :)