tirsdag 7. juni 2011

Ny kokebok ... :)


En fantastisk fin kokebok av Elana Amsterdam, der mandelmel brukes istedet for mel. Boken har oppskrifter på alt fra middager til kaker, brød, paier og lakseburgere ... Jeg gleder meg til å prøve!

For best resultat må man bruke blanched mandelmel (uten skall), og hun anbefaler ikke melet fra Bobs Red Mill eller "almond meal". Jeg har brukt mandelmel med skall i en av hennes oppskrifter, og det kan jo forklare hvorfor mine cookies ble flate og rare. Men de ble også veldig gode og seige, så man kan jo være heldig ;) Hvis jeg prøver hennes oppskrifter skal jeg presisere hvilket mel jeg har brukt. Her er blanched mandelmel på iHerb (jeg har ikke prøvd dette merket). Hun bruker også agave i de fleste oppskrifter, så det skal jeg prøve å finne en vri på.

Kjøpt her for 8,50 (ca 45 kroner). 

Ps: Hvis man vil kjøpe kun boken kommer frakten på kun 2 dollar! Er du førstegangskunde får du i tillegg 5 dollar i rabatt, noe som vil si 30 kroner inkl frakt! Det blir billig det! :-O :D

Her er en sniktitt på innsiden, og her er en oppskriftsside fra boken.  Nydelig design!

Edit: Blanched er jo såklart skoldet, ikke bleket. Ble litt lost in translation her ;) Takk til Camilla.

14 kommentarer:

Fragola sa...

Næh! Har de kokebøker på iHerb også???? Det visste jeg ikke :-) og denne var jo mye billigere på iHerb enn på Amazon som jeg pleier å bruke mye. Takk for tips! :-)

Helen sa...

Ja har sett litt på den boken (på nettet bare..), og ble veldig fasinert av den kaken på forsiden... :D Og visste ikke at det fantes flere typer mandelmel - greit å vite! :)

Superida sa...

Og på bloggen hennes er det enda flere gluten- og melkefrie osv. oppskrifter :-) http://www.elanaspantry.com/

Lene sa...

Oi, den der har jeg også hatt lyst på:) Men hvorfor skal man ikke bruke det melet fra Bobs red mill? Det er det jeg har brukt i de cookiene mine (etter din oppskrift), og det fungerte bra det...

Veronica sa...

Wow, jeg har jo tittet innom bloggen, så kjente igjen navnet. Fantastisk at iherb tar inn den slags bøker da, som tross alt er veldig relatert til typen kost de selger!!!

Uff, jeg tørr ikke å gå inn og se på andre bøker de har, ikke til iherb-priser ;)

tinekatrine sa...

bøker på iherb.. slutter aldri å bli overrasket over hva de selger!

Silje sa...

så spennande:) eg oppdaga mandelmel for nokre månadar sidan og eg brukar "fnksjonell mat" sin, du får den på kinsarvik.no. Den funkar kjempe fint i pai og kakebunner i alle fall:) Gledar meg til å lese inblegg om baking med mandelmel;)

:) sa...

Lene: Les hva Elana selv sier her (øverst): http://www.elanaspantry.com/frequently-asked-questions/almond-flour/#3almondflour

Lene sa...

SV: Takk for informasjonen, da er det andre mandelmelet satt på ønskelista:)

Anonym sa...

En sånn bok har jeg sett etter. Mandelmel kokebok, fantastisk. Jeg kjøper snarest :-)

Une sa...

Følger med på bloggen hennes, den er en av mine favoritter. Men jeg visste ikke at de hadde denne boka på Iherb, veldig stas :-)

MaritBE sa...

Denne skal jeg så aaabsolutt kjøpe ;-)

Camilla sa...

Vranglære! Blached betyr ikke bleket. Man bleker ikke mandelmel. Her er det snakk om mel laget av mandler med eller uten skall! Blanched betyr at mandlene er skoldet før blir bearbeidet.

:) sa...

Camilla: Hehe, takk for den oppklaringen ;)