tirsdag 21. juni 2011

Litt om dette og hint

Hei på dere :)

Tusen takk for alle de utrolig hyggelige kommentarene dere legger igjen både her og på Facebooksiden! Det er allerede 240 som liker bloggen min på Facebook, og 167 følgere på BlogLovin! Det gjør meg veldig ydmyk at jeg kan inspirere noen til å ta vare på den kroppen vi har fått på en best mulig måte.

Jeg har ikke skrevet så mye om hvorfor jeg spiser som jeg gjør, men det bunner i en tro på muligheten for å spise seg frisk(ere). Jeg følger litt "røflig" rådene for kosthold ved lavt stoffskifte, og det jeg har plukket opp her og der som kan være lurt å gjøre når man har en utmattelsessykdom. Slik jeg har skjønt det er det viktig å holde seg unna melkeprodukter ved en utmattelse, og gluten, melk, sukker, soya og en hel masse annet ved lavt stoffskifte (og helt sikkert ved en utmattelse også). Det er også en del matvarer jeg kjenner at jeg ikke skal ha, som jeg tålte fint før, som f.eks rødt kjøtt. Sukker kuttet jeg også da jeg ble dårlig, for jeg kjente med hele meg at jeg ikke skulle ha det. Ikke så rart egentlig, når sukker er såpass raffinert at kroppen ikke kan gjenkjenne det som mat, og det i tillegg bare gjør skade i kroppen. Jeg reagerer også på mat med mye kunstig søting og e-stoffer i seg, som f.eks brus. Min reaksjon er at jeg føler meg helt råtten i kroppen, og at kroppen bruker enormt med energi på å "bearbeide" det jeg har fått i meg, så da holder jeg meg heller unna.

Kjernesunn familie råder alle med sykdommer, adferdsutfordringer osv til å gi kroppen en pause fra melk, gluten, sukker og e-stoffer i minst 3 måneder, og jeg har tro på mye av det de sier. Fjern alt som kan bryte kroppen ned, og bygg den opp igjen med næringsrik, sunn mat. ♥ Det er hva jeg tror, og alle må finne ut hva som passer best for seg, men jeg tror det er viktig å være tålmodig og godta at kroppen trenger tid.

OBS! Ikke gjør drastiske endringer i kostholdet uten å snakke med din fastlege. Det kan være lurt å ta jevnlige blodprøver for å se at du får i deg tilstrekkelig med næringsstoffer.

Ellers har jeg endelig støttet en norsk helsekostbutikk ;-) (Mannen kjøper faktisk flere ting på norsk helsekost, og det har mye å gjøre med at man får råd som passer for akkurat OSS. Det siste han kjøpte var råmelk, men det vet jeg for lite om til å skrive om enda. Jeg tar det uansett, og mannen mener at det og supermaten har gitt han mer energi enn han noen gang har hatt!)Pakke fra Kinsarvik.no

Det var én butikk ca 15 minutter unna oss som solgte havrefløte, men nå har også de kun soyafløte ... Jeg bruker ikke havrefløte så fryktelig mye, fordi jeg prøver istedet å finne oppskrifter med kokosmelk eller hermetiske tomater osv, men greit å ha noen på lur. Sønnen tåler overhodet ikke melk, så derfor er det ekstra viktig å ha gode erstatninger på det.


"... and also believe that what we eat today will effect our health tomorrow."


Også jeg bare vise frem noen bøker min søster kjøpte til min sønn i går. Barndomsminner! Jeg elsket disse bøkene, men hadde helt glemt dem til jeg så de igjen i går. Lykke!


Jeg bare digger tegninger som er så stygge at de blir kule. Takk, Mette!

18 kommentarer:

Fragola sa...

Så fint at du merker at supermat og fornuftig kosthold hjelper.
Jeg syns også at jeg har blitt litt bedre etter at jeg begynte med dette, men tør nesten ikke si det for høyt, for da er jeg redd for at det kommer en formnedgang igjen.
Nå er jeg slik at hvis jeg har en dag som er ganske bra, tenker jeg: Endelig! Er jeg snart frisk, nå?
Har jeg bare innbilt meg det hele?
Men så slår kroppen og hodet tilbake igjen og minner meg på at neida, ikke enda. Ikke press deg for mye selv om du føler deg litt bedre.
Men det er vanskelig å ikke gjøre for mye. Eller hva? ;-)
Husker de bøkene jeg også. Herlige tegniger :-)

:) sa...

Fragola: Jeg har visst ikke skjønt det der med å ikke si det høyt :( Jeg tror jo jeg er blitt frisk hver gang jeg har noen fine dager på rad, men så kommer nedturen ... Jeg glemmer jo så fort hvor dårlig jeg har vært, og det er jo såklart både positve og negative sider ved det...
I mars var jeg kjempefin, men april, mai og juni har vært seige... Men jeg er ikke så dårlig som jeg var før jul, så det er jo fremgang!! :)

Så utrolig bra at du også føler at det hjelper!

Lykkemisjonen sa...

Supermaten og å kutte ut gluten, melk og særlig raffinert sukker har hjulpet meg mye også- særlig magen:) Prøver også å stresse ned, leve mer i nuet og bekymre meg mindre, samtidig som jeg rydder litt opp i gammel "gruff" i tanker og følelser, og frigjøre meg fra ting waaaay back in the past. Tror det henger sammen- kropp, sinn og sjel, og at vi må fikse både kropp og sjel (gamle arr og utilgivelse, ting som ligger der og stjeler energi)for å føle oss som hele mennesker, friske og raske:)

Jaja, det var nå litt filosofisk
tankespinn fra meg, hehe.
Godt å se deg tilbake på bloggen ihvertfall, håper alt føles litt bedre nå:)

Fragola sa...

Sv: Ja, det er jo et av symptomene med dårlig hukommelse ;-)
Kanskje like greit i den situasjonen, det hadde vært ulidelig hvis man skulle huske hvor dårlig man har vært eller hvor dårlig man kan bli i dårlige perioder. Oj, her kom ordet dårlig 4 ganger....eller 5 ;-)
På tide å tenke positivt :-D

Lykkemisjonen sa...

SV: Uff, ja, blir en del "gruff" når man er syk- mye man skal tåle! Men man kan også lære mye- lærer å takle vanskelige ting på en helt annen måte og man får et nytt perspektiv på ting, på hva som er viktig i livet, og ikke minst, man lærer å leve på en annen måte- finner sin egen vei. Men det tar tid- har tatt laaang tid for meg å komme hit- det er en prosess. Men jeg tror at når vi finner en måte å leve på, en måte å klare oss på, en måte å være lykkelig på (tross alle hindringer)- inni denne bobla, er vi også nærmere å finne veien ut igjen av bobla;)

Håper i hvert fall at du føler deg bedre snart, og at du får en kjempefin sommer med masse glede, solskinn og blå himmel- det har du fortjent!:)

mjuuugly sa...

I boken "nesten HELT RÅ", anbefales råmelk og at det skal være så bra for det ene og det andre, bare man er 100% sikker å at den er ren. Selv har jeg smakt rå ost og det er bare helt utrolig nydelig. problemet er mattilsynet som krever pasteurisering og det er derfor svært vanskelig å få tak i upasteuriserte meieriprodukter :(

lovelyliller.com sa...

havrefløte hørtes spennende ut! jeg har også tro på helbrede seg selv med mat :)

Lille Hvitløk sa...

Åh, de bøkene husker jeg fra jeg var liten...!! Hadde helt glemt de, så takk for nostalgitrippen :) Det jeg merker, bortsett fra at jeg blir fysisk dårlig der og da av det jeg ikke tåler, er hvor ustabilt humøret mitt blir av sukker. Jeg blir sånn hormonell-sur, gir lett opp ting, alt blir vanskelig...Det er helt påfallende at dette kommer etter at jeg har fått i meg sukker over en periode...

Ingerlise :) sa...

Kjære Tone, du kan definitivt inspirere og glede, og mer til:)!
Det er så flott med din tankegang rundt næring og egen helse, det gjør oss, hvertfall meg trygg på at vi kan finne noe som passer oss. Så tusen takk for at du gir tips, råd, viser til produkter og skirver så mye fint på bloggen din:)
Her er det alltid så hyggelig å komme!

Klem fra Ingerlise :)

Anonym sa...

Kjempefin blogg med mange supre tips.

Jeg er også i fasen hvor jeg kutter ut melk, sukker og hvetemel i første omgang. Merker kroppen trives bedre, men litt vanskelig å finne gode erstatninger, derfor er det så fint med bloggen din for tips og oppskrifter !
Gleder meg til å følge deg videre !

Lene sa...

SV: Ja, ting tar tid, men du får en diagnose til slutt, og alt blir litt bedre når man har fått litt svar på ting. Noe av det verste, var å ikke vite, syns jeg, jeg husker jeg var både redd og frustrert.

Og derfra tar det også tid før man klarer å begynne å roe seg ned i situasjonen, begynne å akseptere tilstanden og finne gleden igjen.

Men det blir bedre- både fysisk og psykisk, når du får hjelp, støtte, og forståelse, og finner andre i samme situasjon, og finner deg til rette i den situasjonen du er i. Etterhvert, sakte men sikkert, vil du finne gleden igjen:) Men det har tatt meg 5 år å komme dit (og jepp, du tippet riktig diagnosen på meg), først det siste året har jeg begynt å akseptere alt sammen, at livet mitt er som det er akkurat nå, og først nå har jeg også begynt å bli litt bedre- saaaaaakte men sikkert:) Det kommer til å bli bedre, jeg lover, keep up the good work!:)

Det lønner seg nok å gå gjennom fastlegen til å begynne med- håper du finner en som forstår deg, og som tar deg på alvor. Og så kan du jo se om du orker/tar deg råd til å ta kontakt med Lillestrøm helseklinikk. Selv har jeg i hvert fall bare positivt å si om dem (bortsett fra at det er dyrt såklart, men sånn er det jo i det private), og kan absolutt anbefale dem. Etter at jeg begynte der har formen steget litt etter litt (to skritt frem og ett tilbake, men dog), og jeg merker at det hjelper MYE på psyken at jeg vet at noen faktisk jobber for å finne ut hva som feiler meg og at jeg får behandling. Jeg tar jo en real "cocktail" av piller hver dag, men det meste av det dr. Mette Johnsgaard (som jeg går hos) bruker i sin behandling, er naturmedisin, så det føles helt greit å putte det i seg:)

Håper det går bedre med deg fremover, bare si ifra hvis det er noe du lurer på- kanskje kan jeg bidra med noe, du vet; been there, done that!;)

Levtil100 sa...

Flott innlegg :-) Bare synd at supermat er så dyrt i Norge..de amerikanske og engelske nettbutikkene vinner mye på kunder på det..

:) sa...

Ingerlise: TAKK!!! <3 For en fantastisk hyggelig kommentar!! :)

:) sa...

Mjuuugly: Ja, råmelk er visst veldig bra. Betryggende å høre det fra deg også :) Svigerfar og mannen har lest litt om det, og mannen ble anbefalt råmelk av en veldig dyktig helsekostdame (en bekjent).

:) sa...

Anonym: Tusen takk, og lykke til med å endre kostholdet og gjøre noe bra for kroppen og for deg selv!! :) Det finnes mange gode erstatninger, men desverre vet ikke folk flest om de (enda). Selv er jeg veldig takknemlig for iHerb, som gjør det mulig å leve sunt til en overkommelig pris!

Lykkemisjonen sa...

SV: Uff, oppsigelse oppi det hele, skjønner at det må ha vært vanskelig- sånne ekstra ting er det siste man trenger når man ikke er i form! Det hjelper jo ikke akkurat på tilstanden! Håper virkelig det ordner seg for deg, så du får ro og hvile, og slippe alle disse ekstra vonde tankene og følelsene.

Syns det er lurt å skrive ned ting, om man ønsker å publisere det for andre får bli opp til en selv- lytt til hjertet ditt, om det føles riktig så kan du jo gjerne få la andre ta del i opplevelsen. Uansett om du skriver for deg selv eller også deler det med andre, så hjelper det å skrive ned ting- det er god bearbeidelse for sinn og sjel- og dermed også for kroppen:)

Lykke til på møtet med Senter for Arbeid og Helse da, det kommer til å ordne seg- og masse lykke til med å få en diagnose, alt blir et lite hakk lettere da:)

Lille Hvitløk sa...

Sv: jeg venter også på pakke fra iHerb! Håper de dukker opp snart :) Og ja, jeg har en magefølelse på kjønnet jeg også ;) Det har forresten "alle andre" også, så det blir spennende å se! Heldigvis så er det bare to alternativer da :D

Linda sa...

Ååååå! Hedenholdbarna!! Elsket de!!