torsdag 9. juni 2011

Jeg har en innrømmelse å komme med ...

De siste ukene har jeg vært veldig dårlig på å ta greens. Det startet med at vi ble tomme for alt på én gang, og så fikk vi påfyll av Spirulina ... kapsler! Oh my, jeg sliter så med å ta de kapslene. Jeg gleder meg til å drikke et glass med grønt (eplejuice+vann+greens), men de kapslene gruer jeg meg til å ta.

Hva merker jeg på kroppen?

- SØTSUG! Det kommer gradvis tilbake, litt kraftigere for hver dag. Jeg tar meg i å snoke litt i skuffer og skap igjen, litt ubevisst.

- Liker plutselig melkesjokolade og kremis igjen, smaker som blir alt for søtt for meg når jeg er flink til å ta greens. Vi har hatt noe liggende her lenge, og det har ikke fristet noen av oss, men nå har det fått bein å gå på gitt ...!

- Litt mer rastløs og urolig. Tenker mer på mat.

Det er sikkert en del andre ting som har skjedd i kroppen også, som jeg ikke har registert på samme måte, men de tre punktene er nok for meg: tilbake på den grønne, skjønne veien!32 kommentarer:

Christina - VeganVoff.com sa...

Jeg merket akkurat det samme da jeg gikk tom for en stund siden. Helt forferdelig! Nå har jeg endelig fått påfyll. Minuset er at det plutselig smaker fjøs (ja, rett og slett!), men det går forhåpentligvis snart over igjen. :)

lovelyliller.com sa...

jeg har ikke tatt det på 3 uker nå(?) og er faktisk i crappy form. først ble jeg bedre,men nå er jeg dårlig :/ tro om det kan være pga mangelen på greens?

Lene sa...

Hm, greit å finne ut sånt da- hehe, selv om det var litt ufrivillig. Selv har jeg cravings av en annen verden om dagen, selv om jeg tar en del grønt, men det går opp og ned- og jeg får fort tilfredsstilt dem med sunne godsaker, laget på naturlige råvarer- laget f.eks. en variant av sjokoladepuddingen din i går, med avocado som basis. Funket som bare det!:):)

Anonym sa...

Jaha ja, (nok en gan takk, Tone!) så det var DERFOR jeg plutselig nok en gang kaster meg over sjokolade (neida, ikke den raw!), kjeks og snop fra mitt gamle liv!?! Var fast bestemt på å spise spirulina, gjorde det i en uke, og så klarte jeg ikke mer fjøs-smak, og gav opp... :-( Nå har jeg vært på kjøkkenet og tatt et stort glass fjøs-cocktail... Hva som helst for å slippe det søtsuget som prøver å underminere hele det nye kostholdet mitt!!!

Er det noe håp om at man kan venne seg til den smaken, så det ikke blir så ille etterhvert?

Hilsen Helene

Tone - Hjertemat.com sa...

Helene: Hehe :) Ja, man venner seg til smaken etterhvert, men jeg må fortsatt ha litt eplejuice i vannet.. Men har du prøvd å blande den med f.eks Sunniva eple- og mangojuice? Jeg ga et glass av dette til min svoger og svigerinne, begge totalt ukjent med greens, og de synes begge det smakte godt :)

Løvinnen sa...

Jeg føler med deg:)

Anonym sa...

Takk! :-))) Da prøver jeg det! Ned skal det - okke som....

Helene

Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

Interessant!! Da er det jo bare å fortsette.. :D

itla sa...

Er det kapsler (vegecaps) fra Pure Planet du har? De er veldig greie å åpne og tømme for pulver. Det fant jeg ut da toåringen hadde åpnet 2-3 stykker på kjøkkengulvet... ;)

Takk for mange fine oppskrifter og tips de siste dagene!

Silje sa...

Hei:) Eg fikk spirulina og chorella i posten (iHerb:D) i går, for første gang. Har endeleg somla meg til å bestille, men er akuratt begynt i jobb igen (etter 1 års sjukemelding - jippi:D) så eg lurte på om ein kan få ubehagelege reaksjonar når ein byrjar å ta greens? som feks rar mage eller kvalme? er heilt blank på dette området, men veit at eg vil gjere alt for å holda kroppen min rein og sunn.. er berre litt redd for bivirkningar i byrjinga:)
takk for alle gode råd du gir foresten:) Eg har lært sååå mykje etter at eg fant "helse blogg verdenen:D"

Silje sa...

sv: tusen takk for raskt svar:) Då skal eg vente med greens prosjektet til eg har nokre fri dagar:) og kanskje skaffa meg noko gras i tillegg/ i staden:)

Camilla R sa...

Jeg liker ærligheten din:) Vi er jo mennesker alle man og jeg kjenner det godt selv når jeg ikke får tatt den daglige grønne dosen. Må se det positive i det; at det fungerer!:)

Torunn - litt lettere sa...

Hei!

Greens er nytt for meg?
Hva er blandingsforholdene i denne lekre drinken?

:-)

karina sa...

Forstår ikkje korleis nokon klarar å drikke sånt. Eg brekk meg av berre lukta, av berre kapslane som eg tar. Så all mogleg creds til deg.

Det som er vittigt med Spirulinaen er at eg ikkje har lyst på noko kjøt for tida. Tunfisk og laks går til nøds, elles berre gomlar eg på graut og grønnsaker og syns det er det beste.

Tone - Hjertemat.com sa...

karina: jeg er ikke flink i det hele tatt! Jeg synes det smaker kjempegodt i en god eplejuice :D Jeg klarer ikke drikke det i vann, og kapslene vokser i halsen på meg!

Spirulinaen har jo faktisk den virkningen at man mister lysten på sukker og animalsk protein :D Jeg har ikke lyst på rødt kjøtt lenger, kun lett kylling og fisk. Moro at flere merker det samme!

Tone - Hjertemat.com sa...

Torunn: Du kan lese om de forskjellige typer greens her: http://hjertemat.blogspot.com/2011/04/mine-daglige-greens-og-omega-3.html

Det er lurt begynne forsiktig, med en kvart t-skje blandet i en GOD eplejuice. Begynn f.eks med hvetegress. Hvis du ikke får ubehagelige symptomer kan du også begynne å ta en kvart t-skje spirulina. Etterhvert kan du øke dosene, opp til f.eks 1 t-skje av hver, og gjerne ett par ggr om dagen. 2 t-skjer grønt = næringsstoffer til 1 kilo grønnsaker! :D

Torunn - litt lettere sa...

Tusen takk :-)
Jeg har brukt de ulike ingrediensene litt hver for seg, men ikke sammen i en cocktail.
Dette må jeg prøve ut!

Merkelig hvor fort søtsuget forsvant så fort man hadde klart seg to uker uten sukker!

May Bente sa...

Ingen"svakhet" å inrömme man er menneskelig,bare styrke!slik jeg ser det:)Veien blir til mens vi går,erfaring blir til:)Ved å dele dine erfaringer som du gjör,hjelper så mange!!Du er en sol!Vil takke deg,for den du er(så langt jeg evner vite om deg ut i fra dine nettsider:)fordi du deler dine erfaringer og er deg selv:)Spesielt vil jeg takke deg for tips om Iherb!!!!Jeg er ivrig fast!!!I mine öyne,er du en utrolig sterk og fin "jente"som våger väre seg selv,samt hjelpe så mange:) Varm klem og stor takk så lang:)

Polly sa...

Så rart du merker så stor forskjell. Jeg har enormt søtsug om dagen, så kanskje jeg skulle prøvd det ;)

Tone - Hjertemat.com sa...

May Bente: TUSEN TAKK! For en utrolig hyggelig kommentar :) You made my day!

marlene sa...

Litt moro å se at det har "bivirkninger" når man slutter på det :)
Bare jeg får råd tenkte jeg å bestille i allefall hvetegress og aloevera, evt. spirulina og siden jeg er så godtesjuk etter at jeg begynte å kutte ut sukker håper jeg det kan være til hjelp! :D

Har du noe erfaring med kjøkkenmaskiner? Er på utkikk etter en altmulig-maskin til kjøkkenet og står nå og vipper mellom magic bullet og Kenwood FP925, hva tror du vil være det beste alternativet? :)

marlene sa...

Så at det var en feil med linken min, skal være i orden på denne kommentaren :)

Heidi P sa...

Det samme merker faktisk jeg. Jeg har vært tom for spirulina en stund, og brukt bare hvetegress og det holder ikke spriulinaen er best... synes nå jeg da...

May Bente sa...

Tone:Takk det samme til deg!! :)

Tiril Johansen sa...

Jeg klarer bare ikke å ta chlorella og spirulina i pulverform jeg! :S Så på meg blir det tabletter, det synes jeg funker best :)

Hege sa...

Jeg merker også det på søthunger, men også på huden. Jeg bare må ha det hver dag :)

ElinSire sa...

Da vi reiste til Syden var jeg skikkelig dårlig på å ta greens, og jeg merket det utrolig godt på energien når jeg kom hjem igjen. Har begynt å ta greens igjen nå, og merket forskjell med en gang! Det er litt fint å oppdage også, så vet man at det faktisk fungerer! :)

De har forresten fått eplejuice som ikke er laget fra konsentrat på Rema1000. Veldig god til greens :)

Veronica sa...

Kjenner til det der, har hatt veldig liten lyst på greens i det siste. Kjenner utrolig godt på kroppen at den har det utrolig mye bedre med, enn uten. Så her skal rutinene inn igjen, pronto!

Marianne sa...

Fanken, er det derfor jeg er så fysen!? Har vært slapp i det siste selv også og tar meg selv i stadig å ha lyst på "noe". Skjerpings!

Muffin sa...

hmm! intressant erfaring. :) jeg har nemlig ikke vært flink heller, og gjettom jeg har søtsug. :P men det er så goooodt med is! Spes lakrisis, klarer ikke la være. ;P Også er det jo sommer... men jeg skal bli flinkere til å ta greens kjenner jeg. :)

fikk forresten tabletter av den ene typen, og det var skuff også. :/

Anonym sa...

Har tatt spirulinashots en stund nå, men hater virkelig smaken, noen tips om hvordan den kan gjøres "god"? Selv i eplejus smaker det så fælt at jeg får litt brekning av det :/

Tone - Hjertemat.com sa...

Anonym: Hm, jeg synes det smaker eplejuice jeg, men du må bruke en god eplejucie da, helst de som ikke er laget av konsentrat. Når du skriver shots høres det ut som du lager en veldig liten drikk? Et tips er jo å fylle opp med så mye eplejuice at smaken vannes ut. Et annet tips er at det virker som jo mer man blander av de forskjellige gress og alger, jo mer forsvinner smaken litt. Hvis jeg f.eks kun tar hvetegress smaker det mer enn om jeg tar hvetegress og spirulina samtidig. Synes i alle fall jeg :)