søndag 26. juni 2011

Brownies

Brownies! Hvem liker vel ikke brownies? Mørk, saftig kake som smelter på tungen ... Herlig! Denne kaken er inspirert av Elana (igjen ;)), men jeg byttet ut "shortening" (som vel er delfiafett?) med det mye, mye sunnere kokosoljefettet :) Jeg brukte palmesukker, men ut fra kommentarene på bloggen hennes blir denne kaken god med xylitol også (jeg er usikker hvordan den blir med sukrin, men hvis du prøver blir jeg glad hvis du sier fra hvordan det gikk!). Elana bruker også espresso i sin, men det droppet jeg.150 gr mørk sjokolade, hakket
2 toppet ss kokosolje extra virgin
4 egg
2,3 dl palmesukker (eller evt. xylitol)
1/4 ts salt
2 ss kokosmel

- Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad, lav varme
- Ta bollen fra varmen og tilsett 4 egg, palmesukker/xylitol, vanilje og salt og pisk dette sammen med en håndmikser/mixmaster 
- Tilsett mandelmel og kokosmel og pisk lett videre
- Hell i smurt form, ca 20x20*
- 175 grader, 25-30 min*
- Avkjøl i 1 time

* Jeg brukte en paiform, ca 25 cm i diameter. Jeg tok kaken ut etter 20 minutter og satte den rett i kjøleskap. Perfecto!


Et hjerte med vaniljesaus av havre til sønnen 

27 kommentarer:

Lene sa...

Å, til denne har jeg bare en ting å si: NAM!:):)

Denne må prøves, er veldig glad i de cookies'ene dine (bakte igjen i går), og hvis denne er noe i nærheten av namnam-faktoren på cookies'ene, så gleder jeg meg til å prøve!:):) Takk for inspirasjon og oppskrift:)

N sa...

Lene: Så moro å høre. Har fått noen tilbakemeldinger på at cookiesene IKKE blir seige, så jeg har lurt på om jeg har notert oppskriften feil... Men hvis du får dem til, kan det jo være at de blir forskjellige hvis man bruker feil type mel eller noe.

Sønnen elsket disse :) De blir ikke seige, men saftige og smaker litt kakedeig (som jo må sies at er fantastisk godt, hehehehe)

Lykkemisjonen sa...

Hm, følger man oppskriften din til punkt og prikke (jeg tør ikke noe annet, hehe,for baking er IKKE min spesialitet!), så blir de da seige og gode! I hvert fall har mine blitt det hver gang, så er SÅ takknemlig for at du la ut den oppskriften!:):)

SV: Ja, selvbruning er genialt. Blir som regel alltid litt bedre om sommeren jeg, men merker at man samtidig kan bli ekstra slapp og litt uvel etter for mye sol og steikvarme. Så å "juksebrune" seg litt er helt perfekt for oss!:)

AKP Photography sa...

ÅÅh den såg kanongoe ud!! Fekk så lyst å prøva å laga, men tåle jo ikkje mandelmel - någen ide om ka eg kan bruga istedenfor :)?

N sa...

AKP: Æsj da, den er kjip ;( Vet ikke om det blir like vellykket med bare kokosmel istedet, men man kan jo prøve.. Vet at hun Elana har kommet ut med en ny bok om cupcakes der hun bruker mye kokosmel. Det må jo være midt i blinken for deg...???! :)

lovelyliller.com sa...

så farlig god ut!

MaritBE sa...

NAM ;-) så kjempegodt ut!

Fragola sa...

Åh! Tone du er altfor god! :-)
Lekre bilder :-)

Silje Silje sa...

sv: Hvis du kan spise frø kan du lage bunn av feks solsikkefrø og andre frø + kokos istede for nøtter :-)

Fragola sa...

Ps! på Ps'n: På helsekosten på CC i Drammen har de ganske stort utvalg i melkefritt i mange varianter, supermat og glutenfritt.
Et greit alternativ hvis man ikke har tid til å vente på iHerb-pakkene som bruker en evighet om dagen.:-)

Siv sa...

Nå er kaken nettopp tatt ut av ovnen:) Har så vidt smakt på den, og den er fantastisk god!!!

Anonym sa...

så utrolig digg! elsker brownies! et par tips til neste Iherb bestilling :-)

Yasi sa...

Åh, denne så farlig god ut.. Namme

tinekatrine sa...

åh! denne må jeg prøve, må bare erstatte eggene på et hvis :)

Helene sa...

Aiaiai, denne oppskriften bokmerkes og må lages ASAP! Ser superyummi ut og jeg er ikke en sjokolademoms engang.. ;)

Hege sa...

Oi oi denne så fantastisk god ut! jeg synes palmesukker er bedre på smak en bjørkesøtt, litt mer karamellsmak :)

Lykkemisjonen sa...

SV: Tusen takk for det, tenkte vel at det kunne være kjekt å skrive ned noen slike punkter- også for min egen del:)

Grattis med ny dosett!:D Haha, da er vi to faktisk to "bestemødre", jeg har dosett jeg også- to stykker faktisk (hysj hysj, hehe), kjekt hvis man er borte mer enn en uke. (Men sånn, just between us (hehe), jeg bruker dosettene ofte hjemme også- for å slippe å poppe alle de x antall pilleboksene hver eneste dag:D)

Kristine sa...

Denne så helt himmelsk ut, takk for at du deler oppskriften :)

Fitnessnora sa...

NAM! Skal testes med sukrin ;)

Helen sa...

Oj så masse godt du har laget siden sist jeg var innom! :) Nå fikk jeg veeeldig lyst på brownies.....!! :D

Anonym sa...

Nam!:) De var kjempegode!! Hadde ikke palmesukker/xylitol, så brukte sukrin istedet (+1 ts.van.sukker). Og det funka veldig greit!:) Blei en smule tørr, så kan hende den hadde vært litt saftigere om den ikke hadde stått så lenge i ovnen... Men smaken var veldig god!!;)

Silje Ø.

Mat på Bordet sa...

2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
Velkommen!

:) sa...

Silje Ø: Så supert med tilbakemelding! Min ble overhodet ikke tørr, men jeg hadde den i litt kortere, som jeg skrev. Men så bra smaken ble god :)

Helen sa...

Her var den ja - visste den var et sted..! :D

Anonym sa...

Dette er ett stort problem, ingrediensene som f.eks kokosmel, palmesukker og kokkosolje er jo så DYRT

:) sa...

Anonym: hmm.. Det merker ikke jeg noe til..? Har du skjønt at du kan få ting gratis på iherb?

Monica sa...

Denne var kjempegod!:) Nam! Jeg skal lage den igjen i dag..