onsdag 25. mai 2011

Sunnere safarikjeks

Se, så annerledes sjokoladecookiesene ble med annen type mel og med fiberhusk i:


De ble verken seige eller så veldig sprø, men litt myke safarikjeks-aktig.

Jeg fulgte oppskriften fra seige sjokoladecookies, men hadde ikkke nok mandelmel. Jeg erstattet 1 dl mandelmel med 1 dl amaranthmel og 1 dl all purpose gluten free flour (mandelmel og kokosmel sveller veldig når man tilsetter væske, så man må som regel bruke halvparten av det ift annen type mel).

Jeg tilsatte også 1 ts fiberhusk, samt litt kanel og litt stevia dark chocolate i deigen, fordi jeg synes deigen smakte litt bittert. Er det amaranthmelet som gir litt bismak, tro? Man kan helt sikker prøve med andre typer mel også.

Sånn her ca er oppskriften:

2 dl mandelmel
1 dl amaranthmel
1 dl all purpose gluten free flour
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts sunt salt
0,6 dl yaconsirup (evt. honning)
0,6 dl grapeseed oil (eller annen kaldpresset, nøytral olje)
1/2 ss vaniljeekstrakt
6 dråper stevia dark chocolate
1/2 plate mørk sjokolade, i biter

Bland det tørre og det våte hver for seg, så sammen. Ha i hakket sjokolade. Sett kaldt en liten stund. Trill 16 runde kuler (så godt du kan) og sett på bakepapir med litt avstand. 175 grader, 10 minutter.

Ps: Disse var gode, men jeg vil nok heller anbefale den andre oppskriften (som var himmelsk gode), men sett deigen litt kaldt før du setter på plate. Lag runde kuler som du setter på bakepapir med litt avstand (takk til deg som kommenterte det).

12 kommentarer:

andrea sa...

Disse så jo utrolig mye godere ut enn safarikjeks også!

Helen sa...

Jeg har nå tenkt å prøve de andre også jeg.. ;) Disse også ser skikkelig gode ut!

Caroline sa...

Svar: Du kan melde deg på her om du vil: http://www.icarroi.com/2011/04/28/ny-runde-med-bloggbed%c3%b8mmelser/

:)

Lene sa...

Oioi, alt du tryller frem av godsaker!:):) Jeg prøvde de andre cookiene dine i går- og de ble kjempegode, på tross av at oljesmaken ble litt fremtredende da jeg måtte bruke det jeg hadde (litt olivenolje og litt kokosolje). Oljer er nå bestilt, og jeg gleder meg til å bake mer av disse. Jeg har aldri vært flink til å bake, men til og med jeg klarte å få til disse- de var ferdige i en fei, og til og med min kjære syns de var kjempegode!:) Så tusen, tusen takk for at du legger ut disse oppskriftene, og tusen takk for inspirasjonen:)

:) sa...

Lene: tuuusen takk for fantastisk hyggelig tilbakemelding! Jeg er heller ikke noe flink til å bake, så blir så glad hver gang det blir vellykket (selvom det utseendemessig ikke alltid blir noe å skryte av, hehe).

Olivenolje kan være litt for spesiell smak, ja, så prøv en mer nøytral olje neste gang.. Den grapeseeoljen tror jeg er den beste til slike ting, men sikkert mye annet som er bra også.

Hege sa...

Dem lignet på maryland cookies, så veldig god ut :)

Anonym sa...

Må bare si meg helt enig med Lene her, du får det til å krible i "ikke-bakefingrene" våre! Tusen takk for inspirasjonen Tone :) Og dette er bare noe jeg MÅ prøve...tror du det går greit å bare bruke kokosolje, og ikke grapeseed?
-Kristin

:) sa...

Kristin: Åååh, tusen takk <3
Jeg er veldig usikker om du kan bruke kokosolje, siden kokosoljen stivener i romtemperatur. Jeg bruker kokosoljen mest i sjokolade, konfekt osv som ikke skal i ovnen, kun stivne i frysren.

Jeg ville brukt f.eks kaldpresset rapsolje eller noe lignende.

:) sa...

*stivner
*fryseren

Gikk litt fort ;)

Hanne sa...

Så veldig godt ut :)
Men hvilken type mørk sjokolade bruker du? :)

:) sa...

Hanne: Jeg bruker helst økologisk, f.eks Eco-sjokoladen til Ica, men også de fleste sjokolader over 70 %. Noen mørke sjokolader er veldig bitre, så da hender det jeg smelter den om med litt naturlig søting i.

MaritBE sa...

wow, de så kjempegode ut ;-)