tirsdag 3. mai 2011

Rosa gojismoothie

Med supermatpulver i hus er det så enkelt å bare "dæsje" oppi en smoothie. For hver "dæsj" får man i seg ENORME mengder næring! Man må spise veldig mye grønnsaker for å komme opp i samme mengde næring som noen skjeer supermat.

Hurra for at ting er enkelt, godt og sunt! Og en slik smoothie gir næring til cellene i kroppen din, slik at kroppen produserer friske celler. Ikke verst av en velsmakende smoothie? :)


Denne ble kjempegod og smaker mer dessertsmoothie enn lunsjsmoothie. Men sånn er det jo med denne maten, det gode er også sunt! Genialt :-)


Slik gjorde jeg:
2 ss hampfrø
2 dl kaldt vann
15 frosne jordbær
1 bs acai
1/2 ts vaniljepulver
1 ss rice bran
1/2 avokado

Kjør hampfrø og vann i blender til det har blitt en hvit melk. Tilsett alt annet, minus avokado og kokosfett. Kjør til bæra er helt knust. Tilsett fettkildene og kjør til alt er smooth. Smak deg frem :-)På toppen har jeg hampfrø og kakaonibs.

Mmmm, smoothie <3

18 kommentarer:

ninabakke sa...

Den så super god ut :D

Anonym sa...

Hei!
Begynner for alvor å fatte interesse for raw food og supermat, egentlig mest fordi det ser ut til å være omtrent det eneste barnet mitt faktisk kan livnære seg på; grønt, frukt, rent kjøtt og ren fisk... Vi har allerede rukket å legge om kostholdet to ganger i hennes liv pga allergier og intoleranser som dukker opp etterhvert, og må nå i gang for tredje gang...
Er skikkelig nybegynner, så håpet du ville svare meg på noen få ting: 1. Hva er supermatpulver og finnes det forskjellige typer? 2. Har du noen gode forslag til hva vi kan bruke til å jevne supper og sauser med, nå når hverken kumelk, soyamelk, rismelk eller andre dyr's melk er aktuelle? Hadde smakt godt med litt sånn mat en sjelden gang... :-)
Ellers takk for en super blogg med veldig masse god inspirasjon og fine oppskrifter, jeg leser mye av det du poster her og deler med gode venner. :-)
Mvh Helene

christine sa...

NAM!!! Nok en Tonerett som høres- og ser fantastisk ut :-)

Lene sa...

Oioi, den så skikkelig yummy ut:):) Glemmer litt av gojibærene jeg har i skapet jeg, så takk for påminnelsen, og inspirasjonen:)

N sa...

Helene: Arg, nå svarte jeg akkurat et langt svar, men så fikk jeg "kan ikke poste" ...!! Får prøve igjen ...

1: Supermat kommer i mange varianter, og mye av det kommer i pulverform av naturlige årsaker (fryses, tørkes og pulveriseres for å bevare næringsstoffene). Utvalget er enormt og jeg linker til en del i dette innlegget + andre steder på bloggen. Sjekk f.eks kategorien "iherb-favoritter". Er det noe spesielt du tenker på? Jeg gir i alle fall mye supermat til sønnen på 3 år, og han spiser det meste om det er skjult av smaken av melk, juice osv. Jeg pleier f.eks å ha litt hampproteinpulver med fiber i rismelka hans hvis han er dårlig til å spise en dag, for det både metter og gir næring. Jeg bruker denne, men det finnes mange varianter: http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Hemp-Protein-Fiber-16-oz-454-g/4705?at=0&rcode=NEB207

2: Melk lager du enkelt selv av hva du måtte ønske av frø, nøtter, korn osv. Min personlige favoritt er av hampfrø, fordi hampfrø er supermat. Ta 2 del frø og 3 deler vann. Kjør i blender til alt er hvitt. Tilsett evt søting og en krm salt. Klem ut melken i en nøttemelkspose eller saftsil. Sistnenvte kjøpte jeg på Maxi til 19,- kroner :)

Ellers selges havrefløte (Oatly) i større matbutikker, som Meny osv. Den kan man fint bruke istedet for melk, rømme, creme fraiche osv, i sauser og gryter.

Håper du fikk noen svar? Bare spør igjen.. :) Lykke til!!

N sa...

Helene: Er det noen spesiell grunn til at dere ikke kan gi henne rismelk?

N sa...

* Det skulle være 1 del frø og 3 deler vann, når man lager melk selv...

Anonym sa...

Åhhh, nå skrev jeg også et laaangt svar, og så forsvant det... Gøy med pc... :-P

Den unge damen har alltid hatt allergi mot egg og melk, men har i de siste årene utviklet hveteintoleranse også. Og i kjølvannet av dette Irritabel Tarm-syndrom og Lekk Tarm-syndrom... Vi har nå tatt intoleransetester som viser at også soya, ris, mais, gjær, sukker og en rekke andre matvarer ikke bør spises på veldig lange tider (kanskje aldri mer?), og er derfor ute etter å sy sammen et sunt og godt kosthold for denne lille gourmeten, som elsker både blåskjell, tapas, aioli og annen voksenmat, overhode ikke kresen og sær i kosten, men liker GOD mat (i likhet med oss andre).
Jeg spør om supermat, fordi det høres ut som en enkel måte å få i seg næringsstoffer konsentrert, og jeg ser for meg at en del av vårt nye kosthold vil bestå av mye mer smoothie; frokost/lunch/dessert/kveldsmat, og grøter til frokost/kveldsmat... I ogmed at soyayoghurt nå utgår, blir ikke muesli noen stor suksessfaktor heller...
Havreproduktene fra Oatley har vi brukt endel, helt til en bekjent ble dårlig av dem, og jeg skrev til produsenten og fikk vite at de ikke er garantert hvetefrie, de er laget for mennesker med kumelksallergi, ikke de med hvete/glutenintoleranse... Så de utgår heretter. Synd. :-(
Jeg spør om melk fordi jeg har hørt om hampmelk, men ikke funnet i salg, og også om mandelmelk, quinoamelk og hirsemelk, men hvilke bruksområder de har, det vet jeg ikke... Skulle gjerne hatt noe som egnet seg i kaker, supper og sauser... :-)
Jeg er også interessert i å finne ut hvordan matpakker kan lages (de har alltid bestått av mye grønsaker her, men nå må ALT brød kuttes ut, og da er jeg redd hun ikke blir mett nok), bake knekkebrød og denslags. Jeg har MYE å lære... Lese bloggen din og Mjuugly sin, veldig lærerike og inspirerende, begge to! Og neste gang det arrangeres kurs i RAW food, da er jeg der! :-D

Tusen takk for all hjelp!
Hilsen Helene

:) sa...

Oi, det var voldsomt til allergier. Stakkars liten. Håper det roer seg nå og at dere får bygget opp tarmen hennes igjen!

Lilalife.no har erfaring med lekk tarm, jeg mener hun også unngår mandler pga dette.

Jeg vet ikke om du får kjøpt hampmelk osv, men det er jo enkelt å lage selv. Tror du fint kan bytte ut vanlig melk med dette i kaker osv, men det må sikkert litt prøving og feiling til! Raw food-kaker er jo uten melk, mel osv da, så det er jo et bra alternativ.

Ja, supermat er en VELDIG enkel måte å få i seg næringen man trenger på. Satt på spissen kan man spise pasta resten av dagen om man spiser supermat til frokost, fordi det er så ekstremt næringsrikt.

2 ts hvetegress = 1 kilo grønnsaker!! Og hvetegress i eplejuice smaker eplejuice, så det er veldig, velding enkelt å gi til både barn og voksne :)

Jeg har noen matpakketips under kategorien "matpakker". Jeg pleier som regel å sende med kjøtt + grønnsaker, veldig sjedent brød.

Du kan jo også lage kjernesunne vafler istedet for brød. Her er en oppskrift: http://hjertemat.blogspot.com/2010/09/sunne-hverdagsvafler.html

Bytt ut smør med olje og rismelk med melk som tåles.

Lykke til! :)

Dagsmeny sa...

Lagde en særdeles vellykket versjon av denne oppskriften, takk for inspirasjonen! :)

Anonym sa...

Tusen takk! Her var mye kjekt å lese, fikk inspirasjonen og motet tilbake nå! :-) Herlig! Rett på helsekostbutikken og få fatt i hampfrø og annen supermat snarest råd! Tusen takk for hjelp og råd! :-)))
Helene

Anonym sa...

http://favoritsaker.se/

Har du sett denne siden?
Tenkte på deg når jeg så innpå den :)

N sa...

Dagsmeny: Så gøy å høre!!

N sa...

Helene: Så bra!! :D Men jeg vil absolutt anbefale deg å handle fra iherb, prisene kan ikke sammelignes! Det er gjerne 1/4-del av prisen + kjempebillig frakt... :)

N sa...

Anonym: Åååååhhhhwww :) Den siden var ny for meg. Takk! Moro at du tenkte på meg ... ;) Må snike inn litt interiør på bildene her på bloggen!! ;)

Helen sa...

Først til anonym - LYKKE til!! Det finnes uendelig mye informasjon på nettet, håper du finner fram! Og anbefaler boken Supermat, den gir en fin oversikt!

Ang smoothien - jeg har jo da nylig oppdaget hampfrø! WOW! De smaker jo fanTAStisk godt i salater! Både jeg og min mann har blitt forelsket i hamp... :D Har ikke testet i smoothie ennå. Lurt å lage melk av dem, må også testes :)

N sa...

Helen: Enig!! Jeg ble frelst første gang jeg smakte det. Bruker det mye på smoothies, frokostblanding og salater, men det er også fint å bruke i sjokolade eller å knaske bart. Smaker jo litt som nøtter?

Janicke sa...

ååå ser kjempe godt ut :-D Venter gojibær en av dagene så kanskje prinsessa og jeg skal kose oss med denne :-D