torsdag 26. mai 2011

Raw sjokoladepudding

Nam! Denne puddingen ble mektig, fyldig og nydelig... Den er sukkerfri, melkefri, eggefri, LCHF og full av sunt fett og næringsstoffer!
Oppskrift:

1 avokado
4 ss raw kakao
2 ss carob
2 ss yaconsirup
10 dråper stevia dark chocolate (evt heller litt mer yacon)
4 ss vann eller mer - spe til du får den tykkelsen du vil ha

Alt kjøres i en foodprosessor til konsistensen har blitt slik du vil ha den: sjokoladepudding. Smak deg frem og tilsett evt mer kakao eller søting, det er tross alt DU som skal nyte den ;o)PS! Hvis du vil prøve denne, men ikke har raw kakao, carob,  yacon eller stevia, kan du prøve med avokado, honning og vanlig kakao. Bruk helst en fast, økologisk honning, den er det mest næring i (aller helst en raw, hvis du får tak i det!) Du må nok justere målene litt, da raw kakao ikke er brent og derfor har en mildere smak enn den kakaoen man får kjøpt i matbutikk. Stevia er også helt ekstremt søtt, opptil 300 ganger så søtt som sukker, så man trenger nok også mer honning.

Her er en ikke fullt så mektig variant.

17 kommentarer:

Heidi P sa...

Yammi ser kjempe god ut...

Anita sa...

Juhu, denne skal testast ut! Eg som elsker sjokoladepudding og har dårlig samvittighet for manglende sunnhetsliv akkurat no... Takk for tipset!

Christina - VeganVoff.com sa...

Avokadosjokopudding er superdigg! :) Jeg liker å ha i banan også, jeg som ikke spiser lavkarbo. ^^

Lene sa...

Å nei og nei, hva er det du gjør med meg?! HAHA, jeg tør nesten ikke gå inn her på bloggen din lenger- hver gang jeg gjør det lyser den ene mest fantastiske sjokoladeholdige fristelsen etter den andre mot meg!:D:D Men heldigvis er det sunne saker da, har liksom fortsatt litt problemer med å faktisk tro på at sjokolade/søtsaker/kaker kan være sunt!:)Men det er det jo, og denne desserten så nyyydelig ut! Du er så dyktig, tusen takk igjen for alle oppskriftene du legger ut- du gjør livet mitt så mye søtere!;):)

:) sa...

Såååå herlige kommentarer :D
Enig i at det er godt med banan i også, men avokado er litt mer smaksnøytral synes jeg.. Banan er best frossen! ;)

lovelyliller.com sa...

deilig! har laget slik før og det er nam :D

Helen sa...

Skal tro om 2-åringen ville likt denne... :)

Helen sa...

..spiser du foresten lavkarbo? Eller?

:) sa...

Helen: hmm, si det.. Jeg er ikke sånn ekstrem, men går mer og mer over til f.eks avokado istedet for banan osv. Jeg prøver å spise riktig ift stoffskiftet, og da er lavkarbo og det å ha stabilt blodsukker viktig. Jeg bruker frukt og alle grønnsaker, men mindre av banan og dadler enn jeg gjorde før.. Jeg synes også lavkarbo høres veldig riktig ut ift helse og det å holde seg mett, men jeg er som sagt litt moderat. Jeg har ikke satt meg så veldig inn i alt av det enda..

:) sa...

Mulig den blir for kraftig smak for en toåring ...??! ;) Prøv med mer vann i kanskje.. Og evt med en eller annen saus som gjør det litt mildere...? :)

Lene sa...

Hm, mon tro om det går an å lage iskrem av avocado?;)Har laget med banan, men den har jo veldig særegen og kraftig smak som "skinner igjennom". Avocado har jo litt av samme konsistens;)

:) sa...

Lene: Prøv! :) Det går i alle fall an å lage is av fersk avokado og frosne bær (+søting), men om det går å an å fryse ned avokado ... Hmm... Det aner jeg ikke! Spennende tanke :)

Lene sa...

Hehe, ja, syns det var litt spennende jeg også- for jeg er SÅ glad i iskrem;)
Og da ble jeg glad da jeg fant denne: http://sunitabhuyan.com/?p=2316

Får se om jeg prøver den en vakker (sommer-) dag:)

Fragola sa...

Dette er skikkelig sunn pudding! :-)
Jeg har sjokosmoothiedilla om dagen, og lager alltid for mye. Restene heller jeg i dessertskåler og setter i kjøleskapet. Pga lecitinen jeg bruker i smoothien, blir det skikkelig puddingkonsistens på det. Lagde smoothie med avocado idag, faktisk. Og myyyyye annet oppi.NAM!

Anonym sa...

Tusen takk for oppskriften den skal jeg prøve. Greit med litt sunne oppskrifter når man er sjokoholiker ;D

ingvill sa...

Mmmmm den såg veldig god ut:) Skal prøve å lage en lignende variant, jeg har ikke alle ingridiensene. God ide å prøve å lage is av avokado, det må jo så klart testes.

Anette sa...

NAM!!! Detta var kjempegodt!! Jeg bytta ut carob'en med yaconpulver da for har ikke carob, men funka fett det og! Skikkelig godt!!
Og smakte veldig godt sammen med sesam- og mandelkjeks! (http://kittymallow.blogg.no/1307540267_low_carb_mandelsesamk.html?c=1307649585807)