fredag 27. mai 2011

Raw granola

Først og fremst: Tusen takk for alle fantastiske kommentarer dere legger igjen! Jeg blir litt overveldet noen ganger... Dere lyser opp hverdagen! Beklager om jeg av og til glemmer å svare på spørsmål. Bare purr på meg om dere venter på tilbakemelding (eller evt send meg en epost).Jeg har ikke vært særlig i form i det siste, og skal dra bort alene i helgen for å finne freden og roen og kanskje litt krefter ... :) Jeg tenkte å benytte anledningen med en mini-detox, som går ut på å spise kun raw food. Jeg har laget med meg raw granola til frokost.Granola kan man lage på tusenvis av forskjellige måter, og man trenger absolutt ikke følge noen oppskrift. Bruk det du har av nøtter og frø + litt supermat/smak + litt fett/vått og søting.Her er min variant, med ting jeg hadde.

2 dl solsikkefrø
2 dl hampfrø
1 dl valnøtter, hakket
1/2 dl mandler, hakket
1/2 dl sesamfrø
3/4 dl kakaonibs
2 ss knuste linfrø
2 ss yaconpulver
1 ss acaipulver
1 ss gojipulver
1 ts kanel
1 ts vaniljepulver
litt sunt salt

1 god ss kokosfett, smeltes på lav varme
1 god ss kakaosmør, smeltes på lav varme
1 ss yaconsirup, evt raw honning
1 ss raw honning, evt yaconsirup

Bland det tørre. Smelt det våte sammen på lav varme. Bland alt, slik at pulveret festet seg på nøtter og frø.Jeg spiser min med hampmelk. Når jeg skal ha melk til frokostblanding pleier jeg ikke å sile melken gjennom en saftsil, men bruke den slik den er, altså rett fra blenderen. Enkelt og greit!

Sjekk også ut raw sjokoladegranola, og vanlig granola.

6 kommentarer:

Helen sa...

Ah, en helg helt for meg selv.. Det er bare sånn jeg kan drømme om i lang tid framover.. :) Men når babyen som kommer ikke trengs å ammes lenger........

Håper du får slappet godt av og samlet krefter!!

Granolaen ser supergod ut!! :)

Heidi P sa...

Du er jo så flink med maten.. dette så så godt ut...
Håper du snart kommer i form igjen... jeg også er inne i en dårlig periode kanskje det er været som påvirker oss? Men uansett alltid godt med et lite avbrekk i hverdagen. Ha en fin helg.

Une sa...

Mmmm, kjempegodt med hjemmelaget blanding. Riktig god avslapningshelg :-)

tinekatrine sa...

smart! har aldri prøvd meg på dette da alle oppskriftene jeg har sett skal ha deg til å tørke alt i dehydrator eller ovn etterpå... men det er vell fordi de bløtlegger nøttene først når jeg tenker meg om.

Anonym sa...

Hei, jeg har vært 75% raw i over en måned nå. Og jeg ser at det gjør noe med positivt. Jeg synes det er gøy å møte mennesker som er raw i Norge, jeg. Har du blitt kvitt plagene dine pga rå mat, eller sett noen forbedringer i den perioden du har vært rå? Hvor lenge har du vært rå? Jeg er litt som deg, møtte veggen pga helsen.

Lys og kjærlighet

:) sa...

Anonym: Hei :) Jeg kan vel ikke si at rå mat har hatt den ønskede effekten på meg, så jeg er mindre rå nå enn jeg var for ett år siden. Jeg kollapset helt 30 juni 2010 og har hatt omtrent null med krefter og oppsøkte mat som kunne gi meg det. Men det var jo enklere sagt enn gjort :) Jeg skulle vel bare gjennom en slik utmattet periode, tenker jeg... Det mat HAR gjort for meg er å fjerne søtsug, bli nesten kvitt eksem, få mye mildere allergiplager og bli kvitt ubehagelige blodsukkerfall (altså være mett lenger).

Det jeg merker har god effekt på meg er å sørge for å gi kroppen all den næringen kroppen MIN trenger med tanke på MINE sykdommer og behov. Jeg har lavt stoffskifte og da er det mye rå mat man ikke skal ha. For min del trenger ikke ALT være 100 % sunt (jeg blir mer sliten av å stresse med at det skal være sunt), men det er viktig å få i meg NÆRING. Med små barn i hus er det viktig for min del å ikke stresse med maten, for det sliter meg ut. Jeg har f.eks oppdaget at jeg blir utslitt av å bake, så det må jeg bare legge på hyllen inntil videre ;) Før lagde jeg sunne brød, men det hjelper lite dersom jeg går i "koma" av å bake det. Så enn så lenge er jeg mest opptatt av å bruke supermat og raw food som er utrolig bra supplement til vanlig mat, det er det som fungerer best for meg.

Så utrolig bra at du føler raw food er positivt for deg! Det er jo ingen tvil om at det er en utrolig sunn livsstil.

Så koselig med en hilsen, og lykke til med å komme til hekter igjen! Det er en lang og krevende prosess, desverre..