fredag 27. mai 2011

Raw, enkel taco

Seriously ... Dette er noe av det beste jeg har smakt ... Og det sier jeg ikke bare fordi jeg er så "sykt sunn" (hehe). Taco uten kjøttdeig, uten lomper, uten rømme, uten mais og uten tortillachips .... kan det bli godt da?! JAAA!Tacokrydder
3 ts spisskummin (viktig, smaker taco)
2 ts paprikapulver
1 ts sunt salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts koriander
1/2 ts chili (evt mer om man ønsker sterkere)
evt cayennepepper

"Kjøttdeig"
1/2 avokado, moses
1-2 ts tacokrydder, smak deg frem
En skvis lime
Litt hakket chili
1-2 ss hampfrø (evt nøtter)
1-2 ss usalta pistasjnøtter (evt andre nøtter)Legg avokadomosen på et salatblad og topp med det du ønsker av tacotilbehør! Jeg brukte cherrytomater, paprika og litt ekstra pistasjnøtter + litt olivenolje/limesaft på toppen. Etter bildet var tatt kom jeg på at jeg hadde spirer, så det ble en god slump bønne-/ og alfalfaspirer til, med restene av avokadomosen som dip.


Jeg la et salatblad til på toppen og spiste som en wrap.
Mmmm, sier jeg bare!

Og tusen takk for alle som ønsker lykke til! So far, so good. Har faktisk sovet ett par timer (men våknet av mareritt, da ...) Jeg lagde middagen litt i søvne, men nå våknet jeg litt! Herlig :)

10 kommentarer:

Helen sa...

Fremdeles missunnlig på deg osm er alene å hytta! ;) Tacoen ser kjempegod ut!

Lene sa...

Oioi, det så kjempegodt ut, og passet veldig bra nå, rett før vi skal spise taco her, hehe, kanskje jeg overlater kyllingkjøttdeigen til de to andre her- og spiser avocado-nøtte"kjøttdeig" selv...hmm, vurdere, vurdere..takk for tips i hvert fall!:)

SV: Ja, du må virkelig dra og spise på "Helt Rå" en gang:):)

Takktakk, har ikke fysisk KJØPT blenderen ennå da, prøver fortsatt å finne den perfekte, så både min kjære og jeg har søkt litt rundt. Så bra med foodprosessor MED blender på da- hvilket merke er det og hvor har du kjøpt den? Det kunne jeg tenkt meg også- trenger i grunn både blender og foodprosessor jeg- OG en dings som pulveriserer nøtter og annet- vurderer en liten kaffekvern av noe slag. Det som var så genialt med magic bullet'en min var at den gjorde alle disse tingene- bakdelen var at den var for liten til å lage store deiger og masser med. Så da blir det en større sak denne gangen:)

Ja, de har masse "juksekaffe" på iherb- selv har jeg hittil bare prøvd Dandy Blend: http://www.iherb.com/Dandy-Blend-Instant-Herbal-Beverage-with-Dandelion-7-05-oz-200-g/24297?at=0, som er laget på rug, løvetann, rødbeter mm., den er glutenfri og kjempegod. Smaker og lukter som kaffe. I det siste har jeg begynt å ha i noen solide skvetter rismelk (eller annen melk) og litt stevia (gjerne med smak, toffee og/eller hazelnut)og da smaker det skikkelig godt!:) Har også bestilt en koffeinfri vanlig kaffe (Mount Hagen), som jeg får snart, men har flere andre godbiter på ønskelista, blant annet en type "kaffe" fra Teeccino, som har disse ingrediensene: organic carob, organic barley, chicory, organic dates, organic orange peel, almonds, organic figs, natural citrus flavor. Den finnes i flere ulike grader av "brent"/roast, og med flere ulike smaker. Blir spennnende å prøve. Men som du ser, lider vi i hvert fall ingen nød- om vi ønsker oss en god kopp "kaffe" å kose oss med!:)

Silje sa...

nam! det såg jo kjempe godt ut! kjenner eg fikk lyst på taco for første gang på leeeenge:)
Eg prøvde meg på granolaen din i går foresten! var så god at eg hadde problem med å stoppe å små ete:P Skal lage energibarer av dei i dag, så legger eg ut eit innlegg om resultatet om det blir bra:) skal sef referere til deg:) takk for super oppskrift!
kos deg vidare på hytta:)

Silje sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hege sa...

Lykke til :)

:) sa...

Thanks!! Dag to går sååå mye lettere enn dag en! Håper det fortsetter sånn!! :)

:) sa...

Silje: Så gøy å høre! Hvilken granola lagde du? (:

Une sa...

Det så utrolig godt ut! Ble inspirert. Lykke til med detoxen!

Anonym sa...

Mmm..ser herlig ut!

lovelyliller.com sa...

fristet med det "tacokjøttet" :D