søndag 22. mai 2011

Nydelige sjokoladecookies


Hehe, mine ble ikke akkurat så fine å se på. Kan noen fortelle meg hvorfor sjokoladen flyter sånn utover? Har det med type sjokolade jeg brukte, eller var deigen for løs ...? I really have no clue ... (jeg er en katastrofe på kjøkkenet).

Men gode! Veldig gode. Sprø og seige. Mmmm.
Og naturlig glutenfri, melkefri, eggefri og sukkerfri (avhengig av hvordan sjokolade man bruker).


3 dl mandelmel
1/4 ts sunt salt
1 ts bakepulver
0,6 dl kaldpresset, nøytral olje*
1/2 ss vaniljeekstrakt
0,6 dl yaconsirup (evt. honning)
1/2-1 plate mørk sjokolade, hakket

Bland det tørre og det våte hver for seg, så sammen. Melet sveller litt.
Sett på plate med bakepapir, 12 stk (de flyter godt utover). 175 grader 8-10 minutter. Avkjøl!
.

* Originaloppskriften ber om grapeseed oil, jeg brukte kaldpresset rapsolje. Jeg byttet også natron med litt mer bakepulver, agave med yacon pluss at jeg halverte oppkriften, for å prøve om jeg fikk den til :-)


Seige, gode og ganske så sunne!

Ps: Dette er ikke oppskriften fra innlegget under. Jeg fant en annen oppskrift som så enklere ut! :)

29 kommentarer:

Helen sa...

Kanskje det er sånn de SKAL se ut?? Jeg elsker mandel-sjokolade kombinasjoner - så disse skal testes ut - believe you me!! :D Gleder meg allerede.......!! Kanskje i ettermiddag allerede...? :)

Mira sa...

Disse må jeg prøve, nam!

Silje sa...

nam! sjokolade cookeis er jo sååå godt!! så lenge smaken er god er det vel ikkje så nøye korleis dei ser ut, sjølv om eg syns dine ser gode ut :)

lovelyliller.com sa...

disse skal jeg prøve!

Heidi P sa...

Nam så kjempe gode ut.
Har sittet å lest litt rundt på bloggen din og tok det lang tid før du merka bedring etter du starta med okinawa delight oljen?
Det blir det neste jeg skal prøve har lest meg til det. Bruker nå kamut hvetegress og spirulina og chlorella innimellom.

Karianne sa...

Når du beskriver cookiene som seige og sprø, ja da mÅ jeg jo bare prøve!! nam :-)

:) sa...

Helen: Hehe, TAKK! Du er vel søt, vel. Jeg kom på etterpå at det er forskjell på mandelmel, så mulig jeg brukte "feil" type, men det viktigste er jo at de ble gode!

:) sa...

Silje: Takk, så snill du er ;)

:) sa...

lovelyliller: totalt eggfri! (:

:) sa...

Heidi P: Jeg merket en bedring med en gang, MEN nå er jeg ganske dårlig igjen, så jeg vet egentlig ikke ... Jeg prøver ut noen andre medisiner for stoffskiftet, så det kan jo være derfor jeg er dårlig nå. Jeg tror absolutt oljen har hjulpet meg! :-)

:) sa...

Karianne: Ja, de er skikkelig gode!! Var fortsatt seige flere timer etterpå... Mmm :)

Silje Silje sa...

Seige kjeks <3
sv: Ja! Folk elska den! Først 10 sekunders stillhet etter å ha tatt den første biten i munnen, også bare "Åjj! Denne var GOD!" Hihi. Så den falt i smak! Det varmet hjertet mitt.

Veronica sa...

Prøvde denne i dag, jeg:) tilsatte litt rismel og brukte vanilla creme stevia istedenfor vanilje ekstrakt og de ble nydelige! Litt for seige da, så tror jeg må øke steketiden til 12-15min da de satt fast i bakepapiret etter steketid på ca 10 min på 175grader.

Lille Hvitløk sa...

Denne oppskriften hørtes jo veldig enkel ut! Disse skal jeg lage i dag...! ♥

Heidi P sa...

uff så synd å høre har du stoffskifte sykdom? Jeg har tatt mye prøver av stoffskifte men viser seg aldri noe men nesten overbevisst at det ligger noe der derfor jeg startet med supermat og alger og kamuthvetegress men må ta tida til hjelp har jeg skjønt...tålmodighet...hm... hehe
Masse god bedring til deg...

Anne-Helene sa...

Hei Tone!

Nå har jeg lagt deg til i oversikten over ME-blogger:
http://melivetpaaslep.wordpress.com/me-blogger/

Christina - VeganVoff.com sa...

Jeg husker å ha lest et eller annet om hvorfor sjokolade kan flyte utover, men jeg husker selvfølgelig ikke hva det var. :P Skal komme tilbake til det hvis jeg kommer på det. ;) Uansett så hørtes kjeksene veldig gode ut, og det er tross alt det viktigste. :D

Hilde sa...

Disse så gode ut Tone! :)

Anonym sa...

Nam, de så kjempegode ut!
Et tips for at de ikke skal flyte utover slik er å sette deigen kaldt en stund før du former selve cookiesene. Og det viktigste, lag trill runde emner som du legger på plata med gode mellomrom. Ikke trykk de flat, for de kommer til å flyte utover uansett :)

:) sa...

Anonym: Ah! Tusen takk!!

:) sa...

Veronica: Så bra det ble gode!! Mine satt ikke fast etter 10 minutter, men det kan jo ha med ovnen å gjøre.. Jeg lot de hvile ltt før flyttet de over på rist der de hvilte enda mer.

:) sa...

Heidi P: Ja, det kan være vanskelig å finne på prøver, desverre ;( Jeg har skjønt at det er alfa og omega å ha en dyktig fastlege! Jeg gikk i mange år på ekstremt lav dose, og det første min nye fastlege gjorde var å øke dosen.. Nå er den økt ganske mye ifm med at jeg ble dårlig, så får vi se om det kan hjelpe noe. Men mest sannsynlig har jeg ME og det er grunnen til at jeg er dårlig, men i kombinasjon med stoffskiftet...

:) sa...

Christina: Hehe, si fra om du kommer på det ;) Antagelig er det vel fordi deigen min ikke var fast nok. Men de var gode uansett ;))

Christina - VeganVoff.com sa...

Lagde disse idag, med noen tweaks selvfølgelig. Kan det være fordi du brukte bakepulver i stedet for natron at de rant utover? Mine holdt nemlig formen helt fint med natron. Jeg greide å brenne dem dog, men de var gode uansett. :) Ta en titt! Takk for oppskrift :)

N sa...

Veganvoff: så komisk, jeg også bakte de kjeksene i går med kakao og natron i! i tillegg lagde jeg en sirup/tykk sukkerlake istedet for yaconsirup. Kjeksene ble veldig annerledes, tykkere og ikke så seige. Helt ærlig var de "mislykka" best, for de ble sprø og seige!!

Christina - VeganVoff.com sa...

Hehe, vittig. Nå har jeg et brett med "mislykka" variant i ovnen, håper de blir gode. Liker seige kjeks. :)

Christina - VeganVoff.com sa...

Skjønner ikke greia her jeg altså, mine fløt ikke utover nå heller de. Ikke ble de seige heller. Ikke sprø heller, for den del. Hehe. Nei, disse ble skikkelig rare. Porøse, vil jeg si. Var gode for det da, men likte bedre de forrige jeg lagde. :) Vet ikke om det kan ha noe med det at jeg ikke brukte sjokoladebiter i? Ovnen vår er også ganske rar for tiden, men blir snart ny nå, så kanskje det kan hjelpe. :)

Tonje sa...

Lagde en variant av disse og linket til innlegget ditt!:) Cookiesene ble herlige!

Anonym sa...

Fy søren, disse er så gode at jeg har problemer med å begrense meg! Lagde de i går og til og med mannen min som er ganske kresen ble kjempebegeistret. Brukte agavesirup, vaniljeburbon og litt kokosblomstsukker som søtning og 86 prosent sjokolade. De ble fantastiske! Slitt seige og det er herlig! :) Tusen takk for oppskrifta!