onsdag 18. mai 2011

Lakris og karamell ... og glimt fra 17.mai


Sorry, folkens, ingen ny oppskrift herfra ... Men jeg lagde karamellen og lakrisen her om dagen, og da fikk jeg problemer med lakrisdeigen, som noen av dere har kommet med tilbakemelding om. Den kornet seg og ville ikke blande seg ordentlig med fettet. Jeg lot det kjøre noen sekunder i en foodprosessor og håpet på det beste, og det ble perfekt! Deigen ble helt smooth og fudgy <3 Jeg tok også et drag med saltkverna i. Yummy!

Karamellen smelter veldig fort, så den må oppbevares i fryser, mens lakrisen holder formen sin fint og kan oppbevares i kjøleskap. Jeg skal prøve å lage karamellen med mesquite, lucuma og/eller yaconpulver i, for da tror jeg den blir fastere i formen!

Noen få 17.mai-bilder fra oss ... Jeg tok ikke så mange bilder, og holdt også bare ut noen få timer før jeg måtte hjem til sengen ... Far og sønn fikk litt kvalitetstid sammen :-)

19 kommentarer:

Helen sa...

For en flott familie du har!! Og den lakrisoppskriften har jeg rett og slett ikke fått med meg før - skal kikke på den nå!

Vær forsiktig med mesquite'en - har en spesiell smak.. så bruk med forsiktighet! :) (Jepp - jeg er klok av erfaring...hehe)

Tone sa...

Så fiiine bilder :) Ordentlig koselig å se! Jeg har enda ikke fått meg til å teste ut disse oppskriftene (må få alle ingrediensene i hus først) men SOM jeg gleder meg til å gjøre det! :)

Klem

Christina - VeganVoff.com sa...

Mmm, det ser nydelig ut! Må få prøvd ut de oppskriftene en dag. Ser ut som dere hadde en fin 17. mai. :)

Chassi sa...

Jippi til bilder!! Nydelige du og nydelig familie. :-))

Janicke sa...

Fine bilder av flotte mennesker :-D Takk for tips om lakrisen!!

:) sa...

Helen: Takk! Den lakrisen må du prøve.. Jeg savnet lakris veldig <3 Ja, enig i at mesquite kan ha litt spesiell smak. Det er derfor jeg bruker alle en mix av det, lucuma og yaconpulver, så blir ingen av smakene overdøvende :-)

:) sa...

Dere andre: Takk!! Jeg har den beste, lille familien <3 :)

Helen sa...

SV: takk for at du sa i fra! Har endret det til samme som på din blogg - kommentar legges inn i popup. Da burde problemet forsvinne :)

Ellers så har jeg ikke greidd å glemme lakrisene dine.. spørs om jeg må innom en hobbybutikk snart..... :D (Synd de ikke har lakrispulver på iherb...)

Mette sa...

Love you all! Og ekstre susseoverdose til Milsen! <3
Date snart? :)

Heidi P sa...

Så fine bilder ...kjempe fin familie du har...:-)

Hege sa...

Hører det er flere som plages med å lage lakris. Har ikke prøvd det enda selv, så er spent.

Fine bilder :)

Minabird sa...

Hi Tone!
Thanks for all the help you have given me. You are pretty.
love,
minabird

Anonym sa...

Hei.
For en super blogg du har.Digger den! :)

Thea Esp. sa...

Det så veldig godt ut, og koselige bilder av dere :)

K sa...

Veldig koselige bilder! Rart med det, blir liksom mer kjent da...

Carita sa...

Åh! Ser så utrolig lekkert ut! :) Får vann i munnen :P

Cathrin sa...

Hei Tone!
Prøvde akkurat å lage lakrisen, men ble kornete og ville ikke blande seg med fettet. Prøvde som du sa, å kjøre den i foodprosessor, men det ble ikke noe bedre. Tror du det kan ha noe med temperatur? For høy? For lav? Hadde den på lav temp..

:) sa...

Cathrin: Uffda ;( Det er ikke godt å si hva som kan ha gått galt. Jeg skal se om jeg får filmet prosessen en gang, slik at dere ser nøyaktig hva jeg gjør (ikke at jeg gjør noe spesielt egentlig).

Men prøv å fryse den ned slik den er og se om den blir spiselig??.. Prøv å bearbeide den med fingrene først, kanskje. Uff, så kjedelig.. Jeg har bare laget den to ganger selv, og den har blitt bra begge gangene...

Cathrin sa...

La den i fryseren, og fettet har skilt deg helt ut. Fudgen ble tørr og hard, men god smak :-) Får gjøre et forsøk til med enda lavere temp :-)