lørdag 14. mai 2011

Hjemmelaget majones


I går prøvde jeg meg på majones for første gang. Det var jo overraskende lett! Jeg fant en oppskrift hos Unes Mat, der jeg også fant denne youtube-videoen fra ordentligmat.no.Jeg har alltid trodd at majones var vanskelig å få til, men når jeg så denne videoen tenkte jeg at jeg måtte gi det en sjanse. Det ser jo ut som magi! :o)

Majones
2 eggeplommer
2 ss vann
1/2 sitron, saften av
1-2 ts dijonsennep
Salt + pepper
2,5 dl kaldpresset olje

Det er viktig at alle ingrediensene er romtemperert. Visp eggeplommene med alt, minus olje. Hell i olje og start stavmikseren! Voila! :D

15 kommentarer:

Helen sa...

Jeg har også begynt å bruke stavmikser - da går det utrolig kjapt! :)

Helen sa...

HEI foresten! Der hadde du lagt ut bilde!! :)

:) sa...

Helen: Uff ja, og det klør i fingrene etter å slette det!!! Og det irriterer meg at det blir litt uklart ... ;)

Fragola sa...

Majones er superenkelt, og lager du den selv vet du jo hva den inneholder. Stavmikseren jeg hadde er i de evige jaktmarker. Må gå til innkjøp av en ny. :-)

Lene sa...

Å, supert- jeg har savnet majones!:) Takk for oppskrift, dette må prøves. Hva slags olje brukte du?

K sa...

Hei! Så koselig å se hvem Tone er!
Majones står absolutt på min liste over ting jeg skal forsøke. Jeg fikk litt hakeslipp da jeg så all oljen... Men en av de tingene jeg jobber med er å få i meg mer fett, og da i kaldpresset versjon først og fremst...

Anonym sa...

For en grei oppskrift på majones.
Der ja, er det sånn du ser ut. Flott bilde :-)

:) sa...

Lene: Jeg brukte kaldpresset rapsolje, men jeg aner egentlig ikke hvilken olje som egner seg best. Ser Une brukte olivenolje, men når jeg googlet det så jeg flere som kommenterte at det ble litt for dominerende smak. Tror de fleste smaksnøytrale, kaldpressede oljene er greie å bruke :-)

:) sa...

Anine: Men olje er da ikke så farlig om man bruker en god en??! ;) Med hjemmelaget vet man i alle fall at man ikke får i seg det sunne fettet! Fett er fett ;)

Une sa...

:-) Så fin den ble! Og hei - så fint bilde av deg!

Cathrin sa...

Heisan! Vet du hvor lenge hjemmelaget majones holder seg i kjøleskapet?

:) sa...

Cathrin: Hei! Jeg googlet det og fant dette: En uke ved hyppig bruk, to uker ved lufttett lagring i kjøleskap.

Hege sa...

Hjemmelaget majones er utrolig godt, jeg bruker majones på alt :)

Janicke sa...

Dagen etter jeg laget majones med stavmikseren gikk maskinen i stykker...grrrr. Må få rotet meg til byen å kjøpe ny slik at jeg får laget hjemmelaget igjen!!!

Silje sa...

mmm! ser kjempe god ut,og enkel! så mange majones oppskrifter eg har funne er så innvikla, og med så mange rare ingrediensar at eg har gitt opp. denne ser ut som ein eg vil prøva:)