fredag 6. mai 2011

Flere iHerb-favoritter

Mesquite, Navitas Naturals

Et lavglykemisk, lavkarbo, naturlig glutenfritt og naturlig søtt mel. Jeg bruker det i raw godteri, f.eks i lakrisfugde. Kan også brukes i smoothies, i raw sjokolade, i banansoftis, osv. Supermat!


Granateplepulver, Navitas Naturals

Raw, økologisk supermat. Jeg synes pulveret har en veldig god, syrlig smak som skjuler smaken av f.eks Aloe Vera. Granateplepulver sies dessuten å ha evnen til å bekjempe kreftceller og være effektiv på det farlige magefettet.


Gojipulver, Navitas Naturals

Denne har jeg nylig begynt å bruke, og jeg må jo bare innrømmet at jeg synes pulveret er mye lettere å bruke enn bærene, da bærene ofte må bløtlegges for å blande seg inn i smoothies osv. Så lettvint å bruke litt pulver i en smoothies :-)

Goji har et skyhøyt innhold av antioksidanter og en mengde av vitmanier og mineraler. Gir kroppen så mye næring at den kan settes i stand til å lege seg selv. Legenden sier at goji har livsforlengde egenskaper.Nutiva Kokosolje, extra virgin
Utvalget er stort, se flere oljer her.

Kokospalmen kalles for "livets tre", fordi det har så utrolig mange bruksområder, og omtrent hele planten kan komme til nytte. Kokosolje er veldig næringsrikt fett som gir langvarig energi, og det anbefales å få i seg 2 ss kokosfett daglig. Kokosoljen er ekstra bra for oss med lavt stoffskifte, fordi den stimulerer skjoldbruskkjertelen.

Jeg bruker til steking, i smoohties, i raw sjokolade og godteri, osv. Er også fin å bruke på kroppen, og den er kjempegod som hårkur!

Fra boka Supermat: "Kokosolje ble tidligere vurdert som lite nyttig, basert på oljens innhold av mettet fett. Forskning har imidlertid nå vist at ikke alle typer mettet fett er like, og at kokosoljen har en unik struktur i så måte. Den har det høyeste innhold av mettet fett, men dette fettet inneholder det høyeste nivået av mellomlange triglyserider sammelignet med andre matplanter .... Inneholder laurinsyre, den viktigste fettsyren når det gjelder utvikling og styrking av immunforsvaret."

Ps: Det er extra virgin-oljen, altså den som smaker og lukter kokos, som er sunn og bra for kroppen. Den uten lukt og smak (pure/expeller presssed) er uten de gode egenskapene, men er fortsatt en olje som tåler høye temperaturer og er derfor velegnet til steking der man ikke ønsker kokossmaken. Min erfaring er at kokossmaken går til mer enn man tror :-)

5 kommentarer:

Helen sa...

Granateplepulver og gojipulver har jeg ikke testet.. legger det på wishlist! Fikk den kokosoljen i posten for noen dager siden, glasset hadde lekket! Det var ikke knust (det er jo plastikk) så lurer på om lokket ikke hadde vært ordentlig skrudd på.. eller noe. Men gidder ikke klage, ikke mye som hadde rent ut. Og de pakker det jo så godt, så det renner jo ikke ut over det hele. :) Egentlig helt utrolig at det so oftest går bra! Store yaconsirup-flasker osv, så kommer det fram like helt- helt fra Uniten... :)

Janicke sa...

Gojipulver har jeg tenkt å teste ellers liker jeg god bærene i sjokolade og rørte bringebær. Setter pulveret på min laaaaange ønskeliste :-D

lovelyliller.com sa...

har store planer om å kjøpe det granateplepulveret :D

Silje Silje sa...

Mmm, herlige produkter!

sv: Go for it! Får du det sponset håper jeg du får skrapa sammen litt krefter til å få det gjort. :-)

Lille Hvitløk sa...

Mesquite har jeg tenkt på å kjøpe lenge, spesielt så jeg kan lage lakrisfudgen din...! Jeg eeeelsker lakris, og gleder meg til å teste den ut :)