lørdag 7. mai 2011

Chew your drink and drink your food

Utsagnet over har jeg fra David Wolfe, og det er vel et godt eksempel på hvordan en god smoothie skal være: tyggbar!

Denne smoothien ble min lunsj i dag, og den ble til på samme måte som de fleste av mine smoothies: en dæsj av ditt og en dæsj av datt! Den ble kjempegod og smaker bringebærsjokolade, to smaker som passer godt sammen! I tillegg må vel denne være lavkarbo, om jeg ikke tar helt feil ...?


2 dl kaldt vann
2 dl frosne bringebær
1 ss gojibærpulver
1 ss hampproteinpulver
1 ss raw kakaopulver
1 ss kakaonibs
1 ss yaconpulver
1/2 ss lechitin
1 ss knuste linfrø
1/2 avokado
1 god ss kokosfett extra virgin

+ et dryss kakaonibs og frosne bringebær på toppen

Bland alt godt, minus avokado + kokosfett. Jeg har fått det for meg at fett skal tilsettes til slutt, og ikke kjøre for lenge fordi det kan ødelegge konsistensen (?), men vet ikke helt om det stemmer. Jeg pleier uansett alltid å gjøre det sånn! Bringebærene bør jo kjøre en stund for å bli ordentlig knust.


Sjokoladesmaken blir også mer avrundet når man bruker kakoanibs, /-pulver og -smør sammen, i følge David Wolfe. Man må gjerne bruke kakaosmør i også, kanskje istedet for kokosoljen. Jeg bruker kokosoljen fordi den er så bra for meg som har lavt stoffskifte.

Mitt beste smoothietips: La deg inspirere av oppskrifter, men lek og prøv deg frem med det du har! Har du en god base skal det mye til å få et dårlig resultat. En god base er:

1. Væske: Vann, juice, rismelk, kokosmelk, osv ...
2. Frosne bær: Blåbær, bringebær, skogsbær, osv
3. Avokado eller banan. Begge disse gir en kremet og god konsistens.

Selv unngår jeg meieriprodukter i mine smoothies, og det er det faktisk flere grunner til. Den viktigste er nok uansett at meieriprodukter hindrer opptaket av antioksidanter i kroppen, og har man først brukt mye penger på raw food som er proppfulle av antioksidanter, så skal man da virkelig også få fullt utbytte av det :)

12 kommentarer:

Mira sa...

Mmmm!

Anonym sa...

oj, denne smoothiesen så kjempe god ut. Og virkelig mange god saker i. Jeg noterer meg innholdet :-)Takk for at du deler.

Helen sa...

nam nam nam!!! :) Jeg har nylig oppdaget nå at smoothie trenger ikke noen form for melk (brukte soyamelk før - men tror jeg er allergisk.. noe gir meg nemlig utslett...) Bare vann går til og med fint! Det er jo så mye annet oppi som gir smak! :)

Vibece sa...

Den der så utrolig god ut :)
Jeg har også bare en dæsj av ditt og en dæsj av datt i smoothiesene, og det blir stort sett vellykket :)

Christina - VeganVoff.com sa...

Mmm, ser nydelig ut! Bringebær og sjokolade er virkelig en perfekt kombinasjon :)

Liss Veganlykke sa...

Det så farlig godt ut:)

Wendys sa...

Takk for kommentar og forslag. Vel verdt å prøve ut. Liker bloggen din. Mye god inspirasjon her. Flere må bli mer bevisste på hva de spiser :)

Janicke sa...

nam nam...ser super nydelig ut :-D

Chassi sa...

Hei superduper!

Jeg kjøpte kakaopulveret, men jeg kan ikke skjønne hva som gjør dette bedre enn vanlig kakao. Kan du utdype? Nå skulle jeg jo bli helt ruset på antioksidanter trodde jeg, men det smaker faktisk mindre enn vanlig kakao. Er det fordi det er mer naturlig?

Takk, snille supermatorakel. Klem!

Chassi sa...

(Smoothien ser fantastisk ut!)

Tonebone sa...

Den så god ut! Jeg kom over bloggen din i dag og det er jeg glad for! Følger jo allerede Silje og får masse inspirasjon og tips derfra, men nå har jeg enda en blogg å følge! :)

:) sa...

Tonebone: Så hyggelig :) Alltid plass til en Tone til ;-)