tirsdag 26. april 2011

Verdens enkleste softis (melke- og sukkerfri, så klart)

Et velkjent triks i raw food-verdenen er å lage is av frosne bananer. Det er superenkelt, man trenger ingen rare ingredienser eller fancy utstyr, så hvis du ikke har prøvd dette før: DO IT!

Samme om du er interessert i raw food eller ikke, sunt kosthold eller ikke: just do it!

Etter å ha laget denne isen vil du oppdage hvor enkelt raw food er, og hvor godt og "vanlig" det smaker. Jeg tror ingen mistenker at denne isen er sukkerfri og melkefri, men det er den :o)Man tar ...
1 frossen banan!
1 ørliten skvett melk, f.eks rismelk
Og thats it!

Som jeg nevnte i innlegget under, er det en fordel å fryse ned bananen slik:


Putt de frosne bananbitene i en foodprosessor (eller evt. en blender). Spe med en skvett melk og kjør til alt har fått softiskonsistens. FERDIG!!Nå kan du spise den som den er eller tilsette smak etter eget ønske. Jeg har brukt vanlig kakao (jeg er tom for raw) og lucuma. Du kan selvsagt bruke kun kakao, for bananene er såpass søte at man ikke trenger ekstra søting, men jeg valgte å ha i litt lucuma for å få i meg litt ekstra supermat. Lucuma er også en mye brukt smaksingrediens i is i mange land, og er en lavglykemisk og sunn sukkererstatter.

Jeg spiste min med kakaonibs, men den kan fint spises som den er, eller med hva ditt hjerte måtte begjære :-)


Nyt en is i vårsola uten sukker, kunstig søting eller farlige e-stoffer! :)
Og nei, den smaker ikke spesielt mye banan!

Ps: Husk min give away! :D Utrolig mange som har meldt seg allerede, men det er plass til mange flere! ;-)

19 kommentarer:

ninabakke sa...

mmm :)

Ha en fin uke

Helen sa...

Har faktisk aldri prøvd. Jeg ville trodd det smakte for mye banan - men er villig til å teste!! :D

Une sa...

Takk for denne digge påminnelsen! Nå har jeg lagt bananer i frysen, så da blir det is etter middag :-)

lovelyliller.com sa...

raw is er nydelig! har blitt lite raw på meg nå i påsken,men is kal jeg ha :D

Fragola sa...

Åh, det så supergodt ut :-)
Sjekk ut innlegget jeg lagde idag om ny raw-kokebok om sjokolade som er kommet i hus hos meg :-)

bente sa...

Jeg har lagd bananis et par ganger, men jeg syntes det smakte for mye lim, enda bananene var godt modne. Kanskje jeg skal forsøke igjen :) Uansett så lagde jeg is på cashewnøtter og kokosmelk en gang, DET var godt det :D Vet ikke om kokosmelk er rått da men?

Anja sa...

Bananis er supergodt! Men man bør passe på at foodprocessor /miksebolle eller hva man bruker tåler det, for jeg ødela min sist jeg lagde is, haha! Det var ikke en dyr en, og jeg var klar over at det var risikosport...Det bør være nok watt, også bør ikke essensielle deler være av plastikk :/

:) sa...

NinaBakke: Lige måde :)

Helen: Jeg tror den smaker mer banan jo mer tint bananen er. Frossen banan smaker liksom egentlig ingenting, mer som vaniljeis :D

Une: Håper det smaker!!

Lovelyliller: Enig :)

Fraagola: Sikle*sikle!!

Bente: LIM?! Kanskje bananene var for modne?? Hmm...

Anja: Hehe, det hadde jeg ikke tenkt på... Får håpe min foodprosessor tåler en støyt! ;)

Kristine sa...

Hej, så fin og inspirerende blogg. Akkurat blitt fast følger. Spørsmål angående kakaonibs: fikk nylig dette i posten fra iherb, men synes det lukter vondt. Litt gjæret nærmest. Vet jo at det ikke smaker melkesjokolade, hehe, at det er bittert, men kan det være meningen at det skal lukte ubehagelig? Dette er første test, så er litt usikker på hva som er normalt.

:) sa...

Hei, og takk :) Nå måtte jeg bort og lukte på mine, og nei, de lukter egentlig bare som mørk sjokolade... Hm... Men det KAN jo være at jeg har vent meg til mine, så jeg synes de lukter godt uansett? For jeg kan huske at jeg måtte venne meg litt til dem i begynnelsen, men det gikk ganske kort tid før jeg ble hekta. Du kan jo kanskje prøve å strø litt på en smoothie og se om de fortsatt smaker vondt? For det er jo nesten umulig å smake på de bart... Hehe. Kjedelig om du har fått en ødelagt vare da :(

Kristine sa...

Sv: Takk for svar :) Jeg er usikker på om jeg skal bestille en ny, i tilfelle de er sånn også. Disse lukter litt kakao, men det er også en slags gjæret lukt som er mye skarpere. Tror kanskje de er dårlige om du kun kjenner kakaolukten i dine. Kjøpte de sammen med rå kakao og denne lukter jo bare godt.

Tror jeg skal bestille en ny, og sammenligne neste gang jeg skal bestille noe på iherb. I så fall skal jeg klage på den første. Kjedelig.

Fragola sa...

Da er denne verdens enkleste softis prøvd. Wow! Så godt det var. La ut en link fra min til din blogg om denne namme-desserten :-)

wendysinfamilie sa...

For ett fantastisk tips..
Er mor til en liten egg og melkeallergikker og dette var jo topp..

:-)

Ha en flott mandagskveld..

Lill-Hege sa...

Sitter her i natten å leter etter supermatblogger. Nå kom jeg over din!

Har aldri likt softis, men denne våren har jeg faktisk fått smaken for det(altfor mye, huff).

Dette ser ut som et fantastisk alternativ, skal legge bananer i frysa nå og teste dette når cacao nibs'ene jeg bestilte i går kommer.
Bestilte bie pollen, for å teste det på også ;)

Tonje sa...

Hei. I kveld har vi kost oss med "softis". Så enkelt og så godt. Men vi ble litt overrasket over hvor mye banan det smakte. Det eneste som egentlig minnet om softis var konsistensen. Kanskje det er noe jeg ikke har fått med meg? Gjør du noe spesielt med bananen når du fryser den, eller noe sånt? :)

Mange gode tips her. Dattera mi på 1,5 kommer til å elske denne i hvert fall. Og mannen sitter her og gomler i seg han også. Banansoftis <3

:) sa...

Tonje: Jeg gjør ikke noe spesielt, men det er jo mer banansmak i modne bananer (jeg bruker gule med bare noen få brune prikker). Det blir også mer banansmak dersom bananen tiner litt eller ikke er helt gjennomfryst. Dersom du fortsatt synes det er mye banansmak kan det kanskje hjelpe å tilsette vaniljepulver, kanel eller andre smaker? :)

Tonje sa...

Takk for svar og tips. Kanskje jeg skal prøve med litt mindre modne bananer neste gang. Og å tilsette litt andre smaker var lurt. :) Tulla mi fikk banansoftis i går, og hun er i hvert fall helfrelst. For hennes del trenger ikke annen is her i sommer, tenker jeg. :)

Anonymia sa...

Dette var midt i blinken for meg som nettopp har blitt laktoseintollerant!! Supert :)

:) sa...

Anonymia: Da har du kommet til rett sted ;) Her er det mye melkefritt!