lørdag 16. april 2011

Sunnere påske

Mange tror vel at barn i sunne familier kun får gulerøtter og nøtter i påskeegget sitt, men der tar de feil, altså ;o) Det finnes jo så mange både skikkelig sunne og sunnere alternativ, så sønnen min får i alle fall kose seg med god samvittighet. Med "sunnere" mener jeg bedre alternativ enn vanlig godteri, men ikke utelukkende supersunne allikevel.

Man kan jo lage ...... palmesukker med stjerneanis = lakriskaramellpulver ... <3... herlig og myk lakrisfudge ...... morsomme acai-kjærligheter ...


 ... deilige myke karameller ...... eller søt og mild sjokolade?

Hvis man heller vil kjøpe ferdig, er det mye bra utvalg på diverse nettbutikker!


Kjærlighet og drops
Man har jo f.eks Yummy Earth, Økologiske Kjærlighet-på-pinne uten sukker eller kunstig søting i samlepose, med blåbærsmak eller med mangosmak! Man har de samme i drops, f.eks med sitronsmak eller kanskje heller granateple kan friste?  Utvalget til Yummy Earth vokser stadig  og de har til og med fått inn gummibjørner :o) Jeg har ikke prøvd alle produktene, men de jeg har prøvd har vært utrolig bra! Alle barn og voksne elsker disse dropsene.


Sjokolade og barer
Man har jo f.eks Clif Kids Browniebar eller mange andre smaker i samme merket.  

Dessuten har man The Raw Chocolate Shop, som til og med tilbyr eget raw påskeegg! Morsomt! Ellers tror jeg både Ombar og Conscious vil falle i smak hos de fleste.


Desserter
Hvis man vil kose seg med herlige, søte og velsmakende desserter, kan man jo f.eks kjøre frosne bananer og vaniljepulver i en blender til man får en vaniljeis, og helle over denne deilige karamellsausen.Eller man kan lage herlig sorbetis på 1-2-3:Eller en god gammeldags fruktsalat, men med pasjonsfruktsaus istedet for krem?Jeg tror forresten sausen blir ENDA bedre med mindre banan i.

Og på tur smaker det godt med litt energirik sjokolade, som. f.eks granolabar.
Håper du fant noe som fristet! Ellers er det mange dyktige helsematbloggere å sjekke ut i bloggrollen min
-->

Glad påske! :o)

14 kommentarer:

Ann Kristin sa...

Så mye fristende!! NAM! Må bli noe sunt påskensnop i løpet av påskedagene :-)

Sissel Olin sa...

Nam, så helt nydelig ut alt sammen:-) Ingenting i veien for å lage et sunt påskeegg, når man har så mye godt å velge i.
God Påske!:-)

Beate sa...

Veldig mye spennende snop :)

Ida sa...

Flott innlegg, nå ble jeg skikkelig godtesyk, hehe. Men så klart på sunt godteri, liker ikke det med sukker i lenger, hurra! :-) Skal nok prøve meg på karamellene dine, og helt klart på lakrisen når jeg får tak i anis osv, og så granolabarer... Mmm :-) Takk for link på siden av bloggen din, forresten :-)

Helen sa...

Det var et velfyllt innlegg - og jeg fikk endelig stevia toffee i går. Så nå kan jeg faktisk lage karameller... Får se hva jeg rekker senere i dag! :)

Anonym sa...

Jeg er sikker på jeg ville elsket rå sjokolade som barn - så aldri si at barna vil mislike dette! GJør det, har man sikkert gjort noe feil selv, altså foret dem med så mye sukker at smakssansene er blitt ødelagt!

Jeg har likt konfekt med syrlig fyll og mørk sjokolade siden jeg var ganske ung, eller salt snacks. Og det er jo klart sunnere enn bare smågodt og bare melkesjokolader...

Salte nøtter og slik er sikkert noe å ha i et egg også!!

Sara sa...

For eit inspirerande innlegg :D

Silje Silje sa...

Mmm, mye godt!

Tone sa...

Jippi!!! :) Hvorfor putte i seg skit når man kan putte i seg godis som gjør godt for kroppen? Gleder meg til jeg står for påskeegget til mini neste år og kan vite at det gjør han godt hele påskehøytiden igjennom! Elsker slike innlegg/innspill som viser hvor enkelt det faktisk er å leve sunt :)

heidi P sa...

oi så mye godt....veldig lyst å prøve meg på karamell jeg da..men må vente til jeg har alt...

Fragola sa...

Fikk english toffee igår jeg også, og den lukter jo fantastisk. Hadde lyst til å lage karamellene dine, men mangler kakaosmør. Det ble bestilt igår. Blir så godtesugen av å se på bildene dine. "Sikle"
Smakte en bit vanlig smågodtsjokolade igår, og syns det bare smakte kjemisk og ekkelt.
Her blir det nok sunnere påskeegg, ja. Tenkte å prøve meg på marshmellows uten sukker. Har en oppskrift på bloggen min som jeg ikke har prøvd ut enda. :-)

Une sa...

Så mye lekkert og fristende! Likte spesielt godt de fine kjærlighet-på-pinnene :-)

Janicke sa...

Her var det sinnsykt mye godt Tone :-D Har prøvd meg på karamellene, men fikk ikke inn så mye fett...skal teste igjen i morgen for de var sinnsykt gode :-D

Janicke sa...

Sv: hehe fikk ikke rørt inn så mye av kakaofettet. Skilte seg på en måte og ble ikke så fine som dine. Kanksje det ikke var avkjølt nok?