lørdag 30. april 2011

Sunne icepops :D

Nå er det rett før jeg tar av her! Jeg er så ekstremt begeistret for raw food og all maten man kan spise og nyte med utelukkende god samvittighet ... Hvilke andre dietter kan tilby det samme?! Jeg bare spør! :)
Og dette er absolutt ingen "diett", men en livsstil ... Man blir rett og slett hekta på maten. Det smaker jo fantastisk! Så rene, klare smaker som ikke er bedøvd av sukker og mel og kunstige smaker. Åh, love

Man velger jo selv hvor mye raw food man vil spise i hverdagen. Selv er jeg litt sånn Salig Blanding, som Renée Voltaire ... :)

Og grunnen til at jeg nesten flyr i taket akkuarat nå, er disse:En trend i kakeverdenen for tiden er jo cakepops (som det hadde vært morsomt å lage en raw variant av), men "icepops" fristet litt mer i varmen :o)


Og tro meg: DE VAR NYDELIGE! De smaker litt mild banan. Litt mer banansmak enn softisen, men allikevel mye mindre banansmak enn en banan som ikke er frossen. Og etterhvert blir banansmaken nesten borte, og de smaker egentlig vaniljeis med sjokoladetrekk. :D


Slik gjør du:

Dagen før: Del opp en banan i 3-4 biter. Stikk på ispinner eller lignende. Frys flere timer, i alle fall over natten. De skal være gjennomfrosne. De holder seg fint mange dager i fryseren.


Når de skal spises:  Smelt en mørk sjokoladeplate i vannbad (evt lag raw sjokolade, da blir hele isen raw). Dypp den frosne bananen i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Om ønskelig kan du dyppe en gang til (det gjorde jeg, mmmm ...). Frys i 10 minutter, så er de klare til å nytes :)Og wow ... konistensen er jo helt herlig! Jeg så for meg at den skulle være altfor hard til å tygge, men den er perfekt!

Jeg har fått en ny favoritt :D
Og sønnen min rett og slett ELSKER pinneis og maser om det hele tiden, så disse faller nok i smak, og de er jo et laaangt bedre alternativ enn pinneis fra butikken ...

19 kommentarer:

Tine sa...

Guttene i familien begynner å få smaken på rawfood, denne skal lages med en gang :)

Unknown sa...

Ååå, disse såg gode ut.

Også enkelt.... Må prøves en dag

Helen sa...

...og der har en vi oppdelt banan på pinner i frysen... Gleder meg til å dekke m sjokolade og spise i morgen!!! :D

Løvinnen sa...

Nam! Dette må prøves!

Sara sa...

Så enkelt og heilt sikkert kjempegodt! Snart ligg det bananis i frysaren min ;)

Carita sa...

Ser uber godt ut! :D

bente sa...

Har du sett denne: http://www.youtube.com/watch?v=Fy_6uj6poOk

Hehe :p Må prøve disse jeg også, ser gooode ut :D

Ann Kristin sa...

Disse så nydelige ut:) Takk for et fint tips, skal lages!!!

Plingrii sa...

Så utrolig smart! Skal prøves ut snarest :D Takk for tips!

N sa...

Bente: Hehe, nei, hadde ikke sett akkurat den ;) Men har sett ideen mange andre steder + i kjernesunn-boka. Var vel der jeg så det først. Genial ide :D

ElinSire sa...

Det så kjempegodt ut! :)

Anonym sa...

for en god ide. det ser jo så godt ut. Dette er nok noe for mine gutter nå når det er så godt og varmt ute. Takk for info ang sur i kroppen også :)

mvh Dina

Ingvild sa...

Må prøve meg på noe sånt!

Une sa...

Ser deilige ut! Sønnen min elsker frossen banan, så frossen banan MED sjokolade blir sikkert bursdag og julekveld på én gang ;-)

Lille Hvitløk sa...

Disse skal jeg også lage! Bananis uten å ødelegge miksebollen :D

Tiril Johansen sa...

Wow, dette så kjempegodt ut! :D Må prøves ut en gang :)

Anonym sa...

Hei.
Jeg har prøvd disse noen ganger, og de er veldig gode!! Jeg har også tatt et lite steg videre, og puttet peanøttsmør sammen med sjokoladen. KJEMPEGODT!!

:) sa...

Anonym: For en god ide! Sønnen i huset er veldig glad i denne isen med karamellsaus laget av mandelsmør og yaconsirup. Jeg tar i litt kokosolje, slik at de stivner bedre.

Elin sa...

Dette må jeg prøve! Sikkert kjempe godt :) Flott blogg du har.