mandag 18. april 2011

Sunn jordbærchiapudding

Chiapudding er veldig godt, og tilsetter man f.eks bær blir det en slags bærgrøt. Det er veldig godt med banan og mango i, men denne gangen lagde jeg den slik:(Oppskriften er ca-mål)
2 ss chiafrø
2 never gojibær
2 dl halvfrosne jordbær
1 dl frosne blåbær
1/2 avokado
1 ss kokosfett extra virgin
1 ss kokosmel

Bløtlegg chia og goji i ca 3 dl vann i en times tid. Dette blir en STOR porsjon, så du kan gjerne ta 1 ss chia og 1,5 dl vann istedet. Det kan hende du må justere det andre også, men dette er jo på slump uansett ;)

Ha chia, goji + bløtleggingsvann i en blender. Ha i jordbær og blåbær og kjør til en jevn grøt. Ha i resten og kjør noen sekunder til. Smak evt til med søting eller vaniljepulver etc. Server med ferske jordbær :)


Smaker som en slags jordbærgrøt, men full av gode næringsstoffer og veldig mettende! Jeg rørte i 1 ts acai etter at jeg hadde litt over i en skål, men helt ærlig var den bedre uten.


Glad påske :o)

15 kommentarer:

Heidi P sa...

ser kjempe godt ut. Så koselig du har pynta. Håper du får en fin påske!

Helen sa...

Nå er jeg i den lykkelige situasjonen at det faktisk er chiafrø på vei til meg i posten... :D Håper dette er noe som kan falle i smak hos mann og barn! :)

OG så må jeg fortelle - min mann er grafisk designer, så måtte vise ham bloggen din - som er den fineste jeg vet om! :)

god påske!

Une sa...

Spennende! Kanskje dette er en variant minstemann også kan like... :-)

:) sa...

Heidi P: Takk :) God påske til deg!
Helen: Ååå, så hyggelig kommentar! U made my day ;) Chia smaker omtrent ingenting alene, så man kan jo smakssette med hva som helst :D
Une: Ja, ellers liker de ofte hvis man har banan i!

Chassi sa...

Hei igjen! Det ble faktisk chiagele på grøten i dag, måtte bare si det! Men altså. Du burde ta over grøtstafettpinnen, jeg har en følelse av at havregrøt ville blitt meeeeget flottere da. :)

Sissel Olin sa...

Den puddingen så kjempe god ut:-)

Angående den spirulinaen på innlegget mitt, så har jeg faktisk aldri hørt om det før. Det bør jo absolutt sjekkes opp! Skal se om jeg finner ut mer. Vil jo ikke bruke den om det er fare for giftstoffer. Takk for tipset:-)

God påske til deg og dine<3

Sissel Olin sa...

Fant noe på denne linken her:
http://blog.watershed.net/2010/11/09/fda-warns-pharma-inc-about-irradiated-spirulina-from-china/

Da blir ikke den brukt mer. Var kjempe bra at du sa fra:-)

Anonym sa...

Så flott du har pyntet. Det hørtes spennende med chia frø. Og jeg må si som kjernesunn familie Helen: Du har en kjempe flott blogg.

Tine sa...

Jeg laget chiagrøten din i dag, med bringebær siden det var det vi hadde i fryseren. Jeg presterte å glemme avokadoen, så jeg får prøve igjen en annen dag, men grøten gikk ned på høykant hos mann og barn.

N sa...

Tine: Å så bra!! Den blir nok mer kremet med avokado (du kan også bruke banan.) Chia i seg selv smaker ikke så mye, så den smaker det man putter i :)

N sa...

Sissel Olin: Se der ja, det var nok en artikkel om det ... Det har stått noe i norske aviser også, men tror Pure Planet alltid har vist seg å være trygg. Det er spesielt de fra Kina..

N sa...

Sissel Olin: Se der ja, det var nok en artikkel om det ... Det har stått noe i norske aviser også, men tror Pure Planet alltid har vist seg å være trygg. Det er spesielt de fra Kina..

N sa...

Kroppibalanse: Tusen takk! Det er moro å høre :)

N sa...

Chassi: Hehe :P Er desverre ikke hekta på grøt (enda), men er veldig hekta på sunn mat da ;-) Chia er genialt næringsrikt, så bra valg!

K sa...

Så koselig du har pyntet til påske!
Og litt snadder har det jo blitt også :-)