fredag 22. april 2011

Sjokoladepeanøttfudge

Denne fudgen fant jeg her, på bloggen til Elana Amsterdam, forfatteren bak to kokebøker som bruker mandelmel og kokosmel til både baking og matlaging. Den ene boken, "The Gluten Free Almond Flour CookBook", kan man faktisk kjøpe på iHerb, til en billigere pris enn på Amazon. Jeg har ikke boken, men har skjønt at hun bruker mye agavenektar, men det kan vel sikkert enkelt byttes ut med andre ting, som yacon, palmesukker, bjørkesøt eller sukrin. Ellers ser den veldig fin ut, da, se en side fra boken her. Nydelig og enkelt design, I like ♥Jeg endret littepitt på oppskriften fordi vi bruker litt andre mål her og fordi jeg bare må gjøre min egen vri på alle oppskrifter ... Jeg kan ikke hjelpe for det!150 gram peanøttsmør, økologisk
100 gram 70 % sjokolade
2 ss bjørkesøt (eller annen søting)
1 bs vaniljeekstrakt
1/4 ts himalayasalt

Smelt sjokoladen i vannbad.
Kjør peanøttsmøret i foodprosessor til det blir smooth.
Tilsett bjørkesøt, vaniljeekstrakt og salt i den smelta sjokoladen.
Hell sjokoladeblandingen over i foodprosessoren sammen med peanøttsmøret, og bland til fudge.
Hell i en liten firkantet boks (f.eks matboks med bakepapir) og frys i 2 timer.
Del opp i små firkanter og server, eller oppbevar i de i kjøleskap til de skal nytes.Som dere ser brukte jeg vanlig sjokolade her, men det er jo veldig enkelt å evt. lage sin egen sukkerfrie. Hvis du ikke har bjørkesøt kan du prøve med sukrin, yacon eller til og med honning. Honning har veldig høy GI, men har til gjengjeld en del næringsstoffer som du ikke finner i sukker, så det er allikevel et bedre alternativ.

Snusken! :-D

Mine ble virkelig ikke så firkanta og fine som Elanas, men ... det er jo hjemmelagd ;-)
Smaker litt snickersaktig. Mektige, men gode :-)

Jeg kan tenke meg disse er gode med mandelsmør istedet for peanøttsmør. Da blir de ikke snickers, men jeg kan tenke meg de smaker mer karamell-ish. Kanskje fint å bytte ut bjørkesøten med yaconsirup også, da ...? :)


Konsistensen er ikke seige, slik jeg forbinder med fudge (og slik mine karameller eller lakrisfudge er), men de blir fort myke og smelter i munnen.

7 kommentarer:

Helen sa...

ooojj.... du lager så mye GODT! :)

Ja dumt med så mye agave i oppskrifter... jeg er jo ikke til å stole på med agave i huset dessverre. Men skal prøve palmesukker tenkte jeg, for det er ikke alltid yacon er en god erstatning. Selv om noen ganger blir yaconsirup og stevia en god kombinasjon. :)

Carita sa...

Ser yummy ut ;) Tenkte på å lage noe slikt selv, men er littegrann usikker fordi jeg ikke har laget noe slikt før.

Une sa...

Litt for mange fristelser på denne bloggen ;-)

Linn sa...

Mmm, ser HELT nydelig ut! :)

Sissel Olin sa...

Disse skal absolutt prøves en gang! Ser helt nydelig ut:-)

:) sa...

Så bra det fristet! Enklere snickers skal man lete lenge etter ;)

Anonym sa...

Hei! Jeg er ny på bloggen din, og har allerede funnet mange spennende oppskrifter jeg vil prøve. Lurer på en ting - hva er negativt med agave?