onsdag 13. april 2011

Ro, glede, tilfredshet, mosjon, søvn og kjærlighet

Min kjære svigerfar har blitt veldig kostholdsbevisst, og samtalen kommer veldig ofte inn på dette temaet. Han har fått oppskrift på granola av meg (han elsker den, btw), og her om dagen kom vi inn på syre-/base og han lurte på om granolaen var basisk eller ikke.

Jeg måtte såklart google det (iPhone med 3G er fantastisk!) og kom inn på denne siden. Det som fanget min oppmerksomhet var dette:


Jeg synes det var så godt sagt at jeg måtte lese det høyt! Det er så sant, så sant.

Nå er jo ikke alle faktorene som øker syreinnholdet selvpåført, det kan være at man har vært utsatt for traumer, store påkjenninger osv, og da er det typisk at man reagerer med "sur kropp". Uansett kan vi hjelpe kroppen å bli basisk og frisk igjen med basisk kosthold (80/20-fordeling) - og med positive tanker :o)

Ps: Granolaen er vel mest nøytral, fant vi ut. Jeg vil tro den heller mellom basisk og nøytral, men om man spiser den med intens kjærlighet og glede blir den rett og slett veldig basisk! ;o)

12 kommentarer:

Helen sa...

Ja viktig å ikke glemme at det mentale har mye å si! Ikke bare kostholdet vårt :) Fin påminnelse!

lovelyliller.com sa...

ja viktig dette,, skrev jo akkurat ett innlegg om ph. kansje han vil lese det :)

Thea sa...

Viktig, viktig. Tror det har masse å si hva vi føler og tenker, og at det gir utslag i fht kropp og helse. Så flott ny design, Tone. Du er flink:)Ønsker deg en god dag!

Tone sa...

Haha - likte godt siste kommentar om granolaen!

Heldig er du som har en svigerfar å diskutere slikt med :) Å kunne dele noe man er lidenskapelig opptatt av med noen som også synes det er spennende må da være en superoppskrift på en "basisk kropp"?

Tror veldig på at det psykiske påvirker kroppen vår og at det er viktig at hele kroppen er i balanse på alle felt. "Det hele mennesket" i fokus! ;)

Jeg blir som vanlig glad og inspirert av å titte inn til deg. Engasjementet ditt smitter og jeg suger til meg informasjon! Deilig :)

Heidi P sa...

Så interessant lesing....
Kjempe spennende lært noe i dag også :-)

Janicke sa...

Spennende! Det mentale er også veldig viktig for en sunn kropp.

Cecilie sa...

Hvis det siste gjelder flere matvarer, spiser jeg nok mye basisk mat ;)

N sa...

Hehe ;-)

Tine sa...

Syre/basebalansen er kjempeviktig! Lånte akkurat vekk boken "Ph Mirakelet" til en kollega. Les den! der står det masse bra.Ellers har jeg noe om det her:
http://tinesundal.blogspot.com/2008/09/for-mye-syre.html

:) sa...

Tine: Takk for tips, skal sjekke det ut!

:) sa...

Tone - Livsstrategi: Takk for herlig kommentar, som alltid! Du er et skjønt menneske!!

Tiril Johansen sa...

Dette likte jeg! Så mye at jeg skrev det ned og hang det opp, faktisk :) Takk for en fin påminnelse :)