tirsdag 26. april 2011

Raw ranchdressing

Her er det du trenger for å lage raw Ranchdressing:

+ fersk basilikum og fersk dill

Nåvel, krydderet er nok ikke "raw", men ... I oppskriften bes det spesifikt om krydderpulveret og ikke de ferske variantene, da det visstnok er krydderet som gir den spesielle "ranch-smaken".

Alt du ser på bildet hives i en blender/foodprosessor til alt er godt blandet og har oppnådd en hvitaktig farge og en kremet dipkonsistens. Spe evt med mer vann. Tilsett urter (jeg hadde kun tørket basilikum) og blend ett par sekunder til.

Oppskriften:
2,5 dl cashewnøtter, bløtlagt i minst 2 timer
1,5 dl vann
1/2 sitron, saften av
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkpulver
1/4 ts salt
Fersk eller tørket basilikum og dill

 


Voila! Ranchdressing uten melk eller e-stoffer :D
Og ikke så verst på smak heller. Det skal sies at jeg er ekstremt sur og uvel i kroppen for tiden, så ingenting smaker meg noe særlig i grunn. Men jeg tror den var god ;)


Jeg blandet den inn i en salat. En helt vanlig salat, men med hampfrø (som jo er supermat) :)


Og dere ... Min første vegetarmiddag EVER! Kjenner jeg er litt stolt. Det er salaten med ranchdressingen og avokado, stekt sopp, stekt squash og tomat som bare er stekt noen få sekunder. Jeg har brukt extra virgin kokosolje til å steke i, og jeg er overrasket hvor god soppen ble. Jeg trodde liksom man måtte ha smør til sopp.

Jeg har ingen planer om å bli vegetarianer, men det fristet overhodet ikke med kjøtt eller fisk av noe slag når kroppen er så sur som nå.

12 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

oh! skal jeg lage :D

Helen sa...

Så flink du er!! sopp er nam nam! :)

Sissel Olin sa...

Gratulerer med din første vegetarmiddag:-) Jeg har planer om å gjøre hver mandag til en meat-free monday. Godt for kroppen og godt for miljøet:-)

Den dressingen skal testes neste gang jeg lager salat! Nam nam:-)

bente sa...

Hurra for veggismat! ;) Det så veldig godt ut. Jeg pleier å lage sånn dressing til omtrent alt, og bruker den istedet for ost på pizza. Kjempegodt! :D

Tine sa...

Det er kjempelurt å kutte ut kjøtt hvis kroppen er sur. Egg og hvitost er det neste som monner, men egg gir alle aminosyrene en veggis trenger så her må en velge. I Palmkranz`s bok Raw Food lærte jeg å tilberede sopp a la raw, og det ble forbausende godt.
Stå på med veggismaten, det er utrolig hvor kreativ man blir når en blir tvunget til å tenke "ut av boksen" :)

InstatreffNorge sa...

mmmMMmM du er suuuperflink:)

Vet ikke om du har testet de sunne, gode sukkertøyene på Iherb, men her kommer link: http://www.iherb.com/Yummy-Earth-Freshest-Fruit-Organic-Candy-Drops-4-Flavors-3-3-oz-93-5-g/29356?at=0

Klem klem

:) sa...

Sissel Olin: Ja, det tenker jeg også på ... Må få litt retter under huden først. Jeg spiser heller ikke soya, så da begrenser det seg litt (+ ikke melk og mel)

Bente: Ja, sånn dressing er genialt, og man kan jo lage ALT av det med riktig krydde/smak :D

Tine: Takk! :D Jeg synes det er så utrolig DUMT at egg er syre!! Så genialt om egg bare var superbra på alle måter, spesielt når man kjenner at kroppen er sur.

LykkeLise: Jo, de har jeg testet. Elsker Yummy Earth!!

Karianne sa...

Ojoj, den så veeldig god ut! Kan nok brukes som dipp til grønnsaker også? :)

Anonym sa...

hei! jeg lurer på hvordan du vet at kroppen er "sur"?
takk for helt topp blogg! :) jeg elsker lakris og har prøvd lakrisoppskriften din med stort hell.

mvh Dina

:) sa...

Karianne: Ja, det går nok kjempebra! Man kan jo bare bytte ut krydderet med hva man måtte ønske :-)

:) sa...

Dina: Hei! Så gøy å høre at du fikk til lakrisen og likte den :D
Jeg har vært EKSTREMT sur i kroppen nå, så det er vanskelig å ta feil av ;) Startet med at jeg kastet opp magesyre og etter det har det føltes som om jeg konstant har drukket kruttsterk kaffe og ingenting annet (mens jeg egentlig drikker lite kaffe og mye basisk mat). Føles som man skal kaste opp magesyre hele tiden.. Man kan godt være sur i kroppen uten å merke det selv også, tror man kan teste det med ph-strips som man kjøper på apoteket, men jeg har ikke prøvd det.

:) sa...

Les forresten gjerne innlegget mitt om syre/base her: http://hjertemat.blogspot.com/2011/03/no-milk-today.html

og her: http://hjertemat.blogspot.com/2011/04/ro-glede-tilfredshet-mosjon-svn-og.html

:)