onsdag 27. april 2011

Raw cæsardressing :D


Jeg har alltid ELSKET cæsarsalat! Derfor ble jeg så glad da jeg kom over denne oppskriften på raw cæsardressing! Hva er det denne raw food-verdenen ikke kan, sier jeg bare! Ikke bare er raw food fritt for melk, mel, sukker og e-stoffer, men den er i tillegg full av næring :-)0,75-1 dl gresskarkjerner
2 ss olivenolje extra virgin
1/2-1 sitron, saften av
1-1,5 hvitløksfedd
1 ss honning/agavenektar/yaconsirup (evt annen søting eller droppes helt)
0,5 ts cumin
0,5 ts sunt salt
Vann til ønsket konsisistens

Kjør først gresskarkjernene i en kaffekvern om du har det. Jeg bare kjørte de i foodprosessor til de var som litt grovt mel. Tilsett det andre og kjør en god stund til alt er kremet. Smak deg frem til om du ønsker mer hvitløk, sitron, osv. Jeg brukte ca 1/4 dl vann.


Oh my! Delicious!

Jeg hadde dette til helt vanlig cæsarsalat, med kylling og parmesan, krutonger, fetaost, tomater og salat. Ikke 100 % kjernesunt, men det er sånn jeg lever :o)

Kyllingmarinade
Sitronsaft
Olivenolje
Dijonsennep
Honning
Salt & Pepper

La gjerne kyllingfiletene marinere over natten, men det hjelper å la de ligge der i 10 minutter også :) Det er noe med syren i sitronsaften som gjør kyllingen mer saftig.

Nå, liker du cæsarsalat? Prøv denne raw dressingen :D

Update: Mannen sa akkurat at dagens cæsarsalat var den beste han hadde smakt. Kan det ha med dressingen å gjøre, tro ...? :)

11 kommentarer:

Carita sa...

Har aldri vært den største fan av den salaten, men synes denne dressingen ser god ut :)

Helen sa...

nam!

Tone sa...

Nam, nam, nam! Det må testes ut, men håååper det går an å bruke solsikkekjerner eller noe sånn!? Gresskarkjerner er jeg desverre allergisk mot...

:) sa...

Carita: Mannen min sa akkurat at det var den beste salaten han hadde smakt, så det er vel verdt å prøve ;)

Tone: Hm, si det! gresskarkjerner har jo en slags parmesansmak som gjør denne dressingen til noe eget. Men det blir vel en dressing med solsikkekjerner også! Ps: så mye rart du er allergisk mot da :( Kanskje allergiene gir seg når du lever kjernesunt en periode? :D

Fragola sa...

Delikat :-)
Har lest litt idag i 3 av bøkene jeg fikk igår om supermat og raw mat.Mye av det går ut på det samme og det er mange matsorter som går igjen i alle bøkene, men det er gøy å lese. Akkurat nå husker jeg jo ingenting, men sånn er det med M.E. Der og da tenker jeg at dette må jeg huske, men så er det borte rett etterpå. ;-)

Une sa...

Ser deilig ut! Denne skal jeg prøve. Jeg er i veggis-mood :-)

MonjaHelene sa...

Nam,den så god ut:)Den skal definitivt prøves.Jeg er også veldig glad i cæsar-salat.
Takk for tipset.Jeg merker jeg blir veldig inspirert av denne bloggen .Skal snart handle på IHerb:)
Ha en fin dag,Tone:)
Klem fra Monja

Liss Veganlykke sa...

ohhh! Det så godt ut! Takk for oppskriften den skal jeg prøve ut:)

Lene sa...

Prøvde dressingen din i går- den falt i smak her i huset, så takk for oppskriften:)

K sa...

Flott med sånne gode tips! Denne skal prøves...

Janicke sa...

Denne så super ut Tone :-D Skal testes!!