søndag 17. april 2011

Pannekaker med surt og søtt


Jeg var i England for en del år siden, og jeg husker vi fikk servert dessertpannekaker med sitron og sukker hos våre engelske verter. Det var en kombinasjon som var ny for meg, men det var veldig godt! Jeg aner ikke om de hadde en spesiell oppskrift, men jeg prøvde meg i dag med søte, tynne glutenfrie pannekaker.

Ikke noe hokus pokus, men her i alle fall oppskriften:2 dl mel (jeg brukte 1 dl All purpose gluten free flour og 1 dl jyttemel)
0,5 ts himalayasalt
4 dl rismelk
2 egg
2 ss meierismør
1 ts vaniljepulver
1 ss bjørkesøt/sukrin
litt kanel

Bland det tørre. Hell i melken i en tynn stråle. Visp i ett og ett egg og til slutt smøret.
Stek tynne pannekaker.

Ps: Noen som vet om pannekaker blir bra med olje istedet for smør?


Skvis over litt sitron.
Sitron, lime, potato, potato ...   


 ... og litt søtt pulver av et slag. Jeg brukte palmesukker. Ikke overdriv verken med sitron/lime eller søting.


Rull rundt, skvis over nok litt sitron/lime og evt pittelitt søtt også.
Nyt din lunsj/melllommåltid/dessert :o)

Ps: Hvis du vil ha pannekaker til middag dropper du bare vaniljepulver, kanel og bjørkesøt/sukrin i.

12 kommentarer:

Løvinnen sa...

Så veldig bra ut....Nam nam!

Helen sa...

Min mann har en kamerat fra England - som spiser pannekaker med sukker og sitron.. Så da var det bare å finne fram en sitron sist gang han var her.. :)

Anonym sa...

Jeg har sjeldent hatt smør i hus da jeg ikke spiser det så mye på brødskiva, men jeg har alltid hatt olje. Jeg mener jeg lagde meg glutenfrie pannekaker av sempermel med olje i. Jeg syntes ikke de var spesielt "bra", men det gikk jo. Det var mest for å få i meg noe enkel mat når jeg først prøvde meg uten "normale" matvarer.

Jeg har laget hvetepannekaker en eller to ganger etterpå, og da tror jeg at det ble olje da også av samme grunn. Lag en kvart rør og prøv du!!

sv: forresten laget innlegg i dag om normale mennesker ;) hehe

Fru Luna sa...

Ser godt ut med pannekaker. Har ikke spist det på et halvt år nå, men kanskje jeg skal prøve å lage meg en alternativ oppskrift en dag. Må enten lage det eller vafler snart, for DET savner jeg. Fikk noe syltetøyprøver fra Iherb som jeg tror passer perfekt til både vafler og pannekaker :)

Så kjedelig å høre at du også har ME, men godt å høre at maten har god effekt for deg. Dietten min har gjort underverker på magen min, men energien ser jeg ikke så store forandringer på ennå. Har lest en del om den Okinawa oljen de siste dagene. Fant den på helsekosten, men prisen var litt for høy der og da, Kanskje jeg skal investere i en flaske denne uken... Var det hodepine som forsvant hos deg eller gikk det mer i hukommelse og slikt?

Løvinnen sa...

Uff , det er mye motgang på en gang for oss da!:( Håper det ordner seg snart:( :) Det kan jo liksom ikke bli verre nå da, det er jo det eneste positive.

Jeg hørte forresten fra en venninne som er litt inne på dette med astrologi og stjernetegn, at mye av motgangen mennesker opplever akkurat nå og har opplevd tidligere i venter, har noe med planeten jupiter og dens opphold i tegnet fiskene. Jupiter skulle tydeligvis gå UT av tegnet i slutten av Mars, så da skulle det "lette litt" med motgangen sa hun. Så vi får håpe det løsner litt nå da=) Om ikke annet hjelper det at det har blitt vår og sol!
Stor klem!

ninabakke sa...

Det så spennende ut, anderledes!

Håper du har hatt en fin dag.

MaritBE sa...

Utrolig fin blogg du har ;-) Skal absolutt fortsette å lese denne ;-)

Tone sa...

Skikkelig bra blogg! Elsker å finne nye oppskrifter på sunt snacks ;)

Jeg bruker olje i stedet for smør, og det gjør at pannekaka blir sprøere, på en måte :)

Nina B. sa...

Det var en ny kombinasjon, må jeg teste en gang ;)

Ca hvor mange pannekaker ble dette? Ungene ELSKER pannekaker, og jeg har jo prøvd å gjøre de litt sunnere, uten stort hell mot ungene ("de var ikke sååå gode, mamma")...så jeg tester gjerne denne! Om ikke annet, så kan jeg spise de ;)

klem

thea.e sa...

Yummi. Fint påskepyntet var det hos deg, og :)

N sa...

Tusen takk for kommentarene!! Skal prøve med bare olje en gang og rapporte hvordan det gikk ;) Smørsmaken er liksom så god til pannekaker!

Dette er ca 12 tynne pannekaker, kanksje litt færre.

Kaia sa...

Nam!^^
Jeg bruker ikke smør. Går kjempefint med kokosolje eller vanlig olje! Bruker ofte oljen både i selve røren OG i pannen for at det ikke skal bli brent. Du trenger ikke det, men du må i hvert fall ha olje i stekepannen. Lykke til <3