søndag 10. april 2011

Mine daglige greens og Omega 3


Dette tar jeg hver dag, og det er vel det viktigste jeg tar! I perioder tar jeg også cholorella i tillegg eller istedet for spirulina, og det hender jeg tar kun bygg-/hvetegress, litt avhengig av hva jeg har i hus. Det viktigste er å ta NOE greens, da går dagen så mye lettere!

Jeg merker jeg får mer energi av dette, er mer tilfreds, har ikke søtsug og magen fungerer bedre. Dessuten har den grønne supermaten endret mine smaksløker slik at jeg ikke lenger liker godteri som jeg elsket før, og jeg får mer og mer lyst på sunn mat.

Jeg blander det i en eplejuice (ikke fra konsentrat) og da smaker det bare eplejuice! Herlig!Byggress (Just Barley)
- Regnes som den perfekte mat, fordi det inneholder alt kroppen trenger for å fungere
- Avgifter kroppen
- Inneholder mye antioksidanter
- Beskytter mot aldring
- Stabiliserer blodsukkeret
- Bedrer tarmfunksjonen
- Hjelper mot allergier
- Gode betennelsesdempende egenskaper
- Gunstig for mannlig reproduksjonsprosess
- Rikt på klorofyll, renser blodsystemet og øker kroppens motstandskraft mot sykdom
- Rikt på enzymer, bl.a. et av kroppens viktigste antioksidanter
- Rikt på kalium (som er viktig for hjertet, blodtrykk, nerver og muskler)
- Har en syrenøytraliserende effekt og balanserer kroppens ph
- Fungerer som naturlig antibiotika
- Styrker immunforsvaret
- Inneholder organisk natrium som hjelper mot artroser
- Innholder 10 ganger mer kalsuim enn melk
- Innholder 5 ganger så mye jern som spinat
- Innholder 3 ganger så mye magensium som spinat
- Innholder dobbelt så mye protein som peanøtter
- Innholder 6 ganger så mye C-vitamin som appelsiner
- Inneholder 19 aminosyrer, hvorav alle de 8 essensielle som kroppen ikke selv kan produsere
- Tradisjonellt har byggress blitt brukt til å behandle hudproblemer, fordøyelsesproblemer, overvekt, forstoppelse, hjerteproblemer og kreft.
- Kjøpt her.

Hvetegress (Green Kamut):
Hvetegress har veldig mange av de samme egenskapene som byggress, men er spesielt nevnt for sin gode evne til å lege sår. The Queen of Green (Ann Wigmore) testet vann med forskjellige typer gress på sine katter, og de foretrakk hvetegress, og drakk også heller vann med gress enn vanlig vann. Jeg velger å ta litt byggress og litt hvetegress for å få egenskapene fra begge, men det er nok absolutt ikke nødvendig.
Kjøpt her.

Spirulina:
- Er en ferskvannsalge (blågrønn farge)
- Energigivende og oppkvikkende
- Har en apetittdempende og vektreduserende virkning (hos overvektige)
- Næringsstoffene i spirulina skal gjøre kroppen tilfreds, slik at behovet for animalsk protein og sukker minsker
- Inneholder 10 ganger mer betakaroten enn gulerøtter og 50 ganger mer enn spinat
- Inneholder 10 ganger mer kalsium enn melk
- Inneholder 5 ganger mer klorofyll enn grønne blader
- Inneholder 3 ganger mer protein enn fisk
- Inneholder B12, magensium, enzymer og verdifulle fettsyrer
- Stappfull av antioksidanter
- Svært lettfordøyelig
- Øker produksjonen av antistoffer i kroppen og hjelper kroppen å bli kvitt infeksjoner og kroniske sykdommer. Er gunstig ved alvorlig leverskade og beskytter nyrene.
- Kan gi beskyttelse mot alleriske reaksjoner ved å hemme frigjøring av histaminer
- Tradisjonelt brukt som næringstilskudd og brukt av sportsutøvere da spirulina øker utholdenhet og bidrar til økt restitusjon etter trening
- Kjøpt her.

Okinawa Omega 3
- Denne har hatt (og har) en enorm effekt på meg og min helse
- Inneholder perfekt balanse mellom Omega 3-6-9-7, karotener og naturlig vitamin E (noe som er viktig slik at oljen ikke skal harskne). Essensielle fettsyrers Rolls Royce!
- Spesielt god for hjernen og huden
- Les et svar fra Supernature ang kokosolje versus Okinawa her. Les historien bak oljen her.
- Du kjøper den billigst (?) her. Jeg har kjøpt min på Drammensklinikken på Gulskogen Senter i Drammen.

Aloe Vera 40x
Jeg tar gjerne denne sammen med dagens grønne shot, men jeg har også en aloe vera juice som jeg drikker med jevne mellomrom (er ikke så flink til å ta den hver dag, da den smaker høgg, hehe ;)). Denne derimot smaker jeg ikke i eplejuicen (man trenger ikke så mye, ca 1 ts).
- Aloe Vera forsterker effekten av det du tar samtidig
- Leger sår
- Styrker immunforsvaret
- godt for fordøyelsen og tarmsystemet
- avgiftende
- Kjøpt her.

Ps: Dersom du er førstegangskunde på iHerb får du 5 dollar i rabatt dersom du bruker mine linker. Rabattkoden NEB207 legger seg automatisk i handlekurven.

27 kommentarer:

Unknown sa...

Bra innlegg :-) Jeg syns det er veldig interessant å lese om hva andre spiser/tar av kosttilskudd osv. Jeg har nettopp gått til innkjøp av bio stabilizer, som vel inneholder blant annet både bygg- og hvetegress. Blir spennende å prøve!

Mirjam sa...

Dette tar jeg hver dag også, bar MÅ ha det he he...
Men jeg bruker Sunniva eplejuice fra Tine, mente damene bak boka Supermat sa den var beste eplejuice som er fra konsentrat(?)

Helen sa...

Takk for fin oversikt! Jeg har bare kjøpt kamut hvetegrett foreløbig, mest fordi jeg er gravid (og ser på det som tålig trygt). Min mann får MASSE energi av den, jeg merker det ikke så tydelig (tror det er fordi jeg er gravid, hormoner osv.. ). Men - når jeg er ferdig m fødsel og amming skal jeg kjøpe full pakke. Gleder meg!!

Fragola sa...

Veldig interessant! :-)Fint innlegg.

Løvinnen sa...

Veldig bra innlegg! Artig med en slik oversikt over alt du spiser=)

Tar du spirulina og chlorella samtidig? Funker det bra?

Heidi P sa...

Hei !
Så gøy å lese dette innlegget. Jeg tar spirulina og chlorella annen hver gang og drikker smoothies med forskjellig i. Jeg gjør det i håp o mer energi og en mage som vil fungere bedre. Lurer på å kjøpe en gress type også pluss oljen. Hva har oljen gjort for helsa di`? Etter jeg begynte med omega så har eksemen min blitt så mye bedre.

Anonym sa...

Takk for info! Jeg lurte egentlig bare på hvor mye du tar av hvert grønne pulver?

K sa...

Et flott informativt innlegg!
Greens må vi ha. Hver dag! ;-)

:) sa...

Mirjam: Det er i alle fall lurt å kjøpe en god juice som står kaldt i butikken. De med holdbarhet i evigheter er bare sukkervann. Ikke fra konsentrat er det beste :)

:) sa...

Løvinnen: Jeg gjorde det en periode, men etter at jeg var på foredrag tar jeg enten eller. Jeg merket ikke så stor forskjell uansett.

:) sa...

Heidi P: Jeg var så utmattet i hodet at jeg følte jeg hadde en feilkobling i hodet. Det forsvant over natten med den oljen, og da kom(mer) også energien gradvis tilbake :D

:) sa...

Anonym: jeg tar 1 ts av hver, men begynn med mindre dose. 2 ts av greens tilsvarer 1 kilo grønnsaker (i næringstoffer). Man kan sikkert øke til mer enn jeg tar også, men det er viktig å ta det gradvis slik at kroppen venner seg til å ta det opp. Tar man for mye går det bare rett ut igjen, og man også få kraftige "utrensingssymtomer", så begynn forsiktig og øk gradvis! :)

Janicke sa...

Så gøy å se hva andre tar av greens. Jeg er litt tom nå men tar spirulina og alo vera hver dag!

Heidi P sa...

Så spennende. Tar ikke tillegg av omega 3 da når man tar disse oljene? SKal egentlig ta fiskeoljer av anbefaling av homopat, men vil nye heller ta denne oljen...bruker kokosolje ellers så leser jo at det er bra ..kanskje jeg er på rett vei ..Føler meg sånn som du gjorde før du begynte... Interessant lesing...

Nina B. sa...

Fin oppsummering!

Har brukt hvetegress i et par måneder nå, men helt ærlig har jeg merket lite og ingen endring i noe?
Tenkte å prøve meg på Byggress istedenfor nå, da jeg leste at den var bra for huden? Kunne trengt noe for å booste den litt ;)

klem Nina

:) sa...

Heidi P: Nei, jeg tar ingen annen omega3, dette er den beste omega3-kilden som er (tror jeg). Jeg har fått litt angst for fiskeolje etter at jeg leste om hvordan tran ble produsert... URK! :(

:) sa...

Nina B: Det kan hende du bør øke dosen? Og jeg har hørt noen som får best effekt når de tar greens sammen med aktivert bygg (aktivated barley)...

SarahMarlen.. Ekstremdietter, modelljobben, og hverdag.. sa...

flott blogg!

Carita sa...

Har såå lyst på slik olje! :)

Une sa...

Interessant innlegg! Og jeg er veldig enig med deg i at søtsuget forsvinner når man begynner med greens...

ida martinsen sa...

Flott innlegg!
Hva synes du om å ta greens hver for seg versus en miks som for eksempel "Best of Greens"? :)

:) sa...

Ida Martinsen: Best of Greens er bra, og veldig populær på iHerb i alle fall ;) Den inneholder jo enda mer enn det jeg tar, men hva som er BEST er vanskelig å si. Tror du kan fortsette å ta den med god samvittighet!! :)

Anonym sa...

hei! Går det ann å bestille spirulina i flytende form? fikk opp en melding om at det ikke gikk

:) sa...

Anonym: Har aldri hørt om flytende Spirulina. Men hvorfor skal du ha det? Det er jo bare å blande ut i vann eller eplejuice...?

Camilla sa...

Jeg vil begynne å ta greens, men jeg har ikke sånn veldig god råd, sånn at jeg føler jeg ikke kan ta hele rekka i første omgang.

Hva vil du anbefale meg og kjøpe?
Byggress (Just Barley)?
Jeg skal kjøpe den sammensetningen av olje du snakket om, så fort jeg har spist om tranen jeg allerede har.

:)

N sa...

Camilla: Jeg ville begynt med enten bygg- eller hvetgress. Superdamene anbefaler gress hver dag, og alger (spirulina og chlorella) i perioder. Spirulina er energigivende, chlorella utrensende.

Det er greit å begynne med gress, som er litt mildere, og gradvis venne kroppen til større og større dose + alger.

Terese sa...

Tusen takk for supert tips Tone!
Jeg er glad jeg droppet Spirulina innkjøpet helsekost'n i dag.. Hadde blakket med totalt på annen allergimat samt bakevarer på meny.
Så supert med tips om å kjøpe Spirulina på iherb! TAKK!! :)
Super blogg du har! :)

Mvh, Terese