fredag 15. april 2011

Linker jeg liker

Jeg legger av og til ut linker som handler om kosthold og helse på Facebooksiden min, men tenkte å lage samleinnlegg med disse linkene her innimellom. Det er utrolig mye å lære av å lese disse artiklene, og jeg får et kick av at jeg er på rett spor når det gjelder kosthold.

Matoghelse.no: Kreftgåten er løst
En ganske lang artikkel, men handler i hovedsak om at kreftceller trenger sukker for å leve. Friske celler trenger oksygen for å holde seg friske. C-vitamin (i store mengder) er naturlig cellegift, og sammen med lavglykemisk kost kan man spise seg frisk fra kreft. Utmattede kreftpasienter får ofte sukkervann, men sukker er jo mat for kreftcellene! Det hjelper lite å gi cellegift i den ene armen og sukkervann i den andre ...

Illustrasjon fra artikkelen
 Matoghelse.no: Spiulina, superalgen
Artikkel om spirulina. Er du ikke overbevist enda, blir du det kanskje nå? :)

Aftenposten: Her produseres det sunneste av det sunne
Tar du tran? Eller kjenner du noen som sverger til tran som omega3-kilde? Les dette og du bytter til planteolje på dagen. Jeg lover deg.

Matoghelse.no: Vi sukkerbomber immunforsvaret
Veldig lettlest artikkel som handler om at "C-vitaminmolekylet og glukosemolekylet (sukker), er nesten identiske i oppbygning. Glukose har på en måte fribillett inn i cellene, mens C-vitaminet må vente og se om det er ledig plass. Ved å utelate sukkeret kan jeg heller tilføre organismen min C-vitamin, som faktisk gjør nytte for seg, i meg" (utdrag fra artikkelen)

God lesing!

11 kommentarer:

Janicke sa...

Kjempe lærerikt! Er glad jeg ikke spiser sukker og lite karbohydrater og får i meg spirulina hver dag :-D God helg til deg og dine!!!

Anonym sa...

Æsj, hvem som tror at sukker er næring uansett da? Jeg skulle skjønt det om det var appelsinjuice f eks, det er jo sukker men sukker med i det minste et forsøk på noe mer næring enn bare sukker... nei, legebransjen er noe stort tullball. Blir jeg syk skal jeg stole på egen kunnskap og ikke sett en fot hos legen... de naive tror at nye medisiner fungerer bedre enn 3000 år gamle urter, ikke omvendt..

Helen sa...

Så fine artikler!! Link gjerne til flere når du kommer over dem! :)

Synsegulla sa...

kjempefin artikkel. Legg gjerne ut linker til flere :) God påske :)

:) sa...

Janicke: Ja, ikke sant! Me too!
Vero: Tydeligvis mange som tror det. Man blir jo sett på som gal om man tror på kosthold før skolemedisin... Får håpe legebransjen får opp øya snart!

Ingunn sa...

Veldig interresante artikler:) Leit at fokuset er så feil. Er jo veldig mange som "koser seg" med is og sjokolade når de er sjuke. Hadde flere visst dette, hadde nok sjukefraværet gått ned! Jeg har forresten vært hos ho Gunn Karin Sakariassen. Utrolig dyktig dame!

Inger sa...

Kjempebra det du skreiv, legg gjerne ut mere om du har mulighet..
Legemiddelindustrien er noen "luringer",godt at fler og fler får øynene opp for det.
Jeg har vært opptatt av sunt kosthold i flere år, men fremdeles må jeg forklare folk rundt meg hvorfor jeg lever sånn.
Supert stå på med bloggen din!

Inger sa...

Får jeg spørre om hvem Gunn Karin Sakariassen er?

:) sa...

Ingunn: Ja, og sånn har det jo alltid vært. Jeg husker selv at vi alltid fikk cola mot kvalme og ellers sjokoladepudding eller is mot halsbetennelse... Jeg tror sukker er greit å små mengder, men er man syk bør man kutte det HELT for å bli fort frisk! :)

:) sa...

Inger: Ja, jeg kjenner meg igjen i det at jeg må forklare meg. Håper det blir mer fokus på kosthold og muligheten for å spise seg frisk!

Jeg vet desverre ikke hvem hun mente (?)

Tine sa...

Hei. Veldig bra stoff om kreftgåten som er løst. Håper du ikke har noe imot at jeg sprer det gode budskap og legger det ut på min blogg også?