onsdag 13. april 2011

Kjernesunn kakao med chili

For en herlig dag det har vært! Dagen startet som den ofte gjør her, med en smoothie! Jeg har fått påfyll av mitt elskede acai, og denne gangen prøvde jeg et annet og billigere merke.

Rismelk, frosne blåær, avokado, acai og rice bran + hampfrø på toppen.
Så ble det lunsj i sola med søstre + venninne, der søster disket opp med omelett med masse grønnsaker på (som jo er et genialt kjernesunt lunsjtips), etterfulgt av årets første jordbær :o)

Nå i kveld var jeg litt frøsen etter å ha sittet i sola, så jeg laget meg en kakao. Jeg har innbilt meg at kakao med rismelk ikke er særlig godt, at det bare blir et tynt skvip, men der tok jeg feil, gitt! Eller kanskje det bare er jeg som har glemt hvordan kakao med "ekte" melk smaker?! Jeg bare mikset litt, og jeg synes den ble riktig så god. Ikke for sterk, ikke for søt, med smak av kakao, vanilje og anis og med herlig sting av chili.2,5 dl rismelk
2 ss raw kakao
1 ss bjørkesøt
1 ts vaniljepulver
1 stjerneanis
ca 2 cm chili, hakket

Ha alt i en kjele og varm på lav varme. Det skal bare bli så varmt at du kan ta i kakaoen med fingeren (da beholder vi det meste av næringsstoffene). La det stå litt og trekke smaker fra krydderet. Hell gjennom en melsikt og - dette er viktig - nyt kakaoen fra yndlingskoppen.

Ps: Vinn lucuma hos Nina Bakke! Link i sidemenyen min -->

20 kommentarer:

Ida sa...

Nam, kakao er herlig. Jeg tror det også vil være supert med kokosmelk, i alle fall om man liker det :-)

Helen sa...

Jeg kjøper ikke rismelk siden jeg ikke bruker det til noe annet - så tror jeg skal teste med havremelk! Og gleder meg til chili-kakao smak! NAM!

ninabakke sa...

Fine bilder, så godt ut :D

mjuuugly sa...

Jeg synes ikke rismelk er godt lengre. Likte det veldig godt før, men nå som jeg bruker mye hampmelk, kokosmelk, mandelmelk og lecithin takler jeg ikke den "tynne" rismelken. Veldig fine bilder :):)

Anonym sa...

Spennende oppskrift! Skal def prøve denne! :-) Jeg pleier å bruke havremelk eller usøtet soyamelk til kakao og varm sjokolade, det faller i smak hos både de med melkeallergi og de uten... :-)
Helena.

Sara sa...

Kakao og chili er ein god kombinasjon!

Carita sa...

Er vant med varm kakao, men ser poenget med raw varianten. Har tenkt på å teste dette ut siden jeg har fått rått kakao pulver i hus :) Spennende oppskrift og lekre bilder :)

Heidi P sa...

Hm jeg har prøvd mange oppskrifter men får ikke helt til denne kakaoen selv synes det smaker rart jeg. Men supernature la ut en oppskrift i går på facebook som jeg skal prøve....

Janicke sa...

Dette ser jo bare fantastisk ut :-D Og høres ut som en super duper dag!

Une sa...

Så veldig godt ut!! Jeg er så glad i hampfrø, bruker det veldig mye...

:) sa...

Carita: den blir sånn passe behagelig varm! :)

:) sa...

Mjuuugly: Skjønner hva du mener, men denne ble overraskende god (synes jeg). Jeg bruker rismelk en del da, særlig på frokostblanding og i smoothie.

:) sa...

Ida: det blir sikkert fin konsistens, men jeg klarer ikke helt kokossmaken da ;(

:) sa...

Helena: Så bra :) Jeg skal ikke ha soya, og de med melkeallergi skal vel heller ikke ha det, eller ...? Eller er det kanksje bare vanlig at man reagerer på soya også (altså at ikke ALLE gjør det?)

:) sa...

Heidi P: Takk for tips, den måtte jeg sjekke ... Hørtes litt spesiell ut, men er sikkert bedre enn det hørtes ut som! ;)

:) sa...

Une: Det er jeg glad i også!

Ellen Marie Albertsen sa...

Oi! Så skikkelig god ut! Hjalp ikke akkurat på sjokoladesuget jeg sitter med her på jobben nå...HJELPE MEG! :D

MonjaHelene sa...

Nam!Den så skikkelig god og sunn ut.Flotte bilder også:)

Anonym sa...

Har veldig lysst å prøve dette! Men har funnet ut at de rismelkene i butikken har solsikkeolje i seg, og d tåler jeg ikke (ikke melk, hamp, soya, heller). Har du mnoe tips om rismelk uten solsikkeolje ? :) Eva

:) sa...

Eva: Desverre, det har jeg ikke kikket etter ;( Men du kan kanskje bruke havremelk, eller lage selv av nøtter?