fredag 15. april 2011

Kjernesunn frokostgrøt

Denne grøten er på ingen måte verdens beste, men må det smake så fantastisk godt hver gang da? Jeg kan ikke huske at semulegrøt smakte så himmelsk, men jeg spiste det da fordet.

Denne grøten er fri for melk, gluten og sukker, og er lav på karbohydrater (og kalorier for de som teller sånt ;)) Jeg fant inspirasjon til grøten her, og da oppdaget jeg også grøtbloggeren Chassi. Haha, er det mulig å skrive så morsomt om g r ø t ? Sjekk ut dette innlegget ("alt kan bli til grøt om man bare ønsker det hardt nok").

So ... dette var min frokost:


2 dl vann
2 ss mandelmel
1 ss jyttemel (evt annet mel, for konsistens)
1 ss kokosmel
Litt hampproteinpulver (jeg tok bare 1/4 scoop, fordi jeg ikke turte å ta sjangsen på at smaken overdøvet alt. Du kan ta mer eller droppe det helt, da mandelmel inneholder mye protein).
1/2-1 ss bjørkesøt (eller annen søting)
1 ss kokosolje extra virgin
Litt himalayasalt

Dette varmes til det har fått den konistensen du vil ha (som er grøtkonsistens). Server med en klatt kokosolje, en klatt økologisk peanøttsmør, litt bjørkesøt og en god del kanel.

Jeg var mildt sagt MEGET skeptisk til peanøttsmør på grøt, men det var overraskende godt! Det smaker på en måte salt og ikke så mye "peanøtt", om dere skjønner.

Ps: jeg prøvde også med en klatt meierismør, bare for å smake, men det ble faktisk mye bedre med kokosolje og peanøttsmør! Så det så! 1-0 til den 100 % kjernesunne varianten ;)

10 kommentarer:

ninabakke sa...

Jeg synes det ting ofte er mer spennende å spise når det smaker litt rart, litt godt og jeg må smake litt på det for å finne ut hva jeg synes. Fint med variasjon og helt klart en stor god fordel med sunne ingredienser :)

Denne burde jeg prøve ut en frokostmorgen :)

Janicke sa...

Veldig spesiell men ser god ut da :-D

Tine sa...

Det er ingenting som er "dårlig" lenger, bare utfordrende :)
Skal prøve meg med denne i morgen før trening, men bytter melet ut med 1 ts fiberhusk, så får det stå sin prøve.
Den grøtbloggen var veldig morsom :)

Ida sa...

Jeg elsker grøt i alle former, haha :-) Denne så god ut, syns jeg! Lurt med kokosmel :-) Har en oppskrift på en super havregrøt på lur, den spiser jeg gjerne flere måltider i strekk... Ops! :-)

lovelyliller.com sa...

mmm grøt er nydelig. bruker mandelmel og rømme i min ofte. peanøttsmør er kjempegodt. så du havregrøt innlegget mitt?

Løvinnen sa...

Så jo veldig god ut!;)
Ting må jo ikke være godt hele tiden som du sier(selv om jeg tror at den grøten der var veldig god;)

Sara sa...

Denne må eg prøve ;)

Chassi sa...

Neimen, hallo, så hyggelig!! Du har en nydelig blogg selv, søte du! Jeg suger til meg de enkleste tipsene dine og modifiserer dem til å bli litt mindre "supre" men forhåpentligvis fortsatt sunne. (Mest pga av økonomi så klart.) Jeg skal holde deg oppdatert hvis det blir noen nye grøttriks ut av det!

Ha en fortsatt fin søndag! :)

Maiken sa...

Jeg prøvde oppskriften din igår, men grøten ble veldig kornete i konsistensen så jeg greide ikke å spise den. Ble din også det?

N sa...

Så rart, du har jo ikke noe "kornete" oppi den..? Min ble smooth, som fløyelsgrøt eller semulegrøt..