mandag 25. april 2011

Grønn jordbær- og banansmoothie

Ser du det lille hjertet som tilfeldigvis la seg på toppen? Hjertemat ;-)

Jeg har ikke vært i spesielt god form i påsken ... Jeg mistenker at det har med kosthold å gjøre, men det er jo vanskelig å si for sikkert. Ikke at jeg har spist spesielt usunt, men jeg har spist ett par middager med fløtesauser.


Jeg tror jeg har begynt å reagere veldig på meieriprodukter, så jeg skal eliminere det helt for en periode for å se om det kan hjelpe. Jeg har også spist noen brødskiver av vanlig butikkbrød, og jeg mistenker at jeg heller ikke skal ha det. Om det er gluten eller hvitt mel jeg reagerer på vet jeg ikke helt, men jeg føler at kroppen stritter imot når den får mat som ikke er "mat" (men som var en helt naturlig del av mitt kosthold før ...)

Jeg ble jo enormt mye bedre av Okinawa Happy Delight, men etter ca 2,5 uke ble jeg skikkelig sur i kroppen og kastet opp mye magesyre, og etter det har jeg aldri kommet meg igjen. Men oljen hjelper veldig på "feilkoblingen" jeg hadde i hodet, har gitt meg bedre hukommelse og jeg sliter ikke lenger så mye med betydningen av ord som jeg gjorde før jeg begynte på oljen (dette var ting jeg ikke sleit med overhodet før jeg ble syk).Jeg har det best når jeg spiser lettfordøyelig, kjernesunn og ren mat. Smoothies, juice, salater, raw food og supermat ... Så i dag ble det green smoothie til frokost, og det kjennes HERLIG! Også smaker det jo så godt!

2 porsjoner:
3 dl rismelk
1 frossen banan, medium størrelse
ca 15 frosne jordbær (ca 3 dl)
1 avokado
1 god ss mykt kokosfett, extra virgin
1 ts hvetegress
1 ts byggress
1 ts spirulina
1 ts maca
1 ss hampproteinpulver

Den ser GRUSOM ut, men smaker egentlig bare banan og jordbær. Vil man kamuflere smaken og fargen enda mer, kan man bruke blåbær eller skogsbær i.

Tips: Når du fryser ned banan er det lurt å dele i små biter og legge de ved siden av hverandre i en frysepose, slik jeg har gjort under. Da kan man ta ut akkurat så mange skiver man vil ha uten at bananene henger fast i hverandre, og det går også mye lettere rundt i en blender.

11 kommentarer:

Helen sa...

Trist å høre at formen har blitt verre i påsken! Håper det snur nå! Smotthien ser fantasktisk ut - så mye sunt og godt samlet på et sted må bli bra!

ElinSire sa...

Håper du kommer deg igjen snart og at du merker bedring ved å kutte ut mel- og melkeprodukter! Varm klem <3

Chassi sa...

Jeg ser hjertet! Så artig. :)

Raw kakao er nå bestilt etter anbefalingen fra deg! Veldig spennende. Og stevia.. bruker du det også?

Jeg håper også at formen er bedre! Selv opplevde jeg å møte totalt veggen etter en feit påskemiddag da jeg fikk så vondt i magen at det ble en nærdødenopplevelse, og da skylder jeg det ene og alene på at magen min er overfølsom for fett, etter å ha levd så lenge på tunfisk og brokkoli. Tilbake til hverdagen! :)

Ida sa...

Håper du kommer deg snart! Akkurat det samme skjedde med meg i påsken, veldig kjedelig.

Tror jeg må tenke på å prøve den oljen, etter at jeg fikk ME har jeg fått problemer med at jeg bruker feil ord, har dårlig hukommelse og har fått en slags mild dyskalkuli. Om oljen faktisk hjalp deg, så er det verdt et forsøk :-)

mjuuugly sa...

Ønsker deg god bedring! :)

Carita sa...

Synes smoothien ser både sunn og god ut ;) Det kan være kumelk du reagerer på,men det kan være noe annet også. Er vell best å få dette testet hos fastlegen.Jeg begynte først å reagere på enkelte produkter,så ballet det bare på seg :P Jeg prøvde å tvinge meg selv til å tåle kumelk,men det gikk ikke bra. Så begynte det med andre produkter, og merker bare ubehag når jeg får inn melk i små porsjoner,f.eks grøt eller iskaffe.

Fragola sa...

Krya på dej :-)
Og så mye du kan om super mat og sunne tilskudd er det ikke lenge til du er oppegående igjen :-)

Tine sa...

Vi trenger å skeie ut litt av og til, for da kjenner vi at vi er på rett vei i forhold til det kostholdet vi ønsker oss. Jeg har vært på tur, og måttet spise pittelitt hvetemel, så nå er jeg oppblåst og kvisete. Ser frem til en uke på detox og fult fokus på trening, så er jeg nok i gjenge igjen. Lykke til med å finne tilbake formen :)

Othilie Ulvedalen sa...

Hehe, spesiell farge på en smoothie som er av banan og bær x) Men de er jo nesten alltid godt allikevel :) Informativ blogg!

Othilie Ulvedalen sa...

Hehe, spesiell farge på en smoothie av jordbær og banan x) Men smoothie er jo nesten godt uansett da x) Informativ blogg!

:) sa...

Tusen takk, dere er vel skjønne :) Håper og tror det snur snart, men må nok belage meg på å være syk en stund :3