onsdag 2. mars 2011

Pimp opp frokostblandingen din!

Uansett hvor jeg er kommer diskusjonen inn på kosthold. Vel, egentlig er det vel mer en samtale enn en diskusjon, for jeg opplever stort sett at de fleste er kjempeinteressert og suger til seg alt av informasjon - og jeg bare øser ut ;-) Kjempemoro når flere blir hekta!

Men så er det også de som mener at man har ikke tid til å lage smoothier eller maten fra bunnen av når man skal rekke jobb og er fanget av tidsklemma, og derfor bare avviser hele tanken på supermat. Men man trenger ikke velge enten eller! Du kan faktisk fortsette med det kostholdet du har i dag og bare tilføre supermat! Du vil allikevel få en helseeffekt, fordi dette er mat som er tettpakket med næring! Siden mye av supermaten er i pulverform, er det veldig enkelt og lite tidskrevende å f.eks pimpe opp frokostblandingen.


Eksempel: 
Den frokostblandingen du vanligvis bruker
Den melken du vanligvis bruker
Bytt ut sukkeret med f.eks palmesukker eller bjørkesøt eller ett par dråper med flytende stevia (f.eks med en smak du liker).
1 ss acai 
2 ss hampfrø
1 ss kakaonibs
1 ss knuste linfrø/chiafrø

... og vips, en langt sunnere og langt mer mettende frokostblanding som holder deg gående lenger! Man trenger selvfølgelig ikke bruke alt jeg har foreslått heller, men det er en miks jeg liker å bruke, da jeg synes det gir veldig god smak!

Acai: C-vitamin, kalsium, proteiner, vitaminer, mineraler, omega 3-6-9, skyhøyt innhold av antioksidanter m.m! Smaker en blanding av bjørnebær og sjokolade.
Hampfrø: Proteiner, omega 3-6, alle de livsnødvendige aminosyrene, m.m! Smaker milde nøtter. 
Kakaonibs: Antioksidanter, magnesium, jern, gir bedre søvnkvalitet og lykkefølelse, m.m! Smaker som mørk sjokolade når man har det som her, i en søt melk og sammen med andre smaker. 
Chiafrø: Kalsium, proteiner, antioksidanter, mineraler, vitaminer, Omega 3, alle de livsnødvendige aminosyrene, forsinker opptaket av karbohydrater m.m. Smaker veldig lite.

Man kan også bruke gojibær, incabær, rått kakaopulver, yaconsirup, osv, her er det vel bare fantasien som setter grenser? Og smaksløkene kanskje ;)

Det viktigste er å bare begynne ett sted! 

Ps: Hvis du vil få et enda større utbytte av supermaten, bør du bytte ut melken med f.eks rismelk. Det er fordi meieriprodukter kan hindre opptak av antioksidanter. Det gir ingen forskjell på smaken, spesielt ikke når man har i acai :)

Og husk ... koden NEB207 gir deg 5 dollar i rabatt om du er førstegangskunde hos iHerb <3

8 kommentarer:

Løvinnen sa...

Det er så SANT! Det trenger ikke være så vanskelig:) Sånn er det jo med trening også, også de små tingene i hverdagen teller:) Tilsammen blir det gull!

Lille Hvitløk sa...

Ja, skjønner ikke hvorfor folk alltid fokuserer på det negative! I media skriver de alltid at supermat smaker pyton, for de drikker et glass vann med spirulina i. Hvorfor smaker de ikke f.eks på raw sjokolade? Og hvorfor tror folk at det skal ta så lang tid? Det er som du sier, det er bare å strø det over müslien! :) Og hjemmelaget sjokolade tar toppen 15 minutter å lage. Haha, kjente jeg ble skikkelig engasjert nå, men jeg og mannen min satt nemmelig og ergret oss over dette over frokosten i dag;)Hvorfor skal noe så positivt hele tiden bli møtt med så negative holdninger?

Raindrops-On-Roses sa...

Thanks for this blog Tone. I look at your site everyday to get new ideas. I like this quick adding thing to my cereal cause I am always trying to find time to add nutrients to food and how to do it. You always give me good ideas.
Love,
Minabird

Anonym sa...

Veldig interessant lesning her!!

les litt p www.filmpraksis.no

-Hvor er proteinene, fettet, karbohydratene - og hvorfor trenger kroppen alle
tre deler for optimal varig helse og i hvilket forhold?
-At et overvektig menneske er underernært er ikke så nærliggende å tenke,
men slik kan det være.

Jeg jobber jobber med å erstatte sukkeret med riktig fett.

:) sa...

Mina; That is so great to hear! I am so proud of you! You go, girl!!

:) sa...

Anonym; Ja, i alle fall feilernært! Selv har jeg alltid vært tynn, men helt åpenbart feilernært da jeg alltid har vært mye syk...

:) sa...

Løvinnen: Ja, det trenger ikke være vanskeligere enn dette! Hurra for supermatens enkelhet :)

:) sa...

Lille hvitløk: Ja, jeg vet! I eplejuice smaker jo gress og alger eplejuice. Ikke vanskelig å ta i det hele tatt!