lørdag 19. mars 2011

Svar på leserspørsmål

Først og fremst: Tusen takk til alle som kommenterer! Det er så gøy med tilbakemeldinger, og jeg må jo bare si at jeg har de skjønneste leserne. :o)

Jeg fikk en kommentar jeg tenkte å svare på her, for kanskje flere lurer på det samme.

Kommentar: "Hva gjør du i brylluper, selskaper osv..? Unngår du alt, har du med noe sukkerfritt, eller smaker du litt på kakene?"Svar: I begynnelsen, når jeg var på "reisen" mot å bli sukkerfri, tillot jeg meg litt kaker og sjokolade underveis. Det var så deilig og motiverende å kjenne at den kaken jeg kunne fråtse i før, faktisk gjorde meg kvalm etter et halvt stykke. Etterhvert orket jeg kun én bit, og nå frister det overhodet ikke. Det gjør meg faktisk ingenting å sitte i selskap uten å "kunne spise" kaken, og jeg har kommet over det der med å spise for å være hyggelig. Det er nok av andre i selskapet som spiser ... ;-) Og man er jo ikke der bare for å spise!

Helt ærlig synes jeg det er ekstremt befriende å ikke tenke én eneste tanke på om jeg rekker å forsyne meg av marengskaken, eller legge en slagplan for hvordan jeg skal unngå min manns strenge blikk på min 3. dessertrunde (joda, jeg var der, skjønner dere ...)

Av og til tar jeg med meg noe godt selv (sunne sjokolader, brownies, sunn lakris), men jeg er for lite dreven på raw kaker enda. Synd at det er så dyre ingredienser, så jeg kan liksom ikke teste det ut her hjemme for ofte. Prøvde en raw sitronostekake en gang (bildet), men det var ikke helt min smak.

Nyttig erfaring: Amerikanske rawfoodister har helt andre smaksløker enn mine. Hehe!

DRØM:
Jeg håper at jeg en dag har sukkerfrie kaker så inn i fingerspissene at jeg bare slenger sammen en kake på null komma niks, og kan la alle på hele festen smake uten å være nervøs og spent på om de liker den eller ikke, fordi jeg bare vet med hele meg at de kommer til å elske den ... ;o) 

9 kommentarer:

Helen sa...

Nei nå ble jeg nesten stolt!! Så gøy at du skriver et innlegg for å svare på spm mitt! :D Jeg suger til meg hvert ord... :)

:) sa...

Hehe ;)

Ps: Hvis du aktiverer profilen din kan vi klikke inn på bloggen din også! :)

Anonym sa...

Men opplever du ikke at folk blir fornærmet når du ikke engang vil smake på det de har laget? Eller får du ikke kommentarer om at du kan vel skeie ut litt, og kose deg litt, slik at du får dårlig samvittighet?

:) sa...

Nei, hvis de blir fornærmet skjuler de det i alle fall godt ;) Jeg tror vel det går mye på oss selv, at vi føler på at vi må ta for å ikke fornærme, men den følelsen har liksom forsvunnet litt hos meg i takt med at søtsuget forsvant ...

De aller fleste har også forståelse for det hvis man sier at man ikke er så glad i kaker generelt ("men den kaken så helt nydelig ut, altså" ;))

Jeg har i alle fall ikke opplevd at noen tvinger i meg noe eller blir snurte! :)

:) sa...

Og jeg tror de fleste av mine venner har skjønt at jeg ikke koser meg hvis jeg må "tvinge" i meg litt kake. Jeg blir rett og slett kvalm av det. Koser meg med fruktfatet, jeg :)

ElinSire sa...

Jeg har også merket at lysten på "vanlige" kaker ikke er den samme lenger. Spiste et par veldig små stykker (til å være meg) på en bursdagsfeiring på jobben her om dagen. Og det var mer enn nok!! Jeg ble uvel og kvalm og syns det smakte altfor søtt! Digget kommentaren din om å bare "slenge sammen en sunn kake på null komma niks" ;D Det gleder jeg meg til både du og jeg kan også!! ;) Hehe :D

Inger sa...

Hei. Har lest bloggen din en stund nå , kjempebra det du skriver.
Men denne gang skreiv du jo direkte til meg.. Har følt i mange år at jeg liksom måtte unnskylde meg for at jeg spiser "annerledes". Hørt sånt tull, ja det er jo det.
Nå har jeg forandret meg , spiser ikke lenger det andre vil jeg skal spise.Bare det jeg har lyst på og som er bra for meg.
Tror folk rundt oss forstår også når vi mener noe oppriktig.

:) sa...

Inger: Så flott med tilbakemelding! Nei, du har ingen grunn til å unnskylde deg! :) Spis det som er riktig for DEG! Så bra at du har kommet dit. Vi er mye styrt av andres forventninger og krav ... for noe tull! :-)

:) sa...

Elin: JIPPI, JIPPI! Du er på riktig vei! Det var akkurat slik jeg var. Er det ikke herlig? Jeg tror det gikk 6 mnd før jeg var 100 % fri fra fristelsen på sukker/søtt. Lykke til videre :)